فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۵۸۸۱۱

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

قیمت دلار امروز ۶ شهریور ۱۴۰۲/ ۲ پیش بینی از آینده قیمت دلار

قیمت دلار امروز 6 شهریور 1402/ 2 پیش بینی از آینده قیمت دلار

قیمت دلار برای چندمین روز متوالی در ابتدای کانال 49 هزار ایستاد و بدون هیچ تغییر قیمتی نسبت به روزهای گذشته در بازار معامله شد. اما این روند باثبات قیمت دلار تا چه زمان ادامه دارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، امروز ششم شهریور ماه قیمت دلار به 49 هزار و 50 تومان رسید و قیمت قبلی خود را حفظ کرد. این چندمین روز متوالی است که دلار در یک محدوده مشخص مانده است.

معامله‌گران می‌گویند هیچ خبر جدیدی به بازار نرسیده که بتواند سد قیمت کنونی را بشکند و دلار تصمیم گرقته در محدوده کانال 48 هزار و 800 تا 49 هزار و 100 تومان به رفت و برگشت خود ادامه بدهد. به گفته معامله‌گران سقف و کف کنونی قیمت دلار مانند یک سد عمل می‌کند و اخبار مثبت و منفی این هفته هم نتوانسته این سد قیمتی را بشکند و قیمت دلار را تغییر بدهد.

روزانه ارز شهریور 1402 1

دو پیش بینی از آینده قیمت دلار

دو پیش بینی از کارشناسان درباره آینده قیمت دلار مطرح می‌شود. پیش بینی اول این است که قیمت دلار تا پایان تابستان در محدوده کنونی باقی می‌ماند و با شروع نیمه دوم سال روند افزایشی قیمت دلار آغاز می‌شود. این گروه معتقدند کسری بودجه و افزایش نقدینگی جزو عوامل مهمی هستند که می‌تواند قیمت دلار را در نیمه دوم سال صعودی کند.

این عده به روند افزایشی قیمت دلار در نیمه دوم سال گذشته استناد می‌کنند و معتقدند دولت‌ها اصولا در نیمه اول سال می توانند قیمت دلار را مهار کنند. اما کنترل بازار در نیمه دوم را از دست می‌دهند و دلار صعودی می‌شود.

بانک جهانی هم چند روز قبل نمایی از اقتصاد ایران را تصویر کرد و در پیش بینی جدید خود قیمت دلار را در ادامه سال افزایشی دانست. بانک جهانی 4 عامل موثر بر افزایش قیمت دلار را نام برده و در گزارش خود تاکید کرده که احتمالا فشار بر ذخایر ارزی ایران افزایش پیدا می‌کند و این افزایش فشار به معنای افزایش قیمت دلار است.

بر اساس این گزارش انتظارات تورمی، فشارهای ارزی و کسری بودجه فزاینده بخشی از عوامل موثر بر قیمت دلار است. از طرف دیگر بانک جهانی پیش بینی کرده که از یک سو تقاضای جهانی نفت کاهش پیدا می‌کند و از سوی دیگر روسیه صادرات نفت خود را افزایش می‌دهد. افزایش تولید نفت در کنار کاهش تقاضا سبب کاهش درآمدهای نفتی ایران می‌شود و سبب می‌شود که تراز حساب جاری در ایران پایین بماند. این شرایط به معنای کاهش درآمدهای نفتی است که این مساله خود عامل مهم دیگری است که قیمت ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اما دسته دوم پیش بینی‌ها مربوط به کارشناسانی است که معتقدند بازارها امسال وارد حالت انجماد شده‌اند و احتمالا یخ آنها نه در نیمه اول سال باز می‌شود و نه در نیمه دوم سال. از آن جمله علی سعدوندی، اقتصاددان در گفتگوی زنده اینستاگرامی خود با تجارت‌نیوز به همین نکته اشاره کرد و گفت احتمال افزایش قیمت زیاد درباره دلار تا انتهای سال وجود ندارد و احتمالا قیمت دلار تا پایان سال در محدوده کنونی بماند.

برای مطالعه وضعیت بازارها در نیمه دوم سال جاری، گزارش زیر را بخوانید:

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.