فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۶۵۱۲۹

راهنمای ثبت نام وام ودیعه مستاجران

راهنمای ثبت نام وام ودیعه مستاجران

متقاضیان دریافت تسهیلات 50، 30 و 15 میلیونی ودیعه مسکن تا پنجشنبه 9 مرداد برای ثبت پیامکی درخواست خود مهلت دارند.

چگونه ثبت‌نام کنیم؟

متقاضیان واجد شرایط می‌توانند با ارسال کدملی سرپرست خانوار به شماره پیامکی 300073640 از طریق تلفن همراه شخصی خود، نسبت به ثبت‌نام اولیه دریافت تسهیلات اقدام کنند. مهلت ثبت در ساعت 24 روز پنجشنبه 9 مرداد ماه به اتمام می‌رسد و زمان تکمیل اطلاعات و پرداخت تسهیلات پس از تدوین دستور العمل مرتبط توسط وزارت راه و شهرسازی، از طریق سامانه طرح اقدام ملی مسکن و بخشنامه بعدی این معاونت در همان تاریخ اعلام خواهد شد.

این احتمال وجود دارد که مانند باقی ثبت‌نام‌های انجام شده به این شیوه، مهلت تعیین شده تمدید شود اما شما نباید ریسک کنید و کار ثبت‌نام را به روزهای پایانی موکول نکنید.

قرار است چقدر وام بگیریم؟

کل منابع در نظر گرفته شده برای وام مستاجران 20 هزار میلیاد تومان خواهد بود. قرار است از محل این اعتبار، وام 50 میلیون تومان به مستاجران ساکن تهران تعلق بگیرد. وام 30 میلون تومانی به مستاجران ساکن مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهوازو کرمانشاه پرداخت می‌شود. وام ودیعه مستاجران در سایر شهرهای کشور 15 میلیون تومان خواهد بود.

برای پرداخت چقدر اقساط ماهیانه آماده شویم؟

تسهیلات ودیعه مسکن را می‌توان تسهیلاتی خاص در شبکه بانکی دانست. این تسهیلات در حقیقت در غالب ودیعه مسکن به مستاجران پرداخت می‌شود و در پایان قرارداد اجاره در یک سال مستاجران باید مبلغ دریافتی را به بانک بازگردانند. به عبارت دیگر بانک تسهیلات را بابت کمک هزینه مسکن در اختیار مستاجران قرار می‌دهد و سپس در پایان سال اصل این مبلغ را دریافت می‌کند.

در این فاصله زمانی مستاجران باید کارمزد 13 درصدی این مبلغ را به بانک پرداخت کنند. با احتساب ابن رقم اقساط وام 50 میلیون تومانی تهرانی‌ها، ماهی 540 هزار تومن می‌شود. در شهرهای مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه که مقدار وام ودیعه مستاجران 30 میلیون تومان است، اقساط ماهیانه به 325 هزار تومن می‌رسد و بالاخره اقساط وام 15 میلیون تومانی قابل پرداخت در سایر شهرها ماهی 160 هزار تومان خواهد بود.

چطور می‌توان صاحب اصل وام شد؟

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی گفته، افرادی که باید تایید وزارت راه و شهرسازی واجد شرایط استفاده از این وام باشند، اگر به جای پرداخت ماهیانه سود وام و پرداخت اصل آن درپایان سال، توانایی پرداخت اصل و سود وام به صورت ماهیانه را داشته باشند، می‌توانند با انتخاب خود، این وام را با اقساط 30 ماهه و نرخ 12 درصد دریافت کنند.

همتی از بانک‌ها خواسته برای سایر متقاضیان کمک ودیعه مسکن را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار یعنی 18 درصد محاسبه کنند.

اقساط وام با سود 12 درصد چقدراست؟

کسانی که بخواهند پیشنهاد رئیس بانک مرکزی را قبول کنند و به جای پرداخت سود، کل اقساط را پرداخت کنند و 30 ماه از بانک مهلت بگیرند، احتمالا باید ماهانه رقمی حدود یک میلیون 940 هزار تومان قسط بدهند. این اقساط تا دو سال و نیم آینده ادامه خواهد داشت اما در پایان اصل وام 50 میلیونی به خود مستاجر خواهد رسید.

در کلان شهرها که مبلغ وام 30 میلیون تومان است، اقساط ماهانه برای بازپرداخت 30 ماهه اصل و سود وام مستاجران یک میلیون و 116 هزار تومان محاسبه می‌شود و این رقم برای مستاجران سایر شهرها که وام 15 میلیون تومانی می‌گیرند، 580 هزار تومان خواهد بود.

اقساط وام با سود 18 درصد چقدر است؟

همچنین اگر بانک‌ها به توصیه همتی عمل کنند و بخواهند علاوه بر منابع ۲۰ هزار میلیاردی فعلی، خودشان به مستاجران تسهیلات بدهند، می‌توانند نرخ سود را برای متقاضیان ودیعه مسکن 18 درصد در نظر بگیرند.

در چنین حالی باز هم اصل وام در پایان یک سال به بانک بازمی‌گردد و مستاجر هر ماه فقط سود وام را به بانک می‌دهد. اقساط این وام برای مستاجران تهرانی ماهی 750 هزار تومان است. ساکنان 8 شهر مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز، و کرمانشاه برای وام 30 میلیونی باید ماهی 450 هزار تومان قسط بدهند. و دریافت‌کنندگان دیگر شهرها وام 15 میلیونی می‌گیرند و ماهی 225 هزار تومن قسط می‌دهند.

کدام بانک‌ها وام می‌دهند؟

گفته شده اکثر بانک‌ها در طرح پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن مارکت خواهند داشت. با تفاهم انجام شده بانک مرکزی اعلام کرده،می‌توان وثایقی مثل گواهی کسر از حقوق یا سهام عدالت و حساب رایانه را برای دریافت وام معرفی کرد و در صورتی که فرد این ضمانت‌ها را نداشته باشد با سفته و کمترین ضمانت که برای مشاغل آسیب دیده در نظر گرفته شده بود، وام مستاجران قابل پرداخت است.

برای افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد با ضمانت دستگاه‌های ذی‌ربط این اتفاق صورت می‌گیرد و نیازی به ضمانت دیگری نیست و افراد باید به دستگاه‌های ذی‌ربط مراجعه کنند و نیازی به ثبت‌نام در سایت نیست.

پرداخت وام از کی آغاز می‌شود؟

تسهیلات قبل از بستن قرارداد و بدون داشتن کد رهگیری پرداخت نمی‌شود. قبل از هر اقدامی باید حتما اجاره نامه به امضای دو طرف برسد. در برنامه تنظیم شده قرار است معرفی افراد به بانک در تاریخی بین 15 تا 20 مرداد ماه انجام شود.

شرط پرداخت وام در هر شهر چیست؟

از جمله مهم‌ترین شرایط اعلام شده برای مشولان دریافت تسهیلات مستاجران باید به سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد نظر اشاره کرد. یعنی اگر می‌خواهید در تهران وام 50 میلیون تومانی ودیعه مسکن مستاجران بگیرند، باید حتما از پنج سال قبل در این شهر سابقه سکومت داشته باشند. همچنین متقاضی باید وام یا امکانات یارانه‌ای از طرف دولت در بخش زمین یا مسکن نگرفته باشد، صاحب ملک نباشد و از سال 84 هیچ‌گونه سابقه خرید و فروش ملک نداشته باشد. این وام تنها به سرپرست خانوار تعلق می‌گیرد. این شرایط و ضوابط قبلا در زمان پرداخت وام‌های مسکن و ثبت‌نام طرح ملی مسکن نیز برای متقاضیان وجود داشت.

چه تعداد مستاجر وام می‌گیرند؟

به گفته وزیر راه و شهرسازی، گروه‌های هدف مشمول دریافت این وام جمعیتی برابر با 600 هزار خانوار را شامل می‌شود. در عین حال زنان سرپرست خانوار، حقوق‌بگیران، کارگران، مستمری‌بگیران، و بازنشستگان جزو گروه‌های هدف این طرح هستند، اما قطعا چیزی به اسم اولویت وجود خواهد داشت. خانواده‌های پنج نفره و حقوق بگیران ثابت، خانه‌اولی‌ها و کسانی که امسال ازدواج کرده‌اند، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در الویت دریافت این تسهیلات قرار دارند. تعداد دریافت کنندگان وام ودیعه به مستاجران می‌تواند تا یک میلیون خانوار افزایش پیدا کند.

چه کسانی نمی‌توانند وام بگیرند؟

رپیس دولت هفته گذشته در جلسه ستاد ملی مبارزه با گرونا گفته بود، وام ودیعه مستاجران به خانواده‌هایی که دارای ثابت یا تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی هستند، پرداخت می‌شود.

اگر اظهار نظر روحانی در این خصوص ملاک باشد، تعداد افراد حقوق‌بگیر در کشور اعم از نیروهای مسلح، دستگاه‌های اجرایی و افراد شاغل و بازنشسته، به چهار میلیون و 747 هزار نفر می‌رسد و حدود ۱۴ میلیون نفر هم کد بیمه کارگری دارند. از آن طرف محسنی بند‌پی، سرپرست سابق وزارت رفاه هم تعداد خانوارهای زیر پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد امام‌خمینی و سازمان بهزیستی را سه میلیون خانوار اعلام کرده است.

به این ترتیب ۲۲ میلیون نفر یا بهتر است بگوییم ۲۲ میلیون خانوار، می‌توانند مشمول دریافت وام ودیعه مسکن مستاجران باشند. احتمال دارد در هفته جاری بانک مرکزی و وزارت راه وشهرسازی، شروط جدیدی را اعلام کنند و برخی از حقوق بگیران و مستاجران را به دلیل بالا بودن حقوق و دستمزد از شمول دریافت این وام خارج کنند. پس برای رفع ابهامات این بخش از طرح وام ودیعه مسکن، باید همچنان دندان روی جگر بگذاریم.

خانه باید چه ویژگی داشته باشد؟

قطعا قرار نیست همه مستاجران مشول وام باشند. این یک مورد کاملا قطعی است چون از همان روز اول وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد، در تهران مستاجران واحدهای مسکونی کوچک‌تر از 75 متر و در سایر شهرها، خانه‌های استیجاری کمتر از 90 متر مشمول وام ودیعه مسکن می‌شوند.

بر اساس اطلاعات موجود در سامان شهرداری تهران، در پایتخت دومیلیون و 867هزار و 676 واحد مسکونی وجود دارد اما تعداد واحدهای زیر 75 متر که آن هم در مناطق میانی و جنوبی این شهر قرار دارند، مشخص نیست. همچنین براساس آمار، 40 درصد خانوارهای شهری و 42 درصد ساکنان پایتخت، مستاجر هستند.

وثیقه دریافت وام چیست؟

تایید ثبت‌نام و پرداخت وام ودیعه مستاجران شرایط دیگری‌هم دارد؛ مثلا در زمان ثبت‌نام طرح ملی مسکن شرط تاهل در نظر گرفته شده بود البته این شرط هم قید شده که متقاضی می‌تواند زن سرپرست خانوار باشد.

نداشتن منبع قانونی برای دریافت وام تسهیلات بانکی یک شرط دیگر است. این بند تاکید می‌کند که متقاضی نباید به هیچ وجه چک برگشتی یا تسهیلات معوقه بانکی داشته باشد. جزئیات تایید توانایی تامین و پرداخت اقساط ماهانه را قراراست در اطلاعیه‌های بعدی اعلام کنند اما احتمالا ارائه یک فیش حقوقی که نشان دهد شما یا ضامن شما می‌تواند از عهده پرداخت اقساط ماهانه 540 هزار تومانی در تهران، 325 هزار تومانی در شهرهای مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه و اقساط 160 هزار تومانی ماهانه در سایر شهرها بربیاید یک شرط ضروری به حساب می‌اید.

منبع: روزنامه هفت‌صبح

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.