تجارتنیوز گزارش میدهد:
کاهش قیمت مسکن در پردیس از دستاوردهای دولت است؟/ پیامدهای رکود بازار املاک
برخی مسئولان دولتی طی هفتههای اخیر مدعی شده بودند که قیمتها در بازار مسکن شهر جدید پردیس، کاهشی بین 10 تا 25 درصد را تجربه کرده و آن را از دستاوردهای مدیریت اقتصادی دولت سیزدهم دانستهاند. این ادعا تا چه میزان صحیح است و قیمت مسکن در اثر چه عواملی کاهش یافته است؟
به گزارش تجارتنیوز ، چندماه اخیر زمزمههایی در خصوص کاهش قیمت آپارتمان در شهر جدید پردیس وجود داشته است. خلیل محبتخواه، سرپرست جدید شرکت عمران شهر پردیس نیز در این خصوص به تحلیل بازار گفته است: «در مورد کاهش قیمت مسکن در شهر جدید پردیس باید عنوان کنم که طبق گزارشی که صدا و سیما از مشاوران املاک تهیه کرد نشان میداد قیمت مسکن ۱۰ تا ۲۵ درصد افت داشته است.»
تحقیقات میدانی نشان میدهد هر سال رکود بازار مسکن، کاهش قیمت واحدهای شهر جدید پردیس را به دنبال داشته است؛ کاهش قیمتی بین 100 تا 200 میلیون تومان. اما مسئله امسال در این بازار کمی متفاوت است.
مشاوران املاک فعال در این منطقه میگویند قیمت برخی واحدها تا 500 میلیون تومان نیز کاهش داشته و همین مسئله تعدادی از سرمایهگذاران پیشین را با ضرر مواجه کرده است.
حالا باید دید این کاهش قیمتی که دولت سیزدهم آن را یکی از دستاوردهای خود میپندارد در واقعیت بر اثر چه عوالی اتفاق افتاده و پیامدهای آن چیست.
پشت پرده کاهش قیمت آپارتمان در پردیس
مشاوران املاک نگاههای متفاوتی در خصوص کاهش قیمت دارند که همه آنها به یک نقطه ختم میشوند. یکی از آنها در خصوص علت کاهش قیمت واحدهای مسکونی به تجارتنیوز توضیح میدهد: «بازار از مدتی قبل در حالت رکود فرو رفته است و به ندرت معاملهای انجام میشود. همین امر باعث شده است برخی فروشندگان که به پول خود احتیاج دارند مجبور شوند ملک را زیر فی بازار بفروشند. این روند به مرور، قیمتها را در مسیری نزولی قرار میدهد.»
مشاور املاک دیگری نگاهی گذشتهنگر به این اتفاق دارد و توضیح میدهد: «زمستان سال گذشته مردم اشتیاق داشتند تا سرمایه خود را تبدیل به آپارتمان کنند و عده زیادی از آنها منطقه پردیس را انتخاب کردند.»
او ادامه میدهد: «همین افزایش تقاضا باعث کمبود واحد مسکونی برای فروش شد و در نتیجه حباب قیمتی در بازار مسکن شهر جدید پردیس به وجود آمد. حباب قیمتی حالا با وقوع رکود در بازار در حال کوچک شدن است و باعث شده قیمتها به حدود واقعی خود نزدیک شوند.»
کاهش ارزش پول ملی و اشتیاق برای سرمایهگذاری
سال گذشته افزایش روزافزون قیمت دلار و در نتیجه کاهش ارزش پول ملی باعث شده بود مردم به دنبال راهی باشند تا از سرمایه خود محافظت کنند. در این راستا برخی که مبلغ بالاتری در دست داشتند تصمیم گرفتند وارد بازار مسکن شوند و از آنجا که قیمت خانه در تهران سر به فلک میکشید سرمایه خود را راهی شهرهای اطراف کردند.
فرآیندی که فعالان مسکن اعتقاد داشتند چرخه را در این مناطق تغییر خواهد داد و قیمتها در بازار مسکن را وارد روند صعودی میکند. تاثیر این رفتارهای هیجانی هنوز هم در بازار مشهود است و اکنون به نظر میآید در حال نمایش آثار خود در بازار مسکن پردیس است.
طی ماههای گذشته قدرت خرید و تورم دو مسیر معکوس را طی کردهاند. به این ترتیب خانه با قیمت بالا دیگر مشتری فعالی ندارد. بر همین اساس فروشندگان واقعی، ملک خود را با قیمتی کمتر از فی بازار عرضه میکنند تا بتوانند مشتری جذب کنند. این روند قیمتها را کاهشی کرده اما با این حال بازار در رکود فرو رفته است.
اگرچه کاهش قیمت به معنای افزایش جذابیت بازار است اما در همین حال، به دلیل افت جدی توان خرید مردم و در نتیجه فرورفتن بازار در فاز رکودی، جذابیت سرمایهگذاری نیز در این بازار از بین خواهد رفت. به این ترتیب، کمبود عرضه مسکن بیش از پیش تشدید خواهد شد.
گزارشهای بیشتر را در صفحه مسکن بخوانید.
نظرات