مقاومت دلار در مرز حساس / پیشبینی کارشناسان از قیمت دلار
شاخص بازار ارز در هفتهای که گذشت روند کاهشی جدیدی را تجربه کرد. قیمت دلار در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته دلار پس از ۱۹ روز مجددا در سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد.
به گزارش تجارتنیوز ، شاخص بازار ارز در هفتهای که گذشت روند کاهشی جدیدی را تجربه کرد. قیمت دلار در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته دلار پس از ۱۹ روز مجددا در سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد. بسیاری از تحلیلگران بازار ارز تهران این حرکت مجدد دلار به سمت مرز حمایتی خود را در اثر موج جدید ویروس کرونا در کشور و همچنین کاهش قابل توجه بازیگران هسته مرکزی بازار ارز میدانند.
از سوی دیگر اخبار سیاسی منتشر شده در تعطیلات هفته گذشته شامل اظهارنظر مثبت نماینده آمریکا در رابطه با مذاکرات هستهای و همچنین زمزمههایی از احتمال آزادسازی ۱۰ میلیارد دلار از منابع مالی بلوکه شده ایران در آمریکا را میتوان از جمله اخبار تاثیرگذار بر بازار ارز روزهای اخیر دانست.
حال سوال این است که با توجه به شرایط جدید آیا بازار در هفته جدید میتواند از مرز حساس عبور کند. در حال حاضر به عقیده برخی از فعالان، کانال ۲۷ هزار تومانی برای دلار، هسته سخت قیمتی است که برای عبور از این هسته، بازار نیاز به اخبار مهم و اساسی است.
مسیر قیمت دلار
در هفتهای که گذشت قیمت دلار در روند کاهشی جدید خود به حوالی کف حمایتی هفتههای اخیر خود سرک کشید. در روزهای ابتدایی هفته نرخ شاخص بازار ارز در راستای روند ثبات دو هفتهای خود در حوالی مرز دو کانال ۲۷ و ۲۸ هزار تومانی نوسان میکرد. در روز سوم هفته گذشته بود که با کمک سه اهرم فشار اخبار سیاسی مثبت، شیوع مجدد ویروس کرونا و انتشار اخباری مبنی بر افزایش قدرت نهادهای بازارساز روند کاهشی جدید دلار آغاز شد.
این روند کاهشی که در اثر کاهش قابل توجه حجم متقاضیان دلار در بازار آزاد ارز تهران صورت گرفته بود تا روزهای پایانی هفته نیز ادامه یافت و بازار ارز نیمه زمستان ۱۴۰۰ به مرور سرد و سردتر شد. در روز چهارشنبه ۱۳ بهمن ماه بود که قیمت دلار در معاملات آزاد بازار تهران با کاهش قیمت قابل توجه ۶۰۰ تومانی نسبت به روز ابتدایی هفته در سطح قیمتی ۲۷ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد و در نهایت نرخ شاخص بازار ارز در معاملات بازار روز پنجشنبه ۱۴ بهمن ماه پس از ۱۹ روز (از ۲۵ دی ماه) به رقم ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
پیشبینی کارشناسان بازار ارز
تحلیلگران و کارشناسان بازار ارز تهران مهمترین عامل روند کاهشی مذکور را در شیوع گسترده سویه جدید ویروس کرونا در کشور میدانند. این افراد با اشاره به عکسالعملهای بازار به سویههای پیشین این ویروس در دو سال گذشته معتقدند بخش عظیمی از کاهش تقاضایی که در بازار روزهای اخیر مشاهده شده میتواند بهدلیل خودداری معاملهگران از معامله در راستای احتمال ایجاد محدودیتهای کرونایی در روزهای آینده باشد.
این کارشناسان همچنین بر این باورند که درصورت اجرای این محدودیتهای کرونایی در کشور بازار ارز ممکن است برای مدتی نسبتا طولانی و تا عادی شدن دوباره شرایط در خواب زمستانی فرو رود.
تحلیلگران سیاسی ارزی بازار تهران اما با اشاره به اخبار مثبت منتشر شده در تعطیلات آخر هفته گذشته حول محور مذاکرات هسته ایران و گروه ۱+۴ معتقدند که روند کاهشی مذکور میتواند با پمپاژ این اخبار در هفته جاری نیز ادامه داشته باشد.
روز پنجشنبه ۱۴ بهمن ماه بود که رابرت مالی، نماینده آمریکا در مذاکرات وین طی پیامی توییتری در صفحه رسمی خود اعلام کرد: گفتوگوهای خوبی با نمایندگان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن درباره رایزنیهای پیوسته برای بازگشت متقابل به برجام داشتم. در حالی که مذاکرات در هفتههای آینده به نتیجه میرسد، به مشورت نزدیک با شرکای منطقهای خود ادامه خواهیم داد.
از طرف دیگر برخی منابع آگاه نیز از احتمال آزادسازی ۱۰ میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران در آمریکا خبر دادند. کارشناسان سیاسی بازار ارز نیز با اشاره به همین اخبار معتقدند که سخنان مذکور میتواند وزنه کاهشی دیگری برای شاخص بازار در روزهای آتی بوده و نمودار این ارز را در هفته آینده همچنان نزولی پیشبینی میکنند. قیمت هر قطعه سکه امامی نیز در معاملات پنجشنبه گذشته به سطح قیمتی ۱۲ میلیون و ۲۴۵ هزار تومان رسید.
نظرات