انتقاد آخوندی از سازمان بنادر
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مسئولیت اجتماعی سازمان بنادر در توسعه بافت شهری شهرهای بندری از عدم حمایت این سازمان از شهرهای بندری انتقاد کرد.
عباس آخوندی در مراسم گرامیداشت هفته حملونقل و امضای قرارداد سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی در بنادر گفت: مهمترین بحث دریایی این است که باید قدرت رقابت در سطح جهانی پیدا کنیم.
به گزارش تجارتنیوز ، حملونقل دریایی، میدان بازی جهانی است و نمیتوانیم به اندازه اقتصاد ملی در حوزه دریایی اکتفا کنیم.
وی با بیان اینکه باید عملکرد بنادر خود را با بنادر رقیب بسنجیم، افزود: این قدرت رقابت شامل هوشمند شدن بنادر، تجهیزات، ایمنی، عملکرد روان، سخت افزارها و نرم افزارها و سیستم مقررات است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سازمان بنادر باید قدرت رقابت با جنوب خلیج فارس را اثبات کند در غیر این صورت با مشکل جدی مواجه هستیم.
آخوندی گفت: ما ایرانیها به موقعیت جغرافیایی کشورمان تکیه میکنیم و می گوییم ایران دالان عبور جنوب به شمال و شرق به غرب است اما تکیه به وضعیت نسبی کفایت نمیکند باید به مزیتهای رقابتی تکیه کنیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم دو تفاهم نامه قرارداد اپراتوری بندر شهید رجایی و آغاز ساخت فاز سوم توسعه این بندر به هوشمند شدن بندر کمک کند.
وزیر راه و شهرسازی اهمیت توسعه زیرساخت ریلی در بنادر را یادآور شد و گفت: در بندر هامبورگ ۳۲۰ کیلومتر ریل گذاری شده و بیش از ۱۶ قطار در این بندر وجود دارد.
یکی از معاونان رئیس بندر هامبورگ معاون ریلی بود. سیستم کنترل مرکزی ریل بنادر آلمان از سیستم کنترل مرکزی شرکت راه آهن این کشور کاملاً مستقل است.
آخوندی درباره نرخ بهرهوری از مجموع سرمایهگذاری در زیرساختها تصریح کرد: از هیئت عامل سازمان بنادر خواستهام تا رویکرد بازرگانی را شامل بازاریابی، رقابتی کردن تعرفهها و امکان حمل و نقل چند وجهی را در دیدگاه جدید سازمان بنادر پیادهسازی کند.
وی افزود: در رویکرد جدید، مفهوم لجستیک را امسال در معاونت حملونقل وزارت راه و شهرسازی در همه گونههای آن از مبداء بار تا مقصد آن که میتواند کشورهای دیگر باشند ولی از ایران عبور کند پیگیری میکنیم.
به گفته وزیر راه و شهرسازی در محمولههایی که از هند به افغانستان میرود ارزیابی برآیند کردیم که این محموله چقدر قدرت بارگیری در مبداء (هند)، تخلیه آن در بندر شهید بهشتی، توقف بار در انبارهای بندر، کسب مجوز حمل و تردد بار در جادهها و نهایتاً خروج بار از مرز ایران را دارد که این ارزیابی نشان داد ما مسائل و مشکلات زیادی در این زمینه داریم.
آخوندی خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکلات مجبوریم برای کریدورهایی که داریم مدیر کریدور منصوب کنیم تا این گرهها را در همه مراحل باز کند.
وی گفت: وقتی تعهد میکنیم باری ۱۷ روزه از هند به مسکو برسد باید این تعهد واقعی باشد نه اینکه در هر ایستگاهی ۱۵ تا ۲۰ روز بماند و هر دستگاهی آن را از دوش خود باز کند و بگوید بار در گمرک یا جایی دیگر گیر کرده است.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسئولیت اجتماعی سازمان بنادر تاکید کرد: سازمان بنادریها فکر میکنند میخواهند تیغشان بزنند و مقاومت میکنند ولی اگر شهرِ بندری آباد نباشد بندرِ آباد نداریم.
اگر در جنوب خلیج فارس آن همه پشتیبانی مالی، حمل و نقلی، هتلداری و … از تجارت به صورت روان وجود نداشت این بنادر، بندر نمیشدند.
اینکه فکر کنیم بندر، یک سکوی تخلیه و بارگیری است بزرگترین خطایی است که مرتکب میشویم.
آخوندی تصریح کرد: ما سرمایه گذاری زیاد در چابهار کردیم که تا زمان تکمیل آن به ۷۰۰ میلیون دلار میرسد اما آیا شهر چابهار میتواند از این بندر پشتیبانی کند.
بانکها، هتلها، امکانات رفاهی و آموزشی و هزار کار دیگر باید صورت بگیرد. من نمیگویم هزینه اینها به عهده بنادر است ولی باید تسهیلگر باشد.
منبع: مهر
نظرات