خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۲۵۲۲

پیوستن سه کریدور ریلی ایران به کریدورهای بین‌المللی

پیوستن سه کریدور ریلی ایران به کریدورهای بین‌المللی

سازمان همکاری راه‌آهن‌ها (OSJD) از تصمیم خود برای گنجاندن سه کریدور جدید ریلی داخل خاک ایران به کریدورهای بین‌المللی عبوری ریلی خود در مسیرهای شمال-جنوب و شرق-غرب خبر داد.

دفتر امور بین‌الملل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از گنجانده شدن سه کریدور ریلی داخلی در فهرست کریدورهای بین المللی سازمان همکاری راه‌آهن‌ها (OSJD) خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به نقل از دفتر امور بین‌الملل راه‌آهن؛ سازمان همکاری راه‌آهن‌ها (OSJD) از تصمیم خود برای گنجاندن سه کریدور جدید ریلی داخل خاک ایران به کریدورهای بین‌المللی عبوری ریلی خود در مسیرهای شمال-جنوب و شرق-غرب خبر داد.

بر اساس این گزارش، طی جلسه کارشناسی کمیسیون سیاست حمل‌ونقل و استراتژی توسعه OSJD که از تاریخ ۱۰-۷ نوامبر ۲۰۱۷ (۱۹-۱۶ آبان ماه ۹۶) در محل کمیته OSJD واقع در لهستان برگزار گردید، موضوع مورد بررسی قرار گرفته و پس از مباحثات مربوطه مقرر گردید مسیر بافق-کرمان-زاهدان-میرجاوه و محور سنگان-شمتیغ در لیست کریدور ۶ سازمان OSJD به سمت ترکیه و اروپا گنجانده شده و مسیر گرگان-اینچه‌برون که در ادامه به سمت خاک ترکمنستان سیر می‌کند نیز در فهرست کریدورهای شماره ۸ و ۱۰ سازمان OSJD جای می‌گیرند.

به گفته عباس نظری، مدیرکل دفتر امور بین‌الملل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران بر اساس ساختار سازمانی OSJD در مجموع تعداد ۱۳ کریدور بین‌المللی در مسیرهای شمال، جنوب، شرق و غرب تعریف در این سازمان شده‌اند که گستره‌ای از آسیای میانه تا اروپا و از آسیای شرقی تا قاره سبز را دربرمی‌گیرند. به منظور تکمیل حمل‌ونقل ریلی بین‌المللی و افزایش توان رقابت راه‌آهن‌ها، مجموعه برنامه‌ای برای توسعه کریدورهای ریلی عبوری کشورهای عضو تدوین شده است که تا سال ۱۳۹۹ (۲۰۲۰ میلادی) را دربرمی‌گیرد.

لازم به ذکر است که پیش از این نیز کریدورهای شماره ۶ (شرق-غرب) و ۱۱ (شمال-جنوب) OSJD از خاک جمهوری اسلامی ایران عبور می‌کردند.

نظری تاکید کرد: کریدور شماره ۶ به عنوان حلقه ارتباطی اروپای شرقی و اروپای غربی با منطقه خاورمیانه از کشور جمهوری چک آغاز شده و با عبور از خاک کشورهای اسلواکی، مجارستان، رومانی، صربستان، بلغارستان، گرجستان و ترکیه از مرز رازی به ایران و از طریق ایستگاه سرخس به ترکمنستان منتهی می‌شود. اهمیت مسیر ایران به‌ویژه به علت وجود شاخه‌های فرعی کریدور (تهران-قم-بندرعباس، قم-بندر امام و بافق-مشهد) می‌باشد که کشورهای مسیر را از طریق خلیج فارس به آب‌های آزاد رهنمون می‌سازد.

وی گفت: کریدور شماره ۱۱ که با مسیر کریدور شمال-جنوب انطباق دارد، به عنوان یکی از حیاتی‌ترین مسیرهای انتقال بار، شمال اروپا را به کشورهای جنوب شرق آسیا، خلیج فارس و اقیانوس هند متصل می‌کند. مسیر اصلی کریدور در داخل ایران ضمن عبور از آستارا-رشت-قزوین-تهران-بافق به بندرعباس و آب‌های آزاد خلیج فارس می‌رسد.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.