عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس هشدار داد:
شکلگیری اقتصاد زیرزمینی با مالیاتستانی از معاملات ارزی
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مخالف مالیاتستانی از معاملات ارزی هستم و معتقدم که اخذ مالیات از خرید و فروش دلار راهی برای کاهش فعالیت سوداگرانه در این بازار نیست، بلکه بیشتر باعث شکلگیری اقتصاد زیرزمینی میشود.
به گزارش تجارتنیوز ، هنوز طرح مالیات بر عایدی سرمایه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی برای تصویب ارائه نشده است که این روزها مالیات ستانی از فعالیتهای اقتصادی سوداگرانه در اولویت اصلی برنامههای دولت قرار گرفته است. به طوری که چندی پیش اخذ مالیات حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان به ازای هر قطعه سکه از خریداران بالای 20 سکه از بانکها خبرساز شد و در حالی سازمان امور مالیاتی مالیات مقطوع عملکرد سال ۹۷ دریافتکنندگان سکه از بانک مرکزی را ابلاغ کرد که بانک مرکزی در زمان پیش فروش سکه اعلام کرده بود این سکهها مالیات ندارند که این عملکرد بدون شک نقض عطف به ماسبق است.
روز گذشته نیز فرهاد دژپسند خبر از دریافت مالیات از معاملات ارزی داد. به گفته وزیر اقتصاد بحث ارز به طور خودکار مشمول مالیات نیست، اما فعالیتهای سوداگرانه در بازار ارز مشمول مالیات خواهد بود.
سوالی که مطرح میشود این است که آیا با مالیاتستانی از معاملات ارزی، بازار ارز و دلار کشور متعادل میشود؟
معصومه آقاپور علیشاهی، عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «تجارتنیوز» گفت: معتقدم با مالیاتستانی از معاملات ارزی تنها اقتصاد زیرزمینی در کشور شکل میگیرد و باعث کاهش سرمایههای اجتماعی کشور میشود.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: معتقدم تا زمانی که فضایی برای حجم نقدینگی بسیار بالا در جامعه نداشته باشیم، متاسفانه این حجم نقدینگی به سمت اقتصادهای زیرزمینی، تخلفات بیشتر و آسیبهای اجتماعی حرکت میکند.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: مخالف مالیاتستانی از معاملات ارزی هستم و معتقدم که اخذ مالیات از خرید و فروش دلار راهی برای کاهش فعالیت سوداگرانه در این بازار نیست، بلکه بیشتر باعث شکلگیری اقتصاد زیرزمینی میشود.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولان باید از نوسانات شدید قیمت دلار و سکه در بازار جلوگیری کنند، تصریح کرد: چنانچه ثبات و امنیت در بازار سکه و دلار از سوی مسئولان برقرار شود، مردم پس از گذشت مدت زمانی مشاهده میکنند که دیگر بازار دلار و سکه برای آنها سودی به همراه ندارد به همین جهت نقدینگی خود را به سمت سایر بازارها میبرند، بنابراین ضرورت دارد که فضای سرمایهگذاری را در سایر بازارها فراهم کنیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ضرورت دارد که بازار سرمایه کشور را رونق دهیم و بر این بازار نظارت داشته باشیم و یک سری از سهام را از انحصار خارج کنیم تا این بازار مکانی امن برای ورود نقدینگی و سرمایههای سرگردان مردم به منظور سرمایهگذاری شود.
نظرات