فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۸۱۷۰۴

دلار در مرز ۱۳ هزار تومان درجا زد

دلار در مرز 13 هزار تومان درجا زد

قیمت دلار دیروز در محدوده 13 هزار تومان درجا زد و برخی از فعالان بازار معتقدند که اگر از سطح 13 هزار تومانی عبور می‌کرد احتمال رشد آن در روزهای آتی افزایش می‌یافت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، روز گذشته، بازار ارز صحنه تقابل بازیگران در مرز ۱۳ هزار تومانی دلار بود؛ تقابلی که در نیمه نخست، بازار ارز را با افزایش و در نیمه دوم با کاهش روبه‌رو کرد.

در ابتدای معاملات روز گذشته، بازیگران نرخ فروش دلار را تا سطح ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان افزایش دادند؛ اما با افزایش میزان فروش، قیمت دلار با عقب‌نشینی روبه‌رو شد و تا سطح ۱۲ هزار و ۹۷۰ تومان کاهش یافت.

در نتیجه، شرایط بازار به نحوی رقم خورد که یک جریان افزایشی یا کاهشی، بر بازار غلبه پیدا نکرد؛ هرچند که بازار در انتهای معاملات بیشتر نشانه‌های رفتار کاهشی را منعکس می‌کرد.

بازار روز گذشته، صحنه تقابل معامله‌گران افزایشی و کاهشی در مرز ۱۳ هزار تومانی بود، در نتیجه این تقابل، قیمت دلار در مرز یاد شده با رفت و برگشت قیمتی مواجه شد. در واقع در ابتدای روز افزایشی‌ها توانستند نرخ فروش دلار را تا سطح ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان بالا ببرند، ولی هر چقدر به ساعات پایانی روز نزدیک تر شدیم، میزان فروش‌ها بالاتر رفت و در نهایت نیز حدود ساعت ۴ بعدازظهر، شاخص ارزی روی عدد ۱۲ هزار و ۹۷۰ تومان به کار خود پایان داد که ۲۰ تومان کمتر از روز دوشنبه بود.

به گفته برخی فعالان، پس از ساعت ۵ بعدازظهر حتی قیمت‌های پایین تری نیز در بازار به ثبت رسید. افت قیمتی روز چهارم هفته از آن جهت از اهمیت بیشتری برخوردار بود که موجب شد دومین افزایش متوالی دلار ثبت نشود و ابهام بیشتری در مورد آینده شرایط بازار برای نوسان گیران ایجاد شود.

به گفته یکی از بازیگران باتجربه ارزی، در صورتی که دیروز قیمت دلار افزایش دومی را تجربه و از سطح ۱۳ هزار تومانی عبور می‌کرد، انتظارات افزایشی در بازار فعال‌تر می‌شدند و امکان داشت طی روزهای آتی با جوسازی معامله‌گران پیرامون اخبار سیاسی، بازار با نوسانات بیشتری مواجه شود. در این شرایط از نظر تعدادی از فعالان، بازارساز سعی کرد با عرضه ارز مقابل خواست نوسان گیران بایستد.

البته برخی کارشناسان تاکید می‌کنند، بازارساز بهتر است بیشتر از سطوح قیمتی بر میزان نوسانات حساسیت نشان دهد و حتی المقدور سعی کند با استفاده بهینه از منابع ارزی مانع تضعیف سمت عرضه برای ادامه سال جاری شود. به گفته دسته اخیر یکی از مشکلات بازار ارز طی نیمسال اول سال ۹۷ آن بود که بازارساز بخش زیادی از ارز خود را به‌صورت اسکناس نقدی در انتهای سال ۹۶ با قیمت‌های پایین تر عرضه کرد.

دیروز همان‌طور که بازار ارز شاهد دو نیمه متفاوت بود، در بازار سکه نیز قیمت در ابتدای روز در بالای سطح حمایتی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار گرفت، حال آنکه در ساعات انتهایی روز زیر سطح یاد شده معامله شد.

در ساعات ابتدایی روز سه شنبه قیمت سکه تا محدوده ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رشد کرد، ولی در نهایت حدود ساعت ۴ بعدازظهر قیمت این فلز گران بها روی عدد ۴ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان قرار گرفت که ۲۰ هزار تومان کمتر از روز دوشنبه بود. به گفته فعالان، دیروز بازار سکه بیش از آنکه از روند بهای اونس طلا تاثیر بگیرد، از روند بهای دلار اثر می‌پذیرفت. با این حال، دیروز اونس طلا نیز تا ساعت ۵ بعدازظهر رویه کاهشی داشت و در ابتدای محدوده هزار و ۳۲۰ دلار نوسان می‌کرد.

انتظارات کاهشی در بازار ارز؟

به گفته فعالان، در ابتدای دیروز، معامله‌گران خریدهای خود را بالا برده بودند و همین عامل زمینه ساز رشد قیمت در بازار داخلی شده بود. یکی از سیگنال‌های افزایش خرید معامله‌گران که به بازار داخلی نیز مخابره شده بود، رشد نرخ حواله درهم در ساعات ابتدایی بود.

دیگر سیگنال، اظهار موقعیت خرید و فروش معامله‌گران در یک کانال اطلاع رسانی بود که حکایت از خریدار بودن ۶۰ درصد معامله‌گران داشت. البته مسلما نمی‌توان اطمینان داشت که تمام افراد حاضر در آن نظرسنجی خریدار قطعی دلار بوده باشند.

در این میان، معامله‌گران باور داشتند، آنچه موجب شد مسیر قیمت دلار تغییر کند، افزایش میزان عرضه بازارساز بود. همچنین آنها عنوان می‌کردند که نرخ عرضه حواله درهم نیز از اواسط روز بالا رفته بود.

برخی معامله‌گران هم باور داشتند، گزارش روزنامه واشنگتن پست، در مورد امتیازهای آمریکا به ایران برای شروع مذاکره یکی از عواملی مهمی بود که در انتهای روز وضعیت بازار را تا حدی تاثیر قرار داد. خرید دوباره نفت ایران و آزاد کردن بخشی از پول‌های بلوکه شده در آمریکا از جمله امتیازهایی است که روزنامه آمریکایی به آنها اشاره کرده است.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.