فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۵۱۸۲۰

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی مطرح کرد

باید حمل‌ونقل را از جاده به ریل انتقال دهیم

باید حمل‌ونقل را از جاده به ریل انتقال دهیم

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تاکید کرد: باید برای مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک و افزایش ایمنی حمل‌ونقل در کشور را از جاده به ریل منتقل کنیم.

عباس آخوندی در جلسه کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تشکر از کمیسیون برنامه بودجه مجلس و با بیان اینکه چند برنامه محوری در نظر گرفته شده که باید برای آن اقدامات ملی انجام دهیم حمل‌ونقل و شهرسازی را به عنوان دو موضوع مهم در این برنامه یادآور شد، گفت: هر دو مقوله حمل‌ونقل و شهرسازی در کشور ما خودرو محور است و زمانی که نظام خودرو محور حاکم باشد، نتیجه‌اش تنزل کیفیت زندگی و دشواری در امکان جابه‌جایی و حرکت می‌شود.

سرعت رشد اتومبیل بیش از سرعت احداث آزادراه است

آخوندی با بیان اینکه هرچه بخواهیم آزادراه و بزرگراه احداث کنیم اما سرعت رشد اتومبیل در کشور بیش از سرعت احداث آزادراه است، گفت: البته ما مخالف تولید خودرو نیستیم اما نیازمند طرح ملی هستیم که بتواند مشکل شهرسازی و حمل‌ونقل را حل کند.

وی افزود: تمامی خودروهای ما در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب ۷.۱ میلیون بوده که در حال حاضر به ۲۰ میلیون دستگاه رسیده و این در حالی است که جاده‌های ما ۱۰ برابر نشده است و پیش‌بینی می‌شود در ۱۰ سال آینده این تعداد خودرو به ۳۵ میلیون دستگاه برسد.

انجام سالانه ۷۰۰ میلیون نفر سفر بین تهران و حومه و حومه و تهران

آخوندی در ادامه با بیان اینکه در کلان شهر تهران سالانه ۷۰۰ میلیون نفر سفر بین تهران و حومه و حومه و تهران صورت می‌گیرد، گفت: این عدد بسیار سرسام‌آور است و در حوزه کلان‌شهرها نیز با کمی نوسان تکرار می‌شود.

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه تمام این سفرها با خودرو انجام می‌شود، افزود: این به معنای اتلاف وقت افزایش حجم ترافیک، عدم ایمنی، مصرف انرژی و آلودگی هوا است.

وی تاکید کرد: برنامه ما این است که باید حمل‌ونقل را از جاده به ریل انتقال دهیم به گونه‌ای که به جایی برسیم که استفاده از حمل‌ونقل ریلی وارد زندگی مردم شود. به طوری که اولین انتخاب آنها پس از خروج از منزل انتخاب حمل‌ونقل ریلی به جای حمل‌ونقل خودرویی باشد که این اتفاقی بسیار دشوار است.

آخوندی افزود: باید سفرهای طولانی و تکرارشونده را از خودرو به ریل منتقل کرده و استفاده از جاده را تنها برای سفرهایی کوتاه و غیرتکرارشونده بگذاریم که این مهم نیازمند تغییر در مدل حمل‌ونقل در کشور است که در این زمینه مقدمات آن را فراهم کرده و این طرح را در دو شورای عالی شهرسازی و ترابری به تصویب رسانده‌ایم.

باید پشت هر اسکله ریل وجود داشته باشد

آخوندی تصریح کرد: باید به جایی برسیم که پشت هر اسکله در بنادر نیز ریل وجود داشته باشد و باری که از کشتی تخلیه می‌شود به جای خودرو با قطار حمل شود. این کاری است که در تمام دنیا در حال انجام است اما باید الگوی ذهنی خود را تغییر دهیم که این نیازمند سرمایه‌گذاری است.

۲۰۰ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی داریم

وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰۰ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی و روستایی در کشور داریم، افزود: این در حالی است که ۱۱ هزار کیلومتر خطوط ریلی در کشور وجود دارد که در حال رسیدن به ۱۳ هزار کیلومتر است که البته باز هم با میزان جاده های کشور تناسب ندارد.

وی با بیان اینکه حل معضل آلودگی هوا در تهران راهی به جز انتقال حمل‌ونقل خودرویی به ریلی نداریم، افزود: در حال حاضر بیش از یک میلیون خودرو وارد شهر می‌شود و در مسیر تهران البرز روزانه ۱۱۰ هزار خودرو تردد می‌کند.

آخوندی با بیان اینکه منابعی برای توسعه حمل‌ونقل ریلی در برنامه ششم پیش‌بینی شده است، افزود: ۱۹۰ هزار میلیارد تومان به این امر اختصاص داده شده اما مشخص است که گنجاندن آن در بودجه امکان‌پذیر نیست، از این رو باید به دنبال منابع بین‌المللی بود که مجلس نیز اجازه فاینانس به ما داده است و ما با استفاده از این روش در بعضی از محورها قطارهایی را راه‌اندازی کردیم.

وی همچنین با اشاره به موضوع شهرسازی با بیان اینکه از ۵۵ میلیون نفر جمعیت ۹ میلیون نفر در بافت فرسوده و ۱۹ میلیون نفر در مسکن حاشیه‌نشین زندگی می‌کنند، تاکید کرد: در این سال‌ها راه حل‌های صورت‌گرفته با مسئله سازگاری نداشته و با طرح‌هایی همچون مسکن مهر برای از بین بردن حاشیه‌نشینی در حقیقت حاشیه دیگری بر آن افزوده‌ایم.

۱۱ میلیون حاشیه نشین در کشور داریم

وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم با بیان اینکه سه چهار مسئله در حوزه مسکن و شهرسازی وجود دارد که باید آن را حل کنیم، افزود: یکی از این مسائل حاشیه‌نشینی است که ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین در کشور داریم اما معتقدیم این مشکل را باید در خود آن منطقه حل کرد و این جمعیت امکان جابه‌جایی به نقطه دیگری را ندارد همچنان که معتقدیم مشکل بافت فرسوده را باید در خود همان منطقه حل کرد که در تبدیل این مناطق به ۲ هزار و ۷۰۰ محله آن را به صورت محله‌ای مدیریت می‌کنیم.

بازسازی بافت فرسوده با اعطای تسهیلات ۸ درصدی

وی با بیان اینکه معتقدیم برای بازسازی بافت فرسوده باید به مردم تسهیلاتی با سود ۸ درصد تعلق گیرد تا آنها بتوانند این بازسازی را انجام بدهند و دولت نباید در این موضوع دخالت کند، در خصوص مسکن مهر تصریح کرد: باید از ابتدا تناقضی را حل می کردیم چراکه نباید برای مردم انتظار جدیدی ایجاد می‌کردیم.

آخوندی افزود: به همین منظور تعهد دادیم این پروژه نیمه‌تمام را که تعهد دولت بوده تکمیل کنیم و در این مدت ۹۰۰ هزار واحد مسکن مهر را تحویل داده‌ایم و تقریبا همه آن ها به جز ۹۰ هزار واحد آن در پردیس، البرز و برخی شهرهای استان خوزستان به اتمام رسیده و کار ما برای ساخت مسکن مهر انجام شده است اما به دلیل عدم وجود زیرساخت‌هایی همچون مراکز آموزشی، مراکز درمانی و تاسیسات مورد نیاز باید بگویم تا سه یا چهار برنامه توسعه دیگر مشکلات زیرساختی مسکن مهر اموال شما نمایندگان خواهد بود.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار