لزوم تامین مالی خوشههای صنعتی در کسبوکارهای کوچک
مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: باید توسعه منطقهای بر اساس مزیتها باشد و خوشههای کسبوکار تامین مالی شوند زیرا این امر منجر به تقویت تمام ظرفیتهای موجود در صنایع کوچک خواهد شد.
طهمورث لاهوتی اشکوری، مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در خصوص مقاوم سازی اقتصاد در کسب و کارهای کوچک و متوسط، اظهار کرد: به بنگاههایی که زیر ۱۰ نفر شاغل دارند واحدهای خرد، بین ۱۰ تا ۵۰ نفر واحدهای کوچک و بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر واحدهای متوسط، اطلاق میشود.
به گزارش تجارتنیوز ، وی در خصوص دلایل تفاوت شاخص های بین المللی در سنجش کسب و کارها گفت: در حوزه کسب و کار پتانسیلها در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد در کشورهای توسعه یافته در حوزه اقتصاد و صنعت بحث شاخصهای مالی و توسعه فناوری به این موارد افزوده میشوند.
مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بیان کرد: مشکل ما صرفا تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط نیست و در دولت های مختلف به نوعی سعی شده با عناوین مختلف منابع مالی تامین شود.
لاهوتی اشکوری اشاره کرد: ظرفیت تولید بنگاه کوچک و متوسط به گونهای نیست که بتوانند تمام نیازهایشان را بر اساس مشاوره های درست صنعتی، بازاریابی و مالی انجام بدهند و معمولا به صورت مالک و مدیریتی اداره میشوند.
مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: زیرا برای استفاده از ظرفیت مدیران و مشاوران متخصص در این حوزه دچار مشکلاتی از لحاظ تامین منابع مالی هستند.
وی تصریح کرد: برای توسعه کسب و کارهای کوچک در کشور از مدل توسعهای خوشهای در کشور استفاده میکنیم که این مدل بر پتانسیلهای منطقهای و جغرافیایی تمرکز دارد و در واقع درونزایی و برونگرایی تعریف شده در اقتصاد مقاومتی به این نکته اشاره دارد.
لاهوتی اشکوری توضیح داد: توسعه منطقهای باید بر اساس مزیتها باشد که در اسناد چشم انداز و آمایش سرزمین این مباحث باید درنظر گرفته شود و خوشه های کسب و کار تامین مالی شوند، زیرا این امر موجب میشود تمام ظرفیتهای موجود در خوشه تقویت شود.
وی تاکید کرد: در مدل زنجیره ارزش، تولید ۲۰ درصد این مدل را شامل میشود که چهار رکن پیشین و پسین در تولید نیز باید تقویت شود.
منبع: رادیو گفتوگو
نظرات