روسیه از بازار جهانی فلزات خط خورد؟/ لرزش بازار جهانی فلزات
ممنوعیت احتمالی عرضه روسیه توسط بورس فلزات لندن یک رویداد جنجالی برای صنعت فلزات خواهد بود و فعالیت برخی از بزرگترین شرکتهای جهان را از بازار اصلی جهانی قطع میکند.
به گزارش تجارتنیوز ، در عمل، ممنوعیت صرفاً به این معنی است که فلز روسیه که حدود ۹ درصد از تولید جهانی نیکل، پنج درصد از آلومینیوم و چهار درصد مس را تشکیل میدهد، دیگر نمیتواند به هیچ انباری در سراسر جهان در شبکه بورس فلزات لندن تحویل داده شود.
به نقل از ایسنا،در ماههای اخیر، در بحبوحه نگرانیها در مورد وضعیت اقتصاد جهانی، معاملهگران برای مازاد عرضه، بهویژه در آلومینیوم آماده شدهاند. از آنجاکه برخی از خریداران از فلز روسی اجتناب میکنند، معاملهگران انتظار داشتند که آلومینیوم از شرکت روسی روسال یکی از اولین محصولاتی باشد که به بورس فلزات لندن تحویل داده میشود.
اگر شبکه بورس فلزات لندن ادامه دهد و تحویل جدید آلومینیوم روسیه را ممنوع کند، این امر مازاد احتمالی موجودی را از بین خواهد برد. هنگامی که بلومبرگ برای اولین بار در مورد برنامههای شبکه بورس فلزات لندن برای یک مقاله گفتگو در هفته گذشته گزارش داد، قیمت آلومینیوم تا ۸.۵ درصد افزایش یافت که بزرگترین افزایش روزانه در تاریخ بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، از روز جمعه گذشته، قیمتها حدود ۱۰ درصد نسبت به پایینترین سطح ۱۹ ماهه هفته گذشته افزایش یافت. البته، شبکه بورس فلزات لندن در حال بررسی این اقدام است.
روسیه بازار فولاد را از چنگ ایران درآورد
به گفته عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران؛ در سال جاری شاهد کاهش ۹ هزار تنی صادرات فولاد نسبت به سال گذشته بودیم چراکه تعرفههای صادراتی سنگین است و روسیه بسیاری از بازارهای ما را تصاحب کرده است.
به نقل از ایلنا، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطر نشان کرد: به کارخانههای تولید ابلاغ شد که در فکر ذخیره سازی سوخت مایع باشند و این مسئله حاکی از این مهم است که گاز شرکتهای فولادی در زمستان قطع خواهد شد.
رضا شهرستانی با اشاره به ترسیم چشم انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در ۱۴۰۴، افزود: سوءمدیریت در وزارت صمت و مشکلات ایجاد شده در سهمیهبندی برق و گاز در ۲ سال اخیر باعث شد که نتوانیم به تولید مد نظر در صنعت فولاد دست بیابیم. در سال ۹۹ حدود ۳۰ میلیون تن و ۱۴۰۰ حدود ۲۷ میلیون تن فولاد تولید کردیم و برآورد تولید در سال جاری حدود ۲۸ تا ۲۹ میلیون تن است این در حالیست که پیشبینی تولید در سال جاری حدود ۳۷ میلیون تن مقرر شده بود.
نظرات