سهم ایران از صنعت جهانی گردشگری
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: امروز باید از صنعت گردشگری برای توسعه اقتصادی کشور بهرهگیری کنیم، زیرا هنوز سهممان از گردشگری جهان به چهار میلیارد دلار هم نرسیده است.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با تاکید بر اینکه امروز دیگر اداره کشور با نفت ممکن نیست، تصریح کرد: امروز باید از صنعت گردشگری برای توسعه اقتصادی کشور بهرهگیری کنیم، زیرا هنوز سهممان از گردشگری جهان به چهار میلیارد دلار هم نرسیده است.
به گزارش تجارتنیوز ، بهمن عشقی امروز (پنجشنبه) در نخستین همایش بینالمللی «چشمانداز توسعه روابط ایران و چین با محوریت گردشگری و تجارت» در محل هتل لاله تهران این مطلب را بیان کرد.
وی افزود: جمهوری خلق چین پس از فرانسه، آمریکا و اسپانیا در سال 2016، با پذیرش بیش از 57 میلیون نفر جهانگرد در رتبه چهارم کشورهای گردشگرپذیر جهان قرار گرفته است.
به گفته این مقام مسئول، ایران در سال 2015 در رتبه چهارم کشورهای گردشگرپذیر خاورمیانه قرار گرفته و با وجود سفر سالیانه بیش از پنج میلیون و 600 هزار گردشگر، در بین 10 کشور مهم آسیایی هم قرار ندارد.
وی بیان داشت: گردش مالی حاصل از سفر اتباع چینی در سال 2016 بیش از 260 میلیارد دلار بوده و پیشبینی میشود در سال 2020 به چهار برابر و بیش از یک تریلیون دلار افزایش یابد.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به سابقه دیرینه روابط ایران و چین که به هزار و 500 سال پیش از میلاد مسیح (ع) برمیگردد، تصریح کرد: در تاریخ دو کشور، هیچگاه دو ملت علیه یکدیگر تیغ نکشیده و جنگ به پا نکردهاند و این موضوع باید هرچه بیشتر در تعاملات فیمابین در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: امروز بدون شک غیر قابل انکارترین کشور جهان، چین است که به تدریج در حال تبدیل شدن به یک کارخانه جهانی است.
عشقی گفت: در حالیکه غربیها در حال تولید فناوری و دانش فنیاند و چینیها به تولید صنعتی پرداختهاند، اما ایرانیها کماکان خام فروشند و این موضوع غمانگیزترین چیزی است که تراز بازرگانی کشورمان را آزار میدهد.
دبیرکل اتاق تهران ادامه داد: امروز چینیها علاقهمند به توسعه مناسبات دیرینه خود با ایران هستند و در این رهگذر سعی دارند تا از توسعه گردشگری به حفظ موازنه تجاری خود با ایران بپردازند.
وی گفت: صنعت گردشگری، ظرفیت و انعطافپذیری خود را ثابت کرده و اقدامهایی باید در این راستا از سوی کشورمان انجام شود، اما اتفاق بزرگتر باید از سوی چینیها رقم بخورد.
عشقی تصریح کرد: توسعه صنعت گردشگری، صلح، پایداری محیط زیست و توسعه پایدار را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد و از توسعه این صنعت کمترین گزندی به ایران نخواهد رسید.
همایش بینالمللی «چشمانداز توسعه روابط ایران و چین با محوریت گردشگری و تجارت» در نظر دارد بهصورت کاملا منسجم و تخصصی به بررسی این مهم پرداخته و با ارائه راهکارهای اثربخش به ارگان های دولتی و فعالان بخش خصوصی، دیدگاهی صحیح و واقع گرایانه از فرصتهای پیش رو در ایران بدهد.
بر پایه این گزارش، چشمانداز روابط گردشگری ایران و چین، ضرورت تمرکز بر شناخت بازار گردشگری چین، نقش ایران و چین در توسعه گردشگری جاده ابریشم، نقش اتاقهای بازرگانی و تشکلهای تجاری و صنعتی در توسعه مناسبات، سابقه گردشگری میان دو کشور و ظرفیتهای توسعه گردشگری ایران و چین، فرصتهای تجاری خرد و کلان بخشهای خصوصی در حوزه گردشگری ایران و چین و نقش تفاهمنامههای خواهرخواندگی در توسعه روابط بین شهری ایران و چین، محورهای اصلی این همایش را تشکیل میدهد.
همچنین، توسعه همکاریهای استانی میان ایران و چین، زمینهسازی برای جذب سرمایههای خارجی در حوزه گردشگری، تبیین نقش زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی در توسعه صنعت گردشگری، بررسی نقش شناخت روحیات، الگوهای رفتاری و علائق و سلایق گردشگران چینی، تبیین شیوه صحیح ارتباط بهتر و خدمات موثرتر در خدماتدهی به گردشگران چینی، روشهای بهبود و اصلاح نظام مالی تا به ثمر رسیدن یک نظام کارا، مطمئن و با ثبات، بررسی نقش زبان چینی و زبان فارسی برای ایجاد بستر مناسب برای جذب گردشگر و خدمات بهتر به مسافران چینی و دستیابی به راهکارهای عملی و علمی مبتنی بر رفت و آمد بازرگانان و تقویت گردشگری تخصصی و استفاده از تجربیات تجار موفق ایرانی و چینی، اهداف اصلی این همایش است.
منبع: ایرنا
نظرات