فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۱۶۹۳۸

بحران نقدینگی در صنعت دارو

بحران نقدینگی در صنعت دارو

مدیرعامل یک شرکت پخش دارو گفت: در حال حاضر این طرح باعث شد تا مبلغی حدود 4 هزار میلیارد تومان مطالبات عقب‌افتاده در صنعت پخش داشته باشیم که این موضوع مشکلات فراوانی را برای این صنعت ایجاد کرده است و با توجه به کمبود نقدینگی، بانک‌ها نیز نمی‌توانند کمکی به این صنعت کنند.

محسن نجارنیا مدیرعامل یکی از شرکت‌های پخش دارویی کشور، در خصوص مشکلات صنعت پخش دارو در کشور، توضیح داد: صنعت پخش یک صنعت بسیار تاثیرگذار است به طوری که اگر به دور افتاده‌ترین نقاط کشور نیز مراجعه کنیم می‌بینیم که محصولات تولیدی شرکت‌های داخلی توسط این صنعت در تک‌تک فروشگاه‌های آن مناطق نیز یافت می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی افزود: صنعت پخش یکی از صنایعی است که باعث کارآفرینی و اشتغال بسیاری از افراد جامعه شده و گردش مالی بسیار بالایی دارد که این موضوع نشان‌دهنده تأثیرگذاری این صنعت در اقتصاد کشور و صنعت دارو است.

نجارنیا با بیان اینکه صنعت پخش دارو طی سال‌های گذشته تقریبا از یک سازوکار مشخصی برخوردار بود، گفت: ایجاد یک زنجیره میان مراکز درمانی، بیمه‌ها و نقدینگی ایجاد شده توسط شرکت‌های تولیدی طی سال‌های اخیر باعث رفع شدن مشکلات این صنعت شده بود به طوری که شرکت‌های تولیدی کالاهای خود را در اختیار شرکت‌های پخش دارو قرار می‌دادند و به طور منظم این کالاها در بین مراکز درمانی توزیع می‌شد و در نهایت پول شرکت‌های پخش نهایتا با سه ماه تأخیر از طرف بیمه‌ها پرداخت می‌شد.

مدیرعامل شرکت پخش دارو ادامه داد: پس از اجرای طرح تحول سلامت از اردیبهشت ماه سال 1394 روال پرداخت‌ها تغییر کرد و به دلیل اینکه در این طرح ظرف مدت 4 الی 5 ماه 11 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و این موضوع در حالی رخ داد که برای این طرح بزرگ تنها 4500 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود.

وی افزود: در 6 ماهه نخست اجرای طرح که منابع مالی در اختیار صندوق‌های بیمه قرار داشت پرداخت‌ها بر اساس قراردادها انجام می‌شد و در صنعت پخش و دارو نیز شاهد رونق خوبی بودیم اما از آنجا که عمق طرح تحول سلامت دیده نشده بود و بدون برنامه‌ریزی انجام شد پس از گذشت چندین ماه صنعت دارو با مشکلات عدیده‌ای مواجه شد.

نجارنیا با بیان اینکه نظام اجرا به مثابه یک پیش‌زمینه برای اجرای طرح تحول سلامت به شمار می‌رود، گفت: متاسفانه قبل از اجرای این طرح به بحث نظام ارجاع توجهی نشد به طوری که پس از اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستان‌ها شاهد هجوم بسیاری از افرادی بودیم که نیاز واقعی به درمان نداشتند و همین موضوع باعث تحمیل هزینه‌های سنگین به نظام سلامت شد.

مدیرعامل شرکت پخش دارو تصریح کرد: از تیر ماه سال 95 کاملا مشخص بود که منابع مالی برای پوشش این طرح وجود ندارد و طرح تحول دچار بحران خواهد شد بر همین اساس برخی از شرکت‌های پخش دارو متوجه این موضوع شدند و راهکاری برای خود تدوین کردند و برخی دیگر نیز که از منابع مالی مناسبی برخوردار نبودند مجبور به ادامه فعالیت و کمک گرفتن از بانک‌ها شدند.

نجارنیا گفت: در حال حاضر این طرح باعث شد تا مبلغی حدود 4 هزار میلیارد تومان مطالبات عقب‌افتاده در صنعت پخش داشته باشیم که این موضوع مشکلات فراوانی را برای این صنعت ایجاد کرده است و با توجه به کمبود نقدینگی، بانک‌ها نیز نمی‌توانند کمکی به این صنعت کنند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر این صنعت با شرایط نگران‌کننده‌ای روبرو است و همچنین صنعت دارو با مشکل عظیم نقدینگی مواجه شده است و باید این واقعیت را در نظر داشته باشیم که ادامه این روند باعث ایجاد یک بحران و افزایش قیمت داروها خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، علی نوبخت حقیقی نماینده مجلس طی اظهاراتی درباره آخرین شرایط تعیین تکلیف بدهی بیمه‌ها به صنعت دارویی کشور، گفت: صنعت دارویی کشور به دلیل پرداخت نشدن به موقع بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها، شرکت‌های پخش و واحدهای تولیدی درحال حاضر دچار مشکلاتی، از جمله نبود نقدینگی به میزان کافی شده است.

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار