خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۸۷۸۹

بررسی مشکلات صنعت گردشگری در ایران

بررسی مشکلات صنعت گردشگری در ایران

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان کرد: یکی از مشکلات حوزه گردشگری، تامین زمین است و سرمایه‌گذار بخش زیادی از منابع خود را برای تامین آن هزینه می‌کند.

نبود آمار دقیق در صنعت گردشگری، قیمت بالای زمین برای سرمایه‌گذاری و افزایش عوارض خروج از کشور از مهم‌ترین محورهای بیست و هفتمین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، احمد اصغری، رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران؛ در این نشست گفت: کمیسیون گردشگری اتاق ایران مخالفت خود را با تصمیمات عجولانه و غیر کارشناسی به خصوص در زمینه عوارض خروج از کشور اعلام می‌کند و نظر کارشناسی خود را به رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تا پایان این هفته رسما اعلام خواهد کرد.

او در ادامه با یادآوری این که گردشگری امر فرابخشی بوده و عملکرد سازمان‌ها و نهادهای متعددی برآن تاثیرگذار است، افزود: بر این اساس ارتقاء شاخص‌های گردشگری نیازمند ایجاد تعامل، هماهنگی و هم‌سویی سازمان‌های مختلف با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

وی اظهار کرد: بر اساس رویکرد و سیاست‌گذاری جدید دولت، انتظار می‌رود در اجرای هرچه بهتر طرح توسعه گردشگری داخلی و ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات قابل عرضه به مسافران و گردشگران تمام سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با همدلی و تعامل موثر بین بخشی و فرابخشی، امکانات رفاهی سفر را فراهم کنند.

اصغری افزود: به همین منظور برای رسیدن به این هدف باید در تعامل با بخش دولتی و سازمان‌های مردم نهاد و حمایت بیشتر دولت، برنامه مشخصی برای مدیریت و راهبری امور گردشگری برای همراه کردن سایر بخش‌ها برنامه‌هایی دریک بازه زمانی چهارساله تا هشت ساله تدوین شود.

او با بیان اینکه مهم‌ترین بحث در تحلیل وضع موجود گردشگری کشور، امنیت سرمایه‌گذاری و ارائه مشوق‌های لازم، تامین زیرساخت‌ها در بخش اقامتی و حمل‌ونقل هوایی، دریایی و زمینی و بازاریابی در خارج از کشور است، گفت: افزایش توان رقابتی جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه نیز از نکات مورد توجه در تحلیل شرایط موجود گردشگری کشور است.

وی ادامه داد: برای خروج از وضعیت موجود باید به مولفه‌هایی مانند تشریک مساعی منطقه‌ای و بین‌المللی، تجهیز بنادر، نوسازی ناوگان دریایی و تامین نیروی متخصص و ماهر، بهره‌جویی از فرصت‌های موجود در مناسبات چندجانبه در منطقه خلیج فارس، توجه به نقش موثر فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در ترانزیت، پروازهای بین‌المللی و تبدیل آن به یک مرکز منطقه ای (HUB)، تداوم تاسیس دفاتر اطلاع‌رسانی، کانون‌های تبلیغاتی و خانه‌های فرهنگ در کشورهای منطقه وبازارهای هدف گردشگری کشور، فراهم ساختن زمینه و امکان استفاده از کارت‌های اعتباری بین‌المللی برای گردشگران و غیره توجه شود.

سعید اوحدی، معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ در ادامه این بحث، بخش خصوصی را جوهره اصلی صنعت گردشگری دانست و گفت: نقش بخش دولتی در حوزه گردشگری کم‌رنگ است و اعتقاد داریم همین مقدار هم باید به بخش خصوصی واگذار شود.

وی سپس به رویکرد جدی قطری‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران اشاره کرد و افزود: ایران اسلامی به دلیل جاذبه‌ها، موقعیت استراتژیک و غیره ظرفیت خوبی برای سرمایه‌گذاری خصوصا در حوزه گردشگری است. قوانین مربوط به سرمایه‌گذاری در ایران نیز از جمله قوانین پیشرفته در دنیا محسوب می‌شود، مثلا دولت در بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها از ریسک سرمایه‌گذار حمایت می‌کند و این در حالی است که چنین قوانین به‌درستی معرفی نشده است.

اوحدی با یادآور این که اعتبار سرمایه‌گذاری برای سال آینده افزایش یافته است، گفت: خوشخبتانه اعتبار توسعه مناطق روستایی در حوزه گردشگری نیز افزایش خوبی داشته است.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان کرد: یکی از مشکلات حوزه گردشگری، تامین زمین است و سرمایه‌گذار بخش زیادی از منابع خود را برای تامین آن هزینه می‌کند. این درحالی است که در اروپا و کشورهای آسیایی بحث «هویت، مالکیت و ثروت» در خصوص تامین زمین برای سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری مطرح شده است، به عنوان مثال اجاره ۹۰ ساله به سرمایه‌گذار داده می‌شود.

اوحدی ادامه داد: هم‌اکنون سرمایه‌گذارانی از عمان و قطر وجود دارند، اما به خاطر قمیت بالای زمین در کشورمان وارد عرصه سرمایه‌گذاری نمی‌شوند. اتاق بازرگانی ایران دارای ظرفیت خوبی است و می‌توان برای برطرف کردن این مشکل کمک شایانی انجام دهد.

وی ادامه داد: ۷ میلیارد یورو قرارداد فاینانس با کره‌جنوبی بسته شده، اما فقط یک پروژه در دست اقدام است، باید از این ظرفیت برای حوزه گردشگری استفاده کرد. البته نباید فراموش کرد که اگر پیشنهاد هتل‌سازی شود، سرمایه‌گذار وارد میدان نمی‌شود، چون قیمت بالا است.

او نیز نبود آمار درست در حوزه گردشگری را یکی از ضعف‌های این حوزه دانست و گفت: هم‌اکنون نیروی انتظامی مرجع آماری است، درحالی‌که این مجموعه مولفه‌هایی مخصوص خودش را دارد، برای همین آمار مناسبی از گردشگری در دسترس نیست.

اوحدی که به تازگی از اجلاس سازمان جهانی جهانگردی در عمان برگشته است، از سفر وزیر گردشگری این کشور در آینده‌ای نزدیک به ایران خبر داد و افزود: ظرفیت خوبی برای تعامل بیشتر به منظور جذب سرمایه در حوزه گردشگری وجود دارد باید از این فرصت استفاده کرد.

سلاح‌ورزی، نایب رئیس اتاق ایران؛ نیز با بیان اینکه متاسفانه برخی از شهرداران صرفا به دنبال دریافت عوارض از سرمایه‌گذاران هستند، افزود: درحالی‌که که باید با تسریع امرو، سبب افزایش سرمایه‌گذاری در شهرها شوند.

وی با اشاره به صحبت‌های معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ادامه داد: می‌توان مشکل تامین زمین مناسب برای سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری را با توجه به ظرفیت‌های قانونی که وجود دارد برطرف کرد.

سلاح‌ورزی سپس از راه‌اندازی دفتر جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تامین مالی در اتاق ایران خبر داد و گفت: از این طریق به بخش خصوصی برای به سرانجام رساندن پروژه‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط در حوزه گردشگری کمک کرد.

سیف، رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران؛ هم با یادآور این که اینکه توجه جدی به گردشگری شهری در شورای شهر تهران شده است، افزود: مسئولان، گردشگری را به عنوان منبع درآمدزایی پایدار و مناسب تلقی می‌کنند، برای همین تغییر رویکرد مناسبی در شهرداری تهران نسبت به گردشگری بوجود آمده است.

وی با بیان اینکه با همکاری سازمان میزاث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موانع گردشگری در تهران را برطرف خواهیم کرد، اظهار کرد: با توجه به رویکرد جدید، به‌جای تصدی‌گری به دنبال تسریع‌گری هستیم.

نصرتی، شهردار رشت؛ نیز در ادامه این نشست، با یادآوری اینکه در سال ۲۰۱۶ مقرر شد صنعت گردشگری پیشاهنگ صنایع کشور باشد، چراکه همگان اذعان دارند صنعت گردشگری بالاترین آمار در تولید اشتغال را به همراه دارد، گفت: گردشگری شهری یکی از جنبه‌های مهم گردشگری به شمار می‌آید از طرفی شهرداری‌ها به دنبال افزایش درآمد پایدار هستند و با وجود آنکه ۷۳ درصد مردم شهرنشین هستند، با این حال از ظرفیت گردشگری شهری استفاده مطلوبی نمی‌شود.

نصرتی با تاکید بر این که شعار «شهرها موتور مولد توسعه» نباید صرفا در حد شعار باقی بماند، پیشنهاد تشکیل کارگروه مدیریت شهری برای جذب گردشگر را مطرح کرد و برای استقرار دبیرخانه این کارگروه در رشت اعلام آمادگی کرد.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری گردشگری در رشت بدون پرداخت عوارض انجام می‌شود، بنابراین سرمایه‌گذاران با آرامش خاطر می‌توانند در این حوزه اقدام به انجام پروژه‌هایشان کنند.

باباپور، شهردار تالش؛ با بیان اینکه گردشگری صادرات نامرئی تلقی می‌شود، یادآور شد: صنعت گردشگری سبب افزایش درآمد می‌شود، اما باید به آسیب‌های این حوزه توجه جدی داشت.

وی افزود: تالش مناطقی دارد که برای گردشگران بسیار بکر است، اما باید از تجربه به‌روز آسیب‌های گردشگری که در مناطق دیگر کشور به‌وجود آمده بهره برد تا این اتفاق در تالش رخ ندهد.

او در عین حال از راه‌اندازی سایت ۲ هزار و ۴۰۰ هکتاری در تالش خبر داد و درباره این پروژه توضیح داد: این مجموعه در جنگل‌های هیرکانی واقع شده و تلاش خواهد شد در راه‌اندازی آن به حفاظت از محیط زیست توجه جدی شود.

باباپور همچنین گفت: زمین و بسته‌های تشویقی برای اجرای پروژه‌های گردشگری به سرمایه‌گذاران ارائه خواهد شد تا برای توسعه صنعت گردشگری گام مناسبی برداشته شود.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.