خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۷۰۶۰۱

طرح نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی به‌زودی اجرا می‌شود

طرح نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی به‌زودی اجرا می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی به ضروت نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی برون شهری تاکید کرد و گفت: اجرای این طرح با اعتباری معادل 10 میلیارد و 666 میلیون دلار در دستور کار قرار گرفته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی به ضروت نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی برون شهری تاکید کرد و گفت: اجرای این طرح با اعتباری معادل 10 میلیارد و 666 میلیون دلار در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وزارت راه وشهرسازی؛ «عبدالهاشم حسن‌نیا» افزود: در مجموع با احتساب ناوگان حمل‌ونقل عمومی درون و برون‌شهری فرسوده باید بیش از 202 هزار دستگاه خودرو در این بخش نوسازی شود.

وی بیان کرد: با توجه به تسریع فرآیند پیگیری و تصویب شورای اقتصاد، مصوبه صندوق توسعه ملی، صدور ابلاغیه از جانب معاون اول رئیس‌جمهوری به همه بانک‌ها و صدور ابلاغیه از جانب بانک مرکزی به بانک‌های عامل، این طرح با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای یادآورشد: در بخش برون شهری از مجموع 140 هزار دستگاه کامیون فرسوده 120 هزار دستگاه، از 13 هزار اتوبوس فرسوده 9 هزار دستگاه، از 57 هزار دستگاه مینی‌بوس فرسوده 48 هزار و 500 دستگاه و همچنین 6 هزار دستگاه وانت در این طرح نوسازی خواهند شد.

وی بر مسئولیت نظارت بر فرآیند نوسازی ناوگان فرسوده برون‌شهری از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تاکید کرد و گفت: در این طرح 202 هزار دستگاه اتوبوس، مینی‌بوس، کامیون و کامیونت فرسوده در حوزه درون و برون‌شهری با اعتباری بیش از 10 میلیارد و 666 میلیون دلار نوسازی خواهد شد، ضمن اینکه پیشنهاد این مصوبه از سوی «وزارت صنعت، معدن و تجارت» با هدف نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی درون و برون‌شهری مطرح شد و پیگیری امور مربوطه نیز برعهده همین وزارتخانه است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مصوبه شورای اقتصاد برای نوسازی ناوگان عمومی فرسوده حمل‌ونقل بار و مسافر کشور اظهار داشت: در این طرح، مابه‌التفاوت صرفه‌جویی انجام‌ شده در نوسازی خودرو از سوی وزارت نفت به ازای اسقاط یک خودرو فرسوده و جایگزینی یک خودرو نو، محاسبه و پرداخت‌ می‌شود.

به گفته رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، منابع حاصل از صرفه‌جویی سوخت طبق یک جدول محساباتی، به سرمایه‌گذاران عامل صرفه‌جویی ناوگان فرسوده پرداخت می‌شود که حداقل یک سال پیش از نوسازی، در شبکه حمل‌ونقل عمومی فعال بوده باشند.

حسن‌نیا در خصوص مکانیسم پرداخت وجه حاصل از صرفه‌جویی گفت: پس از تحویل خودرو نو به خریدار، شرکت ملی نفت ایران مکلف است در مقاطع 6 ماهه، بسته به نوع خودرو، در سررسیدهای بازپرداخت مبالغ ذکرشده در جداول محاسباتی، معادل صرفه‌‌جویی سوخت حاصله تا سقف کل مبلغ جدول مصوب، پس از تخصیص سازمان برنامه ‌و بودجه کشور از محل سرجمع درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز و یا کاهش واردات فرآورده‌های نفتی، از طریق بانک مرکزی به ‌حساب اعلامی از سوی خزانه ‌داری کل کشور واریز و به ذی‌نفعان پرداخت می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در فرآیند خرید خودرو، مبلغ پرداختی دولت بابت خرید خودرو به صورت کمک بلاعوض ازمحل صرفه‌جویی سوخت تامین می‌شود؛ متقاضی برای خرید 20 درصد به‌عنوان آورده و حدود 30 درصد نیز قیمت خرید به ‌صورت تسهیلات با نرخ سود اعلامی از سوی بانک مرکزی پرداخت می‌شود.

در برنامه ششم توسعه قرار است بیش از 65 هزار کامیون نوسازی شوند و تاکنون بیش از 15 هزار کامیون در کشور نوسازی شده است.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.