تهیه نظام آماری برای صنعت سنگ کشور
در نشست مشترک رئیس هیات عامل ایمیدرو و فعالان صنعت سنگ کشور در خصوص تهیه نظام آماری صنعت سنگ و برنامهریزی برای آموزش نیروی ماهر در این صنعت تصمیمگیری شد.
در نشست مشترک رئیس هیات عامل ایمیدرو و فعالان صنعت سنگ کشور در خصوص تهیه نظام آماری صنعت سنگ و برنامهریزی برای آموزش نیروی ماهر در این صنعت تصمیمگیری شد.
به گزارش تجارتنیوز ، به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدور)؛ در نشست مشترک مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو با مدیران انجمن سنگ ایران مصوب شد مدیریت آموزش و پژوهش ایمیدرو با همکاری معاونت طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی این سازمان در زمینه برنامهریزی برای انجام اقدامات لازم در تهیه نظام آماری صنعت سنگ همکاریهای لازم را انجام دهند.
همچنین مقرر شد در موضوع آموزش منابع انسانی، معاونت برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو با همکاری انجمن سنگ ایران و با استفاده از تجربه سازمان فنی حرفهای در امر آموزش، برنامهریزیهای لازم را برای آموزش نیروی ماهر انجام شود.
مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو در این نشست، الزامات توسعه این بخش را برشمرد و گفت: صدور مجوز دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی، اجرایی کردن مصوبات شورای سیاستگذاری، آموزش نیروی انسانی ماهر با همکاری مراکز علمی و دانشگاهها، تهیه یک بانک اطلاعاتی جامع و تامین و نوسازی ماشینآلات از جمله الزامات صنعت سنگ کشور است.
وی افزود: مسائل مربوط به این صنعت نیاز به اولویتبندی دارد و به طور حتم با فعالتر شدن شورای سیاستگذاری صنعت سنگ و عملیاتی کردن مصوبات آن، میتوان موانع سد راه این بخش با ظرفیت را کنار زد.
کرباسیان ضمن اعلام آمادگی ایمیدرو برای همکاری با فعالان این بخش، ادامه داد: تلاش میکنیم زمینه طرح پیشنهادات و مشکلات فعالان صنعت سنگ را در مجلس شورای اسلامی فراهم کنیم و مسایلی که در حیطه کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت است مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
رئیس هیات عامل ایمیدرو توسعه زنجیره ارزش در صنعت سنگ کشور را مهم خواند و بیان کرد: یکپارچهسازی نظام آماری صنعت سنگ میتواند یکی از اولویتهای اصلی باشد که ایمیدرو آمادگی دارد زمینه همکاری در این بخش را با انجمن سنگ داشته باشد.
وی با بیان اینکه حدود ۱۴ استان در صنعت سنگ کشور فعال هستند، گفت: ایران به دلیل رخدادهای زمینشناسی دارای ظرفیتهای قابل توجه انواع سنگ است و این موضوع گویای این است که صنعت سنگ کشور از اهمیت قابل توجهی در این بخش برخوردار است.
در ادامه این جلسه احمد شریفی دبیر انجمن سنگ آهن تصریح کرد: در حال حاضر ۲ هزار واحد معدنی و ۶ هزار واحد فرآوری با اشتغالزایی ۳۸۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در ایران فعالیت میکنند.
وی ضمن اعلام اینکه ایران نخستین کشور از لحاظ تنوع سنگ است، افزود: به رغم این ظرفیت قابل توجه در تنوع سنگ، سهم ایران از بازار جهانی سنگ خام ۳ درصد و سنگ فرآوری یک درصد است.
شریفی با بیان اینکه صنعت سنگ نیاز به مشوقهای حمایتی دارد، گفت: تدوین سیاستهای راهبردی توسعه، تامین بخشی از ماشینآلات، ارتقا و اجرا کردن مصوبات شواری سیاستگذاری صنعت سنگ و مدیریت کسبوکارهای مرتبط با تولید و تجارت سنگ تزیینی از ضروریات صنعت سنگ به شمار میرود.
دبیر انجمن سنگ بیان کرد: کمبود نیروی ماهر و مشکل نقدینگی از دیگر چالشهایی است که پاشنه آشیل این صنعت با ظرفیت در کشورمان محسوب میشود.
همکاری بخش خصوصی در تهیه بانک آماری صنعت سنگ
رئیس خانه معدن ایران نیز در سخنانی گفت: خانه معدن آمادگی دارد تا با همکاری دیگر انجمنها در تهیه بانک آماری صنعت سنگ ورود کند.
محمدرضا بهرامن افزود: مطابق با استراتژی کشور ترکیه؛ دولت باید نقش حمایتی از صنعت سنگ کشور داشته باشد تا به ارزش افزودهای که در این حوزه به دنبال آن هستیم، دست یابیم.
بهرام شکوری «رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی» نیز در این نشست با اشاره به اینکه شورای سیاستگذاری صنعت سنگ آن طور که باید امور مربوط به این حوزه را دنبال نکرد، گفت: پیگیری رفع موانع و تسهیل فعالان این حوزه نیاز به اجماع بین دستگاههای ذیربط دارد.
منبع: مهر
نظرات