تجارتنیوز گزارش میدهد:
قطع برق فولادگران پس از ماه رمضان/ صنعت فولاد تعطیل میشود؟
قطع برق کارخانههای فولاد پس از ماه رمضان دوباره از سر گرفته میشود. این خبری است که رضا شهرستانی، عضو هیات مدیره انجمن فولاد، از آن صحبت به میان آورد و نسبت به تعطیلی کامل صنعت فولاد، بهویژه در بخش خصوصی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، گویا مشکلات صنعت فولاد پایانی ندارد. پس از کاهش سرمای هوا که مشکل گازرسانی کارخانههای فولاد کمتر شد، حالا اخباری از قطع برق فولاد کشور پس از ماه رمضان به گوش میرسد.
جنگ روسیه و اوکراین نیز دسترسی به مواد اولیه را به حداقل خود رساند. طوریکه کارخانههای بزرگ کل مواد موجود در بازار را درو کردهاند و دیگر چیزی گیر کارخانههای کوچک و متوسط نمیآید. این مشکلات دست به دست هم دادهاند تا شائبههایی مبنی بر تعطیلی صنعت فولاد کشور در سال آینده به وجود آید.
یک عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: وضعیت تامین گاز فولاد کشور طی روزهای اخیر تا حدودی بهتر شد. البته مشخص بود با عبور از اوج سرما و کاهش مصرف گاز خانگی، بحران گاز صنایع کمتر شود.
رضا شهرستانی در گفتگو با تجارتنیوز اظهار کرد: شاید مشکل گاز در حال حل شدن باشد، اما باید منتظر قطع برق فولاد باشیم. شنیده میشود قرار است بعد از ماه رمضان و با گرم شدن هوا دوباره قطع برق فولاد شروع شود.
او ادامه داد: تا امروز کارخانههای خصوصی کجدار و مریز خود را سرپا نگه داشتند. اما دیگر باید منتظر تعطیلی کامل تولید باشیم. تا کنون نیز شاهد تعطیلی ۱۱۰ کارخانه فولاد در بخش خصوصی بودیم.
این فعال بخش خصوصی تاکید کرد: فولادگران مشکلات عدیدهای دارند که قطعی برق و گاز فقط یکی از آنهاست. ازجمله این مشکلات میتوان به کمبود منابع مالی و محدودیت دسترسی به مواد اولیه اشاره کرد.
رشد ۱۰۰ دلاری قیمت فولاد
وی با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین عنوان کرد: قیمت انرژی و مواد اولیه هم طی چند هفته اخیر به سقف خود رسید. علاوه بر تحریم روسیه، فعالیت کارخانجات اوکراین هم متوقف شد. دیگر از ۴۵ میلیون تن سنگ آهنی هم که به اوکراین صادر میشد، خبری نیست.
شهرستانی درباره قیمتها نیز توضیح داد: همین سه عامل قیمت هر تن فولاد را حداقل ۱۰۰ دلار افزایش دادند. بنابراین نمیتوان انتظار داشت که بازار ایران از این آسیبها در امان بماند. از سوی دیگر، قیمت آهن اسفنجی هم به همین مقدار رشد داشت.
انحصار مواد اولیه در اختیار کارخانههای بزرگ
او با تاکید بر پیشیگرفتن تقاضا از عرضه تشریح کرد: شرکتهای بزرگ تمام مواد اولیه موجود در بازار را خریدهاند. در نتیجه شرکتهای کوچک و متوسط فولاد دیگری مواد اولیه گیر نمیآورند. بنابراین علاوه بر قطع برق فولاد یا کمبود گاز، عوامل دیگری وجود دارند که میتوانند موجب تعطیلی کامل صنعت فولاد ایران در سال آینده شوند.
بر اساس این گزارش، قطع برق فولاد و کمبود گاز طی ماههای اخیر تعطیلی ۱۱۰ کارخانه این صنعت را در پی داشت. وزیر صمت نیز در واکنش به اعتراض فولادگران از آنها خواست که فعالیت خود را در سوریه ادامه دهند.
در چنین شرایطی که یک صنعت از هیچگونه آسیبی در امان نیست، پیشبینی تعطیلی کامل آن نه دیدگاهی بدبینانه، بلکه عین واقعیتی است که باید زودتر دولت را از آن آگاه ساخت. در واقع مشخص نیست که با این مشکلات چگونه برخی از واحدها تا کنون توانستهاند خود را سرپا نگه دارند؟!
برای مطالعه بیشتر، خبر تعطیلی ۱۱۰ کارخانه فولاد را بخوانید.
نظرات