چرا رشد قیمت سکه و دلار متوقف شد؟
روند رشد سکه و دلار متوقف شد. دلار پس از ۸ روز افزایشی پیاپی تن به کاهش داد. اما در کانال جدید باقی ماند. سکه نیز نتوانست روند رشد روزانه را دورقمی کند و قیمت سکه پس از ۹ روز صعود، نزولی شد.
به گزارش تجارتنیوز ، روند رشد سکه و دلار متوقف شد. قیمت دلار پس از ۸ روز افزایشی پیاپی تن به کاهش داد. اما در کانال جدید باقی ماند. سکه نیز نتوانست روند رشد روزانه را دورقمی کند و قیمت سکه پس از ۹ روز صعود، نزولی شد. اما سکه نیز بالای مرز حمایتی وضعیت خود را حفظ کرد. بازارساز نیز با استفاده از فرصت به وجود آمده قیمت رسمی اعلامی را به قیمت بازار نزدیک کرد تا شکاف این دو نرخ کمتر شود. سیاستی که برخی معتقدند میتواند در تعدیل ورود تقاضای کاذب به بازار موثر باشد.
نزول دلار پس از ۸ افزایش
چهارشنبه، زمانی برای اصلاح قیمت سکه و دلار بود. در این روز دلار پس از ۸ افزایش متوالی در مسیر کاهشی قرار گرفت و سکه پس از ۹ رشد پیاپی، قدم در جاده نزولی گذاشت. روز چهارشنبه، شاخص بازار ارز ۴۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۷ هزار و ۹۰ تومان رسید. در بازار سکه، سرعت کاهش بیشتر بود و این فلز گرانبها، ۱۰۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند و روی عدد ۷ میلیون و ۴۰هزار تومان رسید. بهرغم چنین روز کاهشی، سکه و دلار توانستند مرزهای حمایتی ۷ میلیون تومانی و ۱۷ هزار تومانی را حفظ کنند.
در واقع، روند بازار در روز گذشته سیگنال دوگانهای را به معاملهگران میداد. از یک سو قرار گرفتن در مسیر کاهشی پس از چند افزایش متوالی چنین انتظاری را در میان برخی معاملهگران ایجاد میکرد که روند بازار تغییر کرده است و قیمت حرکت کاهشی را آغاز کرده که ادامه خواهد یافت؛ از سوی دیگر، حفظ مرزهای حمایتی چنین انتظاری را در میان شمار دیگری از معاملهگران به وجود میآورد که بازار تنها با یک اصلاح جزئی مواجه شده است و طی روزهای بعد به افزایش خود ادامه خواهد داد.
در این میان، روز چهارشنبه خبری از افزایش شدید نرخ حواله درهم نبود و این ارز نوسانات محدودی را در همان کانال ۴هزار و ۷۰۰ تومانی انجام داد. در نتیجه میشود گفت که قیمت دلار از سوی نرخ حواله درهم نیز تحریک نشد. در بازارهای جهانی نیز طلا تا ساعت ۴ بعدازظهر نوسان خاصی نداشت که بتواند سکه امامی را در بازار داخلی تحت تاثیر قرار دهد. در مجموع میتوان گفت دلار و سکه در روز چهارشنبه روند آرامی داشتند و خبری از هیجانهای روز سهشنبه نبود. در چهارمین روز هفته، سکه ۱۴۵ هزار تومان و دلار ۴۳۰ تومان افزایش قیمت را ثبت کرده و رکوردهای جدیدی را رقم زده بودند.
درس عبرت نوسانگیری ارزی
بسیاری از معاملهگران عنوان میکردند که ممکن است دلار پس از افزایش شدید روز سهشنبه و ورود به کانال ۱۷ هزار تومانی پس از ۲۰ ماه، دچار اصلاح قیمت شود. یکی از دلالان عنوان میکرد، در گذشته هر زمان سرعت رشد قیمت دلار بیشتر شد، احساس کردیم که قیمت در حال حرکت به سوی کانال ۲۰ هزار تومانی است؛ ولی «قیمت کاهشی شد و از بازار جا ماندیم». به گفته این بازیگر غیررسمی، وی از چنین تجاربی درس گرفته است و ترجیح میدهد، مقداری از خریدهای خود را در قیمتهای صعودی شده به فروش برساند و مقداری هم حفظ سود کند. به گفته او، در صورتی که قیمت پایین آمد، میتواند بار دیگر شروع به خرید کند؛ در واقع ترجیح میدهد در صورتی که بازار نزولی شد، ریالی در دستش برای خرید باشد.
البته همزمان میگوید، ممکن است حتی قیمتها صعودی شوند، ولی او ترجیح میدهد، زمانی که وقت اصلاح رسیده است، طمع قیمتهای بالاتر را نکند. از مجموع چنین صحبتهایی میتوان این طور برداشت کرد که حتی افزایشیهای بازار نیز دیروز در خرید و فروشهای خود احتیاط کردند. البته در صورتی که این ارز بتواند کانال ۱۷ هزار تومانی را حفظ کند، میتواند دوباره انتظارات را تحت تاثیر قرار دهد و بار دیگر احتیاط این دسته را کمرنگتر کند.
در پنجمین روز هفته، قیمت دلار در صرافیهای منتخب بازارساز بار دیگر افزایش یافت. روز چهارشنبه، قیمت دلار بر تابلوی صرافی ملی ۲۵۰ تومان افزایش یافت و به بهای ۱۶ هزار و ۸۵۰ تومان رسید. با این افزایش فاصله قیمت دلار صرافی ملی با بازار آزاد به ۲۴۰ تومان رسید. این درحالی بود که روز سهشنبه فاصله قیمتی این دو حدود ۴۸۰ تومان بود. به نظر میرسد بازارساز با نزدیک کردن قیمت خود به بازار آزاد به دنبال آن است که از ورود تقاضای کاذب به معاملات جلوگیری کند.
در این میان، عدهای باور داشتند، روند بازار ارز در روزهای آتی تا حدی وابسته به بازار سهام خواهد بود. آنها انتظار دارند در صورتی که روند بورس کاهشی شود، میتواند منجر به مهاجرت برخی از سرمایهها به بازار ارز و سکه شود.
منبع: دنیای اقتصاد
نظرات