فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۶۸۸۰۴

بازار ارز متاثر از خبر عدم تمدید معافیت نفتی / قدم‌های احتیاطی در بازار ارز

بازار ارز متاثر از خبر عدم تمدید معافیت نفتی / قدم‌های احتیاطی در بازار ارز

در اولین روز کاری اردیبهشت‌ماه، بازار ارز تحت‌تاثیر جو روانی ناشی از یک خبر قرار گرفت. روز دوشنبه، شاخص ارزی ۲۵۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۱۳ هزار و ۸۸۰ تومان رسید.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هم‌جهت با افزایش قیمت دلار ، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی نیز ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافت و به بهای چهار میلیون و ۸۶۰ هزار تومان رسید. برخی از بازیگران حاضر در بازار عنوان می‌کردند که پس از ساعت چهار بعدازظهر نرخ‌های کمی بالاتر نیز برای سکه و دلار به ثبت رسید، مخصوصا پس از آنکه عدم تمدید معافیت‌های نفتی رسما اعلام شد.

از نظر فعالان، آنچه بازار را از رخوت دو روز کاری انتهایی فروردین‌ماه درآورد، اعلام خبر احتمال عدم‌ تمدید معافیت‌های نفتی ایران بود. یک منبع آگاه به رویترز اظهار کرد که آمریکا آماده می‌شد اعلام کند خریداران فعلی نفت ایران دیگر معافیتی دریافت نخواهند کرد.

بازار جهانی نفت این خبر را جدی گرفت و قیمت نفت تا ۷۴ دلار رشد کرد. با این حال بازار ارز و سکه داخلی با اینکه از رخوت و کم‌نوسانی خارج شد؛ ولی با احتیاط نسبت به خبر یاد شده واکنش نشان داد؛ به‌طوری که قیمت دلار حتی تا ساعت چهار بعدازظهر نتوانست از مرز ۱۴ هزار تومانی عبور کند.

پیشتر دلار در واکنش به اعلام تروریستی شناخته شدن سپاه از سوی آمریکا به راحتی در یک واکنش هیجانی از مرز یادشده عبور کرده بود. ولی دیروز معامله‌گران در واکنش به اعلام عدم تمدید معافیت‌های نفتی ایران با احتیاط بیشتری عمل کردند.

به گفته برخی فعالان، نوسان‌گیران نگران آن بودند که در صورتی که قیمت از مرز مقاومتی عبور کند، با افزایش شدید فروش بازارساز مواجه شود. با این حال، بیشتر بازیگران با تجربه بازار باور داشتند، فعالان بازار داخلی چندان خبر رسانه‌های بیگانه را جدی نگرفته بودند و از آنجا که تقاضای زیادی وارد بازار نشده بود، نوسان‌گیران نیز نمی‌توانستند با جوسازی پیرامون خبر نفتی نوسانات قیمتی را شدت بخشند.

در این میان، آنچه دیروز به‌عنوان یک محرک قیمتی عمل کرد، افزایش نرخ حواله درهم بود و نرخ حواله درهم دیروز از مرز سه هزار و ۸۰۰ تومان عبور کرد و انتظارات معامله‌گران بازار داخلی را تحت‌تاثیر قرار داد. به‌طور سنتی نرخ حواله درهم یک متغیر پیش‌نگر برای معامله‌گران بازار داخلی است که جهت نوسانات قیمت آن، سمت بهای دلار را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

با این حال، برخی دیگر از فعالان باور دارند، معامله‌گران به‌دنبال آن هستند که پله پله و با آرامش بیشتری قیمت دلار را بالا ببرند که از ضررهای مقطعی در امان بمانند. از نظر آنها، معامله‌گران قصد دارند، به‌گونه‌ای قیمت با افزایش مواجه شود که به سرعت تغییر مسیر ندهد. این در حالی است که عده دیگری باور دارند، بازار سال پیش با تقاضای زیادی مواجه شد و به همین دلیل، در سال جدید میزان تقاضا بسیار پایین‌تر از سال قبل است.

دسته اخیر باور دارند، تا زمانی که در سمت عرضه اختلال خاصی رخ ندهد، احتمال افزایش قیمت‌ها در بازار آزاد کم است. این عده باور دارند، برداشتن دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی نیز سمت عرضه بازارساز را تقویت می‌کند.

گروه دیگری نیز باور دارند، افزایش قیمت بنزین تا حدی دست دولت را برای عدم‌استقراض از بانک مرکزی باز نگه می‌دارد. به این ترتیب، می‌توان گفت معامله‌گران بازار ارز گرفتار یک تناقض انتظاری هستند. آنچه در حال حاضر مشخص است، بازار در سال 1398 نوسانات نسبتا متعادلی را تجربه کرده است و مانند سال 1397، قیمت به‌واسطه افزایش قیمت‌های پیاپی گم نشده است.

عده‌ای از فعالان، باور دارند، در سال‌جاری در ابتدا دیگر بازارها سعی خواهند کرد خود را با بازار دلار هماهنگ کنند. در واقع این دسته باور دارند تقاضا در ابتدای سال در بازارهای دیگر نسبت به بازار دلار بالاتر است. روز گذشته همسو با رشد دلار، قیمت سکه نیز بالا رفت. برخی از معامله‌گران باور داشتند، خروج اونس از مسیر کاهشی نیز در رشد فلز گرانبهای داخلی اثر داشت.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.