رشد عجیب تجارت ایران و سوریه/ علت افزایش روابط تجاری تهران-دمشق چیست؟
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه اعلام کرد سال گذشته تجارت این دو کشور با رشدی ۶۰ درصدی مواجه بوده است.
به گزارش تجارتنیوز ، کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه گفت: تجارت با سوریه در موازات با روابط سیاسی و اجتماعی نیست با توجه به ارتباطات گسترده در این بخش، درخواست توسعه مبادلات و روابط اقتصادی نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه باید پایه و اساس تجارت با سوریه بهبود یابد، خاطرنشان کرد: هر تاجری نیاز دارد که کالای خود را در سریعترین زمان به مقصد برساند، اما با توجه به اینکه سوریه هممرز با ایران نیست، هزینه انتقال و مدتزمان ارسال کالا افزایش مییابد.
کاشفی با اشاره به اینکه کالای ایرانی از مرز عراق میتواند به سوریه ارسال شود، تصریح کرد: به دلیل پذیرفته نشدن عهدنامه «کارنه تیر» از سوی عراق و قوانین سخت ترانزیتی در این کشور، تردد کالاها بهسختی صورت میگیرد؛ از سوی دیگر ارسال محصولات از طریق مرز دریایی با ترکیه نیز هزینهبر و زمانبر است.
وی با تأکید بر اینکه باید تدارک جدیدی را برنامهریزی کنیم، تأکید کرد: سوریه تحریم است و بر اساس قانون سزار هر تجارتی با این کشور، تحریم را برای فروشنده به همراه دارد به همین دلیل مشکلات انتقال مالی نیز ادامه دارد.
کاشفی با بیان اینکه سفرهای دولت به این کشور بهبود قابلتوجهی را به همراه داشته است، گفت: موضوع تاکنون تردد هوایی حل شده و افتتاح و استقرار مرکز تجارت ایرانیان در قلب دمشق نیز که به فعالان اقتصادی ایران تعلق دارد، بسیار راهگشا بوده است و خدمات بسیاری را برای توسعه تجارت انجام میدهد.
وی در خصوص خطوط پروازی نیز اظهار داشت: مشکل کمبود خطوط پروازی وجود داشت که با اضافه شدن پروازهای ثابت ایران ایر در کنار شرکت ماهان قدم بزرگی در این زمینه برداشته شد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه با بیان اینکه اقدامات مهمی برای گسترش فعالیتهای اقتصادی انجام شده است، تصریح کرد: در سال گذشته شاهد رشد ۶۰ درصدی تجارت با این کشور بودیم اما هنوز با افق در نظر گرفته شده فاصله وجود دارد.
برقراری روابط برای تجارت با سوریه بازی برد-برد است
وی با اشاره به قوانین بازدارنده موجود در سوریه برای مبادلات تجاری، گفت: تبادلات دو کشور باید به سمت تعیین تعرفههای ترجیحی سوق پیدا کند و در برخی موارد حتی به صفر نیز برسد تا بتوان با کاهش هزینهها، سرعت بیشتر در تبادلات ایجاد کنیم.
کاشفی با اشاره به سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت با نمایندگانی از بخش خصوصی به سوریه، تصریح کرد: علاقهمندی بسیاری برای تبادلات تجاری و افزایش فعالیتهای اقتصادی در این سفر از تجار سوری دیده شد که میتوانیم با برگزاری نمایشگاه برای معرفی کالاهای دو کشور بخشی از آن را برآورده کنیم.
وی با بیان اینکه توسعه دادوستد با سوریه موردتوجه تجار ایرانی است، خاطرنشان کرد: برقراری روابط برای تجارت با سوریه بازی برد-برد است و هر دو کشور در این بخش ذینفع خواهند بود.
کاشفی با بیان اینکه هشت درصد از کل کالاهای صادراتی به عراق متعلق به ارسال کالاهای ایرانی به سوریه مربوط است، تأکید کرد: برای دسترسی به بازار این کشور باید کالاها را از مرز عراق عبور دهیم و با توجه به آشنا نبودن این کشور با موضوع ترانزیت، کالاها از عراق به سوریه ارسال میشوند که موجب افزایش آمار تجاری به عراق میشود.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوریه تصریح کرد: از سال گذشته عراق قدمی در راستای فعال کردن مسیرهای ترانزیتی برداشته که در ملاقاتهای ملی نیز مطرح شده است که میتواند برای ایران بسیار راهگشا باشد.
وی افزود: با بازگشایی مسیرهای ترانزیتی، هزینههای تجاری به سوریه و از سوی دیگر زمان ارسال کالا کاهش چشمگیری پیدا میکند و میتوانیم از سبد پنج میلیارد دلاری تجارت فعلی این کشور سهم بیشتری را به دست بیاوریم.
منبع: ایرنا
نظرات