تجارتنیوز گزارش میدهد:
بدهی ۵۰۰۰ میلیارد تومانی دولت به تولیدکنندگان تخم مرغ/ رو دست دولت به تولیدکنندگان!
بنا بر اعلام یکی از تولیدکنندگان تخم مرغ، دولت بخشی از تخم مرغهایی را که قرار بود جهت استفاده از پودر از مدار خارج شود را با قیمت پایینتر از تولید، روانه بازار کرد و همین امر منجر به زیان تولیدکنندگان شد. این در حالی است که دولت ۵۰۰۰ میلیارد تومان به مرغداریها بدهکار است.
به گزارش تجارتنیوز ، تولیدکنندگان تخم مرغ میگویند که دولت بهخوبی میداند که قیمت تمامشده هر کیلو تخم مرغ بسیار بالاتر از قیمت فروش آن در بازار است. اما با این حال دولت فشار را روی تولیدکنندگان گذاشت و اعلام کرد که قیمت نباید افزایش پیدا کند.
بنا بر اعلام تولیدکنندگان تخم مرغ، در حال حاضر قیمت تمامشده هر کیلو تخم مرغ برای تولیدکننده ۴۸ هزار تومان است. اما دولت قیمت خرید تضمینی را ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد. این در حالی است که دولت خرید تضمینی ندارد. همین موضوع باعث شد تا تولیدکنندگان تخم مرغ تا در سه ماه اخیر در زیان شوند.
از سوی دیگر ترکیه به عنوان یک رقیب سرسخت اجازه ورود ایران به بازارهای خارجی را نمیدهد. ایران نیز به دلیل نبود یک برنامه مدون صادراتی تمام بازارهای صادراتی را دو دستی تقدیم این کشور کرده است.
بدهی ۵۰۰۰ میلیارد تومانی دولت به تولیدکنندگان تخم مرغ
حسین ناظمزاده، عضو اتحادیه تولیدکنندگان تخم مرغ، در گفتگو با تجارتنیوز عنوان کرد: دولت ۵۰۰۰ میلیارد تومان بابت سه ماه به مرغداریها بدهکار است. اگر دولت حمایت نکند، مرغدارها یکی یکی از بین میروند.
او ادامه داد: در حال حاضر بخشی از تخم مرغ به سردخانه منتقل شدند و باید بین دو تا سه ماه در سردخانه بماند و بعد از مدار خارج شود. قرار بود تخم مرغهایی که از تولیدکنندگان خریدند برای پودر استفاده شود. اما یک هفته بعد تخم مرغ کیلو ۳۵ هزار تومان را به بازار آوردند و بازار را خراب کردند. در حالی که بهطور میانگین قیمت ۳۰ هزار تومان است، در بازار به قیمت ۲۶ هزار تا ۲۷ هزار تومان فروخته شد.
بیمیلی بازارهای صادراتی به ایران
این تولیدکننده تخم مرغ خاطرنشان کرد: تولید و صادرات تخم مرغ در ایران سالهاست دچار مشکل است. اما برعکس ترکیه همیشه برنامهریزیشده صادرات دارد. حتی اگر در داخل کمبود داشته باشد، با توجه به تعهدات و قراردادهایی که دارد، بازار کشورهای دیگر را تأمین میکند.
او عنوان کرد: در ایران زمانی که در داخل کشور قیمت بالا میرود، صادرات متوقف میشود. برای مثال وقتی تولیدکنندگان ایرانی میخواهند وارد بازار عراق شوند و حتی خیلی پایینتر از قیمت، تخم مرغ را عرضه کنند، میگویند شما دائم در بازار نیستید و همیشه صادرات ندارید. در این شرایط رقیبی به نام ترکیه داریم که طبق برنامه جلو میرود.
ناظمزاده افزود: ترکیه همیشه با تشکلهای قوی، بهمحض ورود ایرانیها، قیمت را پایین میآورد. کشورهای عراق و افغانستان ایران را قبول ندارند و میگویند شما دو ماه هستید، چهار ماه نیستید.
این تولیدکننده تخم مرغ با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و شش برابر شدن قیمتها، تصریح کرد: اکنون زمانی است که دولت باید از تولیدکنندگان حمایت کند، اما این اتفاق نمیافتد. دولت باید مقداری از مازاد تولید را بخرد.
او هشدار داد که اگر تعطیلی مرغداران ادامه پیدا کند، ممکن است از سال آینده واردکننده شویم.
دولت مخالف افزایش قیمت تخم مرغ
ناظمزاده درباره جلسه بین اتحادیههای تولیدکننده محصولات دامی با معاون اول رئیسجمهور توضیح داد: معاون اول رئیس جمهوری عنوان کرد که افزایش قیمتها سخت است. این در حالی است که دولت هم میدانند تولیدکنندگان در ضرر هستند. ولی متأسفانه با سیاسیبازی عنوان میکنند که فعلاً صبر کنید، اما نمیدانند چه فاجعهای در راه است.
این فعال صنفی تصریح کرد: مردم توان خرید ندارند. تخم مرغ الان دو برابر شده و تولیدکننده ضرر میدهد. برای جبران این زیان، تقریباً باید بیش از ۵۰ درصد به قیمت تخم مرغ اضافه شود. از طرف دیگر با افزایش قیمت تخم مرغ و مرغ، مصرف کاهش پیدا میکند.
این تولیدکننده تخم مرغ ابراز داشت: حدود هشت ماه پیش، در مقطعی که کمبود تخم مرغ در ایران بود، تخم مرغ ترکیه به ایران آمد که بسیار کیفیت پایینی داشت. البته امکان دارد کیفیت پایین را به ایران داده باشند، چراکه مشتریهای دائم خود را دارند. ولی کیفیت تخم مرغ ایرانی قابلرقابت است و حتی در زمانهای مختلف به کشورهایی مثل قطر یا امارات که سختگیر هستند تخم مرغ صادر کردیم که نشاندهنده کیفیت خوب است، البته مصرف این کشورها کم است. بنابراین از نظر کیفیت شاید قابلمقایسه با اروپا نباشیم، اما قابلرقابت با ترکیه هستیم.
مطلب زیان ۲۰۰۰ میلیارد تومانی تولیدکنندگان جوجه یکروزه را در تجارتنیوز بخوانید.
نظرات