جزئیات طرح دولت برای ساخت انبوه مسکن
مسئولان و انبوهسازان معتقدند طرح دولت برای ساخت مسکن هر چند کافی نیست، اما خوب است و برای عملیاتی شدن آن لازم است مجموعه دولت و بخش خصوصی در کنار هم مشارکت کنند.
مسئولان و انبوهسازان معتقدند طرح دولت برای ساخت مسکن هر چند کافی نیست، اما خوب است و برای عملیاتی شدن آن لازم است مجموعه دولت و بخش خصوصی در کنار هم مشارکت کنند.
به گزارش تجارتنیوز ، مازیار حسینی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با بیان اینکه سیاستگذاری انبساطی در حوزه زمین و سایر تسهیلات میتواند به ساختوساز رونق دهد گفت: بخش عمده قیمت مسکن به زمین باز میگردد که متناسب با موقعیت آن از ۴۰ درصد تا ۸۰ درصد متفاوت است و مبنا این است که ما بتوانیم زمین را برای بخش خصوصی فراهم کنیم که در این جهت میتوانیم هم از زمینهای دولتی استفاده کنیم هم هرجا زمین دولتی نیست از طریق توسعه منطقی شهرها آن را دنبال کنیم.
او گفت: زمین قاعدتا به نرخ کارشناسی منطقی در اختیار انبوهسازان و بخش خصوصی قرار میگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آغاز عملی طرح دولت گفت: ساخت و تکمیل عملا ۱ میلیون تا ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد شروع شده و با واگذاری حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر و ۴۰۰ هزار واحد مسکن در قالب طرح اقدام ملی و ۲۰۰ هزار مسکن روستایی تکمیل خواهد شد.
حسینی درباره جزئیات طرح هم گفت: بحث، بحث مشارکت است، زمین را دولت میآورد و سرمایه را بخش خصوصی و قرارداد طبق سهم مشارکت دو طرف بسته میشود و در این راه از همه ظرفیتهای قانونی برای تسهیل کار استفاده میکنیم اما کار غیر قانونی و خلاف مقررات نمیکنیم و هر جا هم که ظرفیت قانونی وجود دارد اما از آن استفاده نمیشود به ما منعکس کنند تا جهت حل آن اقدام شود.
نباید قرارداد ساخت را به بخش خصوصی تحمیل کرد
ایرج رهبر، نایبرئیس انبوهسازان هم در ادامه بحث ضمن بیان اینکه در ۸ سال گذشته از بخش مسکن غفلت شده است گفت: طرح وزارت راه و شهرسازی طرحی بسیار امیدوار کننده است.
او اهمیت مسکن را در اشتغال یادآور شد و گفت: اعتماد سازی بحث مهمی است دولت باید اعتماد بخش خصوصی را جلب کند و دولت تماما باید در این طرح مشارکت کند تا طرح عملیاتی شود و این را باید بدانیم که طرح مشارکتی مثل طرحهای عمرانی دیگر که خود دولت سرمایه میآورد نیست و نمی شود قراردادهای ساختی را به بخش خصوصی تحمیل کرد که سرمایه را خودش آورده است و باید به این موضوع توجه کرد، نمیشود بخش خصوصی سرمایه بیاورد بعد کلی تضمین هم از او مطالبه کنند.
رهبر همچنین از بروکراسی و کاغذ بازی ها نیز انتقاد کرد و خواستار تسهیل کارها و رفع موانع سرمایهگذاران شد.
دولت به وظایف خود در بازار مسکن عمل نکرد
شادمهر کاظمزاده نماینده مجلس نیز در ادامه برنامه از اینکه دولت در چند سال گذشته توجهی به بخش مسکن نکرده است انتقاد کرد و درباره طرح وزارت راه و شهرسازی گفت: این طرح خوب است اما حداقل است زیرا الان نیاز کشور حدود ۳ میلیون مسکن است.
او به ارتباط رونق بخش مسکن و اشتغال اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر دولت طبق برنامه وظایفش را در بخش مسکن انجام نداد و امیدواریم این طرح دولت هم در حرف نماند و عملیاتی شود، زیرا مسکن رابطه مستقیم با اشتغال دارد.
کاظمزاده افزود: وزارت راه و شهرسازی به تنهایی نمیتواند مشکل مسکن را جمع و جور کند و راه ببرد و باید دولت به تمامی پشت این قضیه باشد تا نتیجه دهد و طرح خوب است اما باید فراتر از این باشد و ۱ میلیون مسکن برای ۲ سال واقعا کم است.
ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در دو سال آینده
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن هم شامگاه دیشب در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما گفت: ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ظرف امسال و سال آینده در کشور ساخته میشود.
علی نبیان افزود: کار ساخت ۲۰۰ هزار واحد از این تعداد در شهرهای جدید آغاز شده است.
وی با اشاره به طرح اقدام ملی برای ساخت مسکن گفت: ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار زمین دولتی در سراسر کشور وجود دارد که هزار و ۸۰ هکتار آن شناسایی شده و در اختیار سرمایهگذاران قرار می گیرد تا به صورت مشارکتی اقدام به ساخت واحدهای مسکونی کنند.
نبیان همچنین با اعلام اتمام طرح مسکن مهر در پنج استان کشور افزود: تلاش میکنیم تا پایان امسال بحث مسکن مهر به پایان برسد مگر آن بخش از این طرح که دارای مشکلات حقوقی است.
کارشناسان معتقدند دولت در کنار تلاش برای رونق بخشی به ساخت مسکن باید با فعال کردن ابزارهای مالیاتی، جلوی تحرک دلالان و سودگران را در بازار مسکن بگیرد. مهمترین ابزار مالیاتی که در بسیاری کشورهای دنیا در بازار مسکن بکار گرفته میشود، مالیات بر عایدی سرمایه است که متاسفانه دولت مدتهاست وعده آن را داده اما در عمل اقدامی مشاهده نشده است.
منبع: مهر
نظرات