افزایش قیمت دلار باعث رونق گردشگری خارجی میشود
یک کارشناس اقتصادی معتقد است: افزایش قیمت دلار هزینه گردشگری خارجی را کاهش میدهد و به نفع رونق صنعت گردشگری کشور است؛ صنعت گردشگری برای کشور ارزآور است و ایجاد اشتغال میکند.
«سید محمد صادق الحسینی» افزود: تراز گردشگری در ایران منفی است به طوری تعداد خروجیها از کشور بیش از ورودیها است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی از جمله کارشناسانی است که معتقد است: نرخ ارز باید بالا رود زیرا وقتی ریال در برابر دلار کاهش یابد، گردشگران خارجی تمایل بیشتری برای گردش در ایران دارند، صنعت گردشگری در ایران باید ارزان شود تا این صنعت بتواند در کشور توسعه یابد.
وی ادامه داد: کشور ژاپن پول ملی خود را 100 درصد در برابر دلار کاهش داد و همچنین کشور ترکیه هم قیمت لیر ترک را در برابر دلار 13 درصد کاهش داد تا بتوانند صنعت گردشگری خود را برای گردشگران سودمند کنند.
الحسینی با اشاره به کشور برزیل گفت: همچنین کشور برزیل برای حمایت از صنعت گردشگری ارزش پول ملی خود را در برابر دلار به نصف رساند البته در هر سه کشور یاد شده نرخ تورم کمتر از ایران بود.
این پژوهشگر اقتصادی افزود: بعد از سال 1393 جهشی در صنعت توریسم کشور داشتیم از یک سو با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید و آرامش نسبی ایجاد شده گردشگران تمایل بیشتری برای دیدن کشور تاریخی ایران داشتند و از سوی دیگر با افزایش نرخ ارز (در سالهای پایانی دولت دهم نرخ ارز به طور تقریب سه برابر شد) صنعت گردشگری در ایران رونق نسبی گرفت.
پژوهشگر 'مرکز تحقیقات معاصر'، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص اشتغال در صنعت گردشگری گفت: به ازای هر توریست چهار الی پنج شغل ایجاد میشود.
الحسینی اضافه کرد: البته اشتغال در بخش گردشگری پایدار نیست و با هر تکانه سیاسی میتواند کاهش یابد؛ تلاطمهای سیاسی سریع روی موضوع گردشگری تاثیر میگذارد بنابراین باید از هرگونه تنش در روابط سیاسی پرهیز کرد تا بتوان صنعت گردشگری را کماکان فعال، حفظ کرد.
وی در خصوص مزیتهای گردشگری ایران گفت: ایران در گردشگری تاریخی، فرهنگی، مذهبی و پزشکی نسبت به گردشگری تفریحی مزیت دارد، در زمینه گردشگری تفریحی به دلیل برخی از سنتها و قوانین مزیتی نداریم و همین موضوع سبب میشود که گردشگری تفریحی را از دست بدهیم.
الحسینی تاکید کرد: بنابراین با توجه به محدودیتها باید بهترین تصمیم را بگیریم و در صورتی که روی این موضوع (گردشگری) متمرکز شویم میتوانیم بهترین راهکارها را برای توسعه این صنعت در کشور اتخاذ کنیم.
این پژوهشگر با بیان اینکه صنعت گردشگری صنعتی کاربر است نه سرمایه بر اظهار داشت: گردشگری صنعتی پر هزینه نیست و با سرمایه گذاریهای نه چندان بالایی میتوان آن را در کشور رونق داد.
بازار کار کشور در انتظار فرصتهای اشتغال است و فرصتها ایجاد نمیشود جز با بزرگ شدن کیک اقتصاد کشور، سرمایه گذاری و ممانعت از ورود بی رویه کالاهای غیرضروری و مصرفی.
ظرفیت برای اشتغال در ایران کم نیست اگر بدرستی بیندیشیم، بدرستی تصمیم گیری و در نهایت بدرستی عمل کنیم.
یکی از ظرفیتها مهم اقتصاد ایران ظرفیت گردشگری است که میتواند بیش از منابع نفتی در کشور درآمدزا باشد و در کنار تولید ثروت اشتغال بالایی را هم رقم بزند اما همه اینها نیازمند بهبود روابط سیاسی در عرصههای بین المللی و سرمایه گذاری برای توسعه صنعت گردشگری در کشور است.
«ماهاتیر محمد» پدر مدرنیزه (مالزی) یکبار پس از آنکه مهمان شهر اصفهان بود، گفت: اگر مدیریت جاذبههای توریستی استان اصفهان در اختیار مالزی قرار گیرد، سالانه برابر با ارزآوری نفت برای ایران سودآور خواهد بود، این در حالی است که که نه تنها یک شهر بلکه جاذبههای توریستی به پهنای وسعت سرزمین ایران را از جنبههای گوناگون فرهنگی، تاریخی و زیست محیطی در اختیار داریم و از این ثروت خدادادی بدرستی بهره نمیبریم.
برای سودآوری صنعت گردشگری در ایران لازم نیست راه دور برویم. اندکی توجه به کشور همسایه ایران ترکیه نشان میدهد این کشور با صنعت یاد شده نه تنها توانسته درآمد بالایی را برای اقتصاد آن کشور رقم بزند بلکه اشتغال بالایی را برای مردم ایجاد کند.
مرکز آمار ترکیه در تازهترین گزارش خود میزان درآمد این کشور از ورود گردشگران خارجی در 6 ماه نخست سال 2017 میلادی را 8.8 میلیارد دلار اعلام کرد.
همچنین تعداد 13 میلیون و 708 هزار و 152 گردشگر خارجی در 6 ماه نخست سال یاد شده به ترکیه سفر کردهاند که از این تعداد 2 میلیون و 260 هزار و 827 نفر شهروند ترک مقیم خارج بودهاند.
برخی معتقدند، کهای کاش نفت نداشتیم تا میتوانستیم روی حوزههای دیگر سرمایه گذاری و برنامه ریزی میکردیم اما اگر از زاویه دیگر به موضوع ایجاد اشتغال و کسب درآمد نگاه کنیم میتوان به این نتیجه رسید ای کاش درآمدهای نفتی بجای هزینه کردن در واردات بیرویه کالا و اتلاف هزینه در اموری که بازدهی کم دارند و یا اصلا ندارند در صنعتی نظیر گردشگری سرمایه گذاری میکردیم تا ضمن حفظ محیط زیست میتوانستیم اشتغال ایجاد کنیم و به ثروت قابل توجهی برسیم.
نفت فرصتی برای توسعه سایر بخشهای اقتصادی کشور است، فرصت را به ایجاد فرصتهای بیشتر باید تبدیل کرد.
منبع: ایرنا
نظرات