خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۷۲۷۸۶

آرامش نسبی در بازار ارز / ایست دلار پشت سد مقاومتی

آرامش نسبی در بازار ارز / ایست دلار پشت سد مقاومتی

در سومین روز هفته، دلار به سوی مرز ۱۵ هزار تومانی خیز برداشت، ولی نتوانست از آن عبور کند. در بازار سکه نیز تلاش معامله‌گران برای شکست مرز ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی نتیجه نداد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، با وجود مقاومت مرزی در هر دو بازار سکه و دلار ، قیمت‌ها در روز سوم هفته روند افزایشی داشتند. دیروز دلار ۱۸۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به قیمت ۱۴ هزار و ۹۳۰ تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی نیز با افزایش ۲۰ هزار تومانی روی سکوی ۵ میلیون و ۹۰ هزار تومانی ایستاد.

به گفته فعالان، دیروز دلار با وجود افزایش قیمت نوسانات محدودتری نسبت به روز یکشنبه داشت. در واقع در حالی که در روز دوم هفته فاصله بین سقف و کف قیمت حدود ۴۵۰ تومان بود، این فاصله در روز دوشنبه به کمتر از ۲۰۰ تومان رسید.

در کنار این در روز سوم هفته به ندرت شاهد رفت و برگشت قیمتی بودیم و همین عامل موجب شد که حس آرامش بیشتری بر بازار حکمفرما باشد. این در حالی است که در روز دوم هفته، شاخص ارزی پس از رفتن به محدوده ۱۵ هزار و ۵۰ تومانی تا سطح ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومانی عقب‌نشینی کرد.

آرامش نسبی بازار ارز در روز دوشنبه در شرایطی رخ داد که بخشی از معامله‌گران انتظار داشتند نوسان‌گیران با جوسازی پیرامون اظهارات جان بولتون دامنه تغییرات قیمتی دلار را افزایش دهند.

مشاور امنیت ملی آمریکا عنوان کرده بود که این کشور در حال استقرار ناوگروه آبراهام لینکلن برای مقابله با به گفته او رفتار‌های نگران‌کننده ایران است.

چنین اظهاراتی که سیگنالی از افزایش حداقل تنش‌های لفظی را مخابره می‌کرد، در بازار ارز داخلی چندان جدی گرفته نشد، هرچند که از نظر برخی فعالان در رشد قیمت‌ها اثر داشت و مقداری تقاضای احتیاطی را وارد بازار کرد.به گفته برخی از فعالان با تجربه بازار، روز دوشنبه به‌طور کلی بازار ارز خلوت‌تر از روزهای گذشته بود و حجم معاملات در آن پایین آمده بود.

همچنین بازار به برخی خبرها مبنی‌بر احتمال افزایش تحریم‌ها نیز واکنشی نشان نداد. به گفته برخی فعالان، این موضوع نشان‌دهنده آن است که بازار از لحاظ بنیادی توان زیادی برای افزایش قیمت ندارد و در صورتی که کمی ریسک‌های غیراقتصادی کاهش پیدا کند، مرز ۱۵ هزار تومانی به‌عنوان تکیه‌گاه مقاومتی محکمی عمل خواهد کرد.

این در حالی است که دسته دیگری از معامله‌گران باور دارند با افزایش تنش‌ها و فشارهای سیاسی، مرز ۱۵ هزار تومانی شکسته خواهد شد. آنها عنوان می‌کنند آنچه قیمت دلار را تحریک خواهد کرد، محدودیت‌های متعدد در جابه‌جایی‌های پولی است، موضوعی که باعث می‌شود ایران به درآمدهای ارزی خود به راحتی دسترسی نداشته باشد.

از نظر این دسته، تحریک نرخ‌های حواله‌ای موجب خواهد شد که قیمت دلار در بازار نقدی تهران نیز به‌تدریج افزایش پیدا کند. برخی از افزایشی‌‌های بازار عنوان می‌کردند که بعدازظهر دیروز (حوالی ساعت ۱۷) هم سکه و هم دلار از مرزهای مقاومتی عبور کردند و اثر این اتفاق امروز در بازار مشاهده خواهد شد.

این در حالی است که عده دیگری باور دارند، با آغاز ماه رمضان به‌تدریج تقاضا و حجم معاملات ارزی کم خواهد شد و در نتیجه خبری از افزایش‌های شدید نخواهد بود.

از نظر آنها در این ماه مبارک، میزان تقاضای تجاری نیز افزایش نخواهد یافت.در واقع می‌توان گفت انتظارات کاملا متناقضی در بازار ارز شکل گرفته است؛ در یکسو افزایشی‌ها ایستاده‌اند که تاکید دارند به‌دلیل افزایش تنش‌های سیاسی، احتمال رشد قیمت‌ها بالاست و در آن سو، دسته دیگری که باور دارند بازار از لحاظ بنیادی ظرفیت رشد بیشتر قیمت را ندارد و با برخی اصلاحات اقتصادی می‌توان قیمت‌ها را در بازار ارز داخلی مدیریت کرد.

یکی از اصلاحاتی که این عده از آن دفاع می‌کردند، افزایش قیمت بنزین بود، امری که از نظر آنها می‌توانست منابع ریالی دولت را تقویت و کسری بودجه را محدودتر کند. نگرانی این تحلیلگران آن است که در سال محدود شدن درآمدهای ریالی، دولت ناچار شود بخشی از هزینه‌های خود را از طریق تعدیل نرخ ارز مرتفع کند.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.