شبکه ریلی ایران، یکی از پلهای ارتباطی قطبهای اقتصادی جهان
ایران با توجه به اینکه یکی از پلهای ارتباطی قطبهای اقتصادی جهان در آسیا و اروپا است، میتواند در صورت برنامهریزی و سرمایهگذاری در این زمینه، یکی از کشورهای مهم ترانزیت کالا در جهان باشد.
معاون برنامهریزی و اقتصاد حملونقل شرکت راهآهن شبکه ریلی ایران را یکی از پلهای ارتباطی قطبهای اقتصادی جهان در آسیا و اروپا برشمرد.
به گزارش تجارتنیوز ، به نقل از راهآهن جمهوری اسلامی ایران؛ نورالله بیرانوند معاون برنامهریزی و اقتصاد حملونقل راهآهن در نشست خبری برگزاری دورههای آموزشی سهجانبه با ایتالیا و دانشگاه علم و صنعت با اشاره به تحولات ۳ دهه اخیر در فضای اقتصاد جهانی و تحولات تکنولوژی گفت: ارزش ترانزیت کالا از طریق خطوط ریلی، در یک دوره ۲۶ ساله از ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ میلادی، از کمتر از ۶ تریلیون دلار در سال به مرز ۱۹ تریلیون دلار در جهان رسیده است و ایران با توجه به اینکه یکی از پلهای ارتباطی قطبهای اقتصادی جهان در آسیا و اروپا است، میتواند در صورت برنامهریزی و سرمایهگذاری در این زمینه، یکی از کشورهای مهم ترانزیت کالا در جهان باشد.
وی افزود: بر اساس سیاستهای کلی و کلان کشور ۳۰ درصد حمل بار و ۲۰ درصد جابهجایی مسافر بر عهده راه آهن قرار دارد و برای تحقق این دو هدف بسیار بزرگ و کلیدی، باید اقدامات بزرگی انجام شود.
به گفته بیرانوند سرعت بالای حمل بار از طریق راهآهن یکی از مزایای استفاده از خطوط ریلی است چراکه برای حمل یک محموله با کشتی بین دو قاره به ۵۶ روز زمان نیاز است درحالیکه همان محموله با ریل می تواند در مدت ۱۲ روز جابهجا شود.
وی تحولات اقتصاد جهانی و فناوری از یک سو و نقش محدود راهآهن ایران در جابهجایی بار و مسافر از سوی دیگر را دو عامل مهم لزوم تحول اساسی و جدی در صنعت ریلی کشور دانست و افزود: به همین دلیل در سالهای اخیر حرکات زیادی در این زمینه شکل گرفته و همکاری مشترک با راهآهنهای دیگر از جمله روسیه و ایتالیا از جمله این همکاریهای جدید است.
معاون برنامهریزی و اقتصاد حملونقل راه آهن افزود: هماکنون دانشجویان زیادی در دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت مشغول یادگیری تحولات بنیادین صنعت ریلی از طریق مدرسان ایتالیایی هستند و امیدواریم با تزریق این دانشجویان به بدنه راه آهن و شرکتهای همکار و متصل، صنعت ریلی ایران متحول شود.
وی با اشاره به همکاریهای بینالمللی راهآهن ایران با دیگر کشورها گفت: این همکاریها باید با انتقال دانش فنی صورت پذیرد و انتقال دانش فنی، یکی از ارکان و شروط ما برای همکاریهای دوجانبه با دیگر کشورها بوده است.
وی افزود: ایتالیا تجربه بسیار خوبی در زمینههای مختلف از جمله توسعه خطوط پرسرعت ریلی و توسعه منابع انسانی دارد و زمینه همکاری مشترک در چنین عرصههایی و حتی قطارهای حومه ای نیز به خوبی فراهم است.
معاون برنامهریزی راهآهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به همکاریهای خوب و گسترده این شرکت از محافل دانشگاهی تاکید کرد: راهآهن حمایت خود را از همکاریهای دانشگاهی اعلام میکند و همچنین امیدواریم این دورههای آموزشی تداوم یابد و برای طراحی دورههای آموزشی دیگر با ایتالیا و دیگر کشورهای صاحب فناوری آمادگی کامل داریم.
به گفته وی توسعه و تکمیل شبکه راهآهن ایران با تمرکز بر کریدورهای بینالمللی ترانزیت کالا و گسترش قطارهای پرسرعت، برقیسازی خطوط و استفاده بیشتر از فناوری اطلاعات مهمترین راهبردهای راهآهن در سالهای پیش رو است.
برگزاری ۲۰ دوره آموزشی
همچنین در این نشست سعید فاضل رئیس دانشکده راهآهن دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه ۷۰۰ نفر در دورههای آموزش صنعت ریلی تحت آموزش قرار گرفتند گفت: این دانشجویان در ۲۰ دوره آموزشی ۲ تا چند روزه و روزانه ۶ ساعت آموزش دیده و مدرک معتبر دانشگاه علم و صنعت و راهآهن ایتالیا را دریافت میکنند.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه آموزشی سهجانبه راهآهن ایران، دانشکده راهآهن دانشگاه علم و صنعت و راهآهن ایتالیا در تاریخ ۲۰ تیرماه امسال در تهران افزود: تا به حال ۲ دوره آموزشی برگزار شده و ۲ دوره دیگر نیز در حال برگزاری است و سایر دورهها هم تا آذر ماه برگزار خواهند شد.
در ادامه این مراسم محمد علی برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه این دانشکده نمادی از ارتباط صنعت با دانشگاه و قابل تسریغ به همه بخشهای دیگر صنعت در کشور است گفت: برگزاری این دوره مشترک آموزشی با ایتالیا به نمادی برای همکاری دانشگاه و صنعت ایران با دانشگاه و صنعت خارجی بدل شده است.
در این نشست خبری همچنین نینو چینگولانی مدیر طرحهای بینالمللی راهآهن ایتالیا نیز در سخنانی، با اشاره به سابقه همکاریهای قدیمی ایران و ایتالیا در زمینه حملونقل و از جمله حملونقل ریلی، گفت: در صنعت راهآهن همواره مشتریمداری یک اصل اساسی است و در همه فعالیتها باید به خواسته مشتری اهمیت جدی داده شود. بنابراین آنچه ما در این دورهها بر آن تاکید داریم این است که چگونه می توان رضایت مشتری را به عنوان مسافر یا صاحب کالا از روشهای مختلف تامین کرد؟
چینگولانی، با ابراز خرسندی از همکاری با ایران گفت: ایران با توجه به وسعت و قرار گرفتن در موقعیتی راهبردی، پلی بین شمال و جنوب و شرق و غرب دنیاست و میتواند با سرمایهگذاری و تقویت زیرساختهای ریلی، موقعیت خود را در ترانزیت و حمل بار از طریق ریل به سرعت افزایش دهد.
گفتنی است در این دورههای تخصصی فوق پیشرفته کارکنان با سابقه ۱۰ سال یا بیشتر راهآهن که دارای پست سازمانی و مدرک تحصیلی رده «ب» هستند، زیر نظر استادان و کارشناسان راهآهن ایتالیا با آخرین تحولات این صنعت به صورت تئوری و عملی آشنا و در نهایت گواهینامه معتبر دریافت میکنند.
منبع: مهر
نظرات