ضرورت پیگیری علت تخریب مسکن مردم در کرمانشاه
مشاور عالی رئیسجمهور گفت: ضرورت پیگیری علت تخریب مسکن مردم در کرمانشاه وجود دارد زیرا از دست رفتن جان و مال مردم گذشتپذیر نیست.
اکبر ترکان در در همایش پیشرفتهای نوین در مهندسی عمران در دانشگاه شمال با اشاره به حوادث و تلفات زلزله در ایران با طرح این پرسش که چرا در حوادث تلخ این میزان خسارت در ایران ایجاد میشود، گفت: زلزلههای ۱۰۰ سال اخیر ایران از سال ۱۲۸۸ تا امروز و تعداد بسیار بالای زلزلهها نشان میدهد که باز هم این زلزلهها ادامه خواهد داشت.
به گزارش تجارتنیوز، وی با بیان اینکه انسانها باید بدانند چگونه از دانش استفاده کنند تا خسارتها کمترین اثر منفی را داشته باشد، تصریح کرد: باید تلاش کنیم آثار منفی زلزلهها زندگی را متاثر نکند. در ۱۰۰ سال اخیر ۱۸ زلزله بزرگ رخ داده است و باز هم این شرایط وجود خواهد داشت.
رئیس سابق نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه ۲۲ مبحث مقررات ملی ساختمان تصویب شده است و مقررات ملی ساختمان از پی، خاک، سازه و برق و آب همه بخشها را شامل میشود، افزود: این امر دستاورد بسیار خوبی است و بیش از ۲۰ سال است که سازمانهای نظام مهندسی تاسیس شدند تا این خسارتها کاهش یابد. به عنوان مثال در زلزله ایلام درصد کمی از ساختمانهایی که نظام مهندسی تایید کرده بود، دچار مشکل شدند. بنابراین انتظار میرود که نظارت بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه از استانداران تقاضا داریم مقررات ملی ساختمان رعایت شود و ساختمانها نظارت شده و ناظر داشته باشند، عنوان کرد: آمار تلفات دردناک در زلزلههای اخیر بسیار برای جامعه مهندسان خوب نیست، ما مهندسان شرمندهایم که منزل مسکونی در کشور این تعداد کشته دارد، زیرا نباید این تعداد کشته داشته باشیم و اجرای مقررات ملی ساختمان برای این امر کافی است.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به اینکه متاسفیم که وزارتخانه ذیربط مقررات ملی ساختمان را اجرایی نمیکند، گفت: باید نظارت بر مال و اموال مردم نظارت صورت گیرد و زمانی که یک ساختمان تمام شده باشد، باید شناسنامه آن نیز در دست مردم باشد. شناسنامه فنی و ملکی حتما باید جدی گرفته شود، زیرا اطمینان از سازههای ساختمان در این شناسنامه ذکر میشود.
وی گفت: بخش بزرگی از ساختوسازهای کشور تحت نظارت نظام مهندسی بوده است و از ویژگیهای خوب برخودار است و به خوبی میتوانیم به ساختمانهای تحت نظارت نظام مهندسی اعتماد کنیم.
ترکان تصریح کرد: باید بررسی کرد که ساختمانهای تخریبشده تحت نظارت نظام مهندسی بوده است، که اگر بوده باید من و همکارانم (نظام مهندسی) مواخذه شویم و باید مسئولیت قبول کنیم. اگر افرادی بودند که گفتند نیازی به نظام مهندسی نیست و بسازید باید به این افراد تذکر داده شود.
وی یادآور شد: نباید از اینکه خانه مردم خراب شده و جان مردم از دست رفته است، به راحتی بگذریم، جامعه مهندسان باید بر روی اصول حرفهای خود بمانیم.
منبع: ایسنا
نظرات