رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره کلاهبرداریهای معامله طلا هشدار داد:
طلای قسطی و آنلاین نخرید!
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر معتقد است هنوز زیرساختهای لازم برای خرید و فروش اینترنتی سکه و طلا در کشور ایجاد نشده است.
١٠ درصد خرید و فروش طلا در فضای مجازی انجام میشود.
به گزارش تجارتنیوز، خرید و فروش طلا و جواهر در فضای مجازی ممنوع اعلام شد. نایبرئیس اتحادیه طلا و جواهر درحالی این خبر را اعلام کرد که فضای مجازی این روزها پر شده از آگهیهای وسوسهانگیزی که در برخی موارد قیمت هر گرم طلا را تا ٣٠٠ هزار تومان هم اعلام میکنند، درحالیکه هماکنون هر گرم طلای با اجرت در واحدهای صنفی حدود ٤٨٠ تا ٥٠٠هزار تومان معامله میشود. برخی هم برای جذب مشتری پیشنهاد خرید قسطی را به مشتریان خود میدهند. البته محمد ولی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر میگوید: «در برخی موارد حتی فروشندگان در فضای مجازی طلا را به دو برابر قیمت واقعی آن عرضه میکنند. بهعنوان مثال چند روز پیش یک آگهی را دیدم که به اسم یک برند خاص هر گرم طلا را ٨٠٠ هزار تومان معامله میکرد».
اما درحالی به گفته این فعال صنفی حدود ١٠ درصد از معاملات بازار طلا این روزها در فضای مجازی است که اتحادیه صنف طلا و جواهر هیچ مجوزی برای خرید و فروش طلا و جواهر به هیچ سایتی نداده و هر فردی که در این رابطه چنین ادعایی کند، کذب محض است و قطعا تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد.
خرید و فروش اینترنتی طلا تا مهر آینده
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر که معتقد است هنوز زیرساختهای لازم برای خرید و فروش اینترنتی سکه و طلا در کشور ایجاد نشده است، ادامه داد: «حساسیت و ریسک خرید و فروش طلا در فضای مجازی بسیار بالاست، اما با توجه به اقداماتی که در این خصوص انجام شده، امیدوارم تا مهر سال آینده این امکان در کشور فراهم شود».
به گفته او کسی که قصد خرید و فروش اینترنتی را دارد، باید دارای شناسنامه و هویت مشخصی که به اتحادیه هم رسیده، باشد و صرف اینکه یک واحدی دارای یک نماد اعتماد باشد، کافی نیست.
طلای دست دوم و قسطی نخرید
پرونده کلاهبرداری سکه ثامن که اتفاقا دارای نماد اعتماد هم بود، نشان میدهد که رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر چندان هم بیراه نمیگوید. مسعود یزدانی هم دراینباره با اشاره به مشکلات ایجاد شده در رابطه با «طلای ثامن» افزود: «خریداران سکه حتما از واحدهای دارای «جواز سکهفروشی» که دارای هلوگرام اتحادیه هستند، خرید و دقت کنند که پلمپ سکه با واحد صنفی یکی بوده و از خرید سکه از افراد متفرقه یا دیگر رستههای این صنف جدا خودداری کنند».
او در ادامه به مردم اکیدا توصیه کرد که از خرید «طلای دست دوم» و «طلای قسطی» اجتناب کنند، چراکه این دو مورد تبعات و پیامدهایی را برای خریداران ایجاد میکند که باعث متضررشدن آنان و کل صنف میشود و متاسفانه با توجه به شرایط فعلی اقتصاد، این موارد بیش از بقیه مشاهده شده است.
عضو هیاتمدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران، تقاضای مردم برای خرید طلای آبشده را یکی دیگر از مشکلات اخیر این صنف عنوان کرد و افزود: «به مردم توصیه میکنیم که به سمت خرید طلای آبشده یا شمش طلا نروند، چراکه در اکثر موارد با بحث تخصصی و عیار آن آشنایی نداشته و موجب ضررشان میشود. از همکاران هم درخواست کردهایم که فقط به اعضای صنفی طلای آبشده عرضه کنند. در همین راستا مردم میتوانند از مصنوعات طلای کماجرت که هم مقرون بهصرفه و هم دارای کد استاندارد و کد شناسایی است، برای خرید طلا استفاده کنند».
فریب شماره حساب و تلفن را نخورید
برخی بر این باورند که وقتی فردی با یک شماره تلفن ثابت، تلفن همراه با مشتری تماس برقرار کرده و شماره حسابی را در اختیار مشتری قرار داده، در صورت تقلبی و مستعمل بودن کالا میتوان با استفاده از شماره حساب و شماره تلفن، کلاهبردار را شناسایی کرد.
این در حالی است که کلاهبرداران همواره از روشهای پیچیده و نو برای اینکه ردپایی از خود برجا نگذارند، استفاده میکنند.
بر اساس برخی آمارها، هماینک حدود ٤٠٠ میلیون کارت بانکی دست شهروندان ایرانی است که برخی از آنها در دست افراد سودجو، نیازمند و شاید معتاد باشد و این خود فرصتی برای کلاهبرداری فراهم میکند.
بر اساس اطلاعات برخی پروندهها، کلاهبرداران با پرداخت هزینهای به یک معتاد یا فرد نیازمند کارت بانکی آنها را دریافت کرده و شماره حساب آنها را برای واریز پول در اختیار مشتری قرار میدهند.
برخی افراد نیز اقدام به فروش کارت بانکی خود میکنند، غافل از اینکه کلاهبرداران منتظر چنین فرصتی برای سوءاستفاده از کارت بانکی و شماره حساب آنها هستند.
همچنین در زمینه تلفن ثابت نیز میتوان بیان کرد که افراد سودجو برای رسیدن به هدف خود با هویت جعلی اقدام به اجاره محل مسکونی و مکانی کرده و با بهرهگیری از شماره تلفنی که به نام آنها ثبت نشده، کلاهبرداری میکنند.
با توجه به مزیتهای فروشگاههای آنلاین، بروز تخلفهای یادشده در این گزارش متحمل است، بنابراین برای پیشگیری از بروز هر گونه کلاهبرداری و به سرقت رفتن دارایی و اموال بهتر است تا پیش از رویت نکردن کالا هیچ هزینهای پرداخت نشود.
منبع: شهروند
نظرات