خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۰۱۴۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

نوسانات دلاری مسکن / قیمت مسکن در سال ۱۴۰۲ قله ۱۶۰۰ دلاری را فتح کرد!

نوسانات دلاری مسکن / قیمت مسکن در سال 1402 قله 1600 دلاری را فتح کرد!

بررسی قیمت دلاری مسکن در تهران نشان می‌دهد، این نرخ در خردادماه امسال در نقطه اوج خود قرار داشته و به کانال هزار و 600 دلار وارد شده است، این در حالی‌ست که در سال 97 این مبلغ حتی تا حدود 700 دلار هم کاهش پیدا کرده بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، هر زمان که نوسانات ارزی شدت یافته و تاثیر آن بر دیگر بازارهای مالی و سرمایه‌ای پررنگ‌تر می‌شود، محاسبه دلاری قیمت مسکن نیز مورد توجه کارشناسان قرار می‌گیرد.

گزارش‌های اخیر بانک مرکزی حاکی از آن است که قیمت مسکن در تهران در تمام سال 1401 و سه ماه ابتدایی سال 1402 بر مدار افزایشی قرار داشته و پس آن در تابستان با تاثیر رکود حاکم بر معاملات، وارد فاز کاهشی شده است.

البته این روند افزایشی محدود به این بازه نیست و بر اساس آمارهای موجود در این زمینه، نمودار قیمت مسکن دهه‌هاست سوار بر موج افزایش قیمت بوده است. اما با وجود این شرایط در دوره‌های مختلف، قیمت دلاری مسکن چه نوساناتی را تجربه کرده است؟

قیمت دلاری مسکن در دوره‌های مختلف

بررسی قیمت دلاری مسکن در دوره‌های مختلف نشان می‌دهد رابطه قیمت مسکن و قیمت دلار پیش از سال ۹۷ و در زمان جهش کلی قیمت‌ها به گونه‌ای بوده که هر متر واحد مسکونی در تهران حدود متری هزار و 200 دلار برآورد می‌شده است.

با این حال در سال‌ 97 و این مبلغ متاثر از گشایش‌های مالی و کنترل تورم در سال 1396 قیمت دلاری آپارتمان در تهران به زیر متری ۸۰۰ دلار کاهش پیدا می‌کند، اما پس از بحران‌های اقتصادی ناشی از فسخ یک‌طرفه برجام از سوی ترامپ و بازگشت سیر صعودی تورم و در نتیجه بالا رفتن قیمت ملک و آپارتمان دو سال بعد از آن بار دیگر سقف متعارف مسکن به متری ۱۲۰۰ دلار می‌رسد. بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، داده‌های مربوط به سال جاری هم نشان از فتح قله قیمت دلاری مسکن دارد و این نرخ تا متری هزار و 609 دلار صعود می‌کند.

البته این روند با کاهش قیمت مسکن در تابستان امسال دوباره بر مدار کاهشی قرار می‌گیرد و کانال هزار و 500 دلار را لمس می‌کند. اما سوالی که در این بین پیش می‌آید این است که این جهش قیمت دلاری مسکن در ماه‌های ابتدایی سال 1402 ناشی از چه عواملی بوده است؟

عوامل افزایش قیمت دلاری مسکن در سال 1402

بررسی عوامل موثر بر قیمت دلاری مسکن حاکی از آن است که در مجموع آنچه در طول این سال‌ها بر معادله دلاری قیمت مسکن اثرگذار بوده، برآیند نیروهای جهت‌دهنده نرخ ارز از یک‌سو و تورم مسکن از سوی دیگر بوده است.

در نیمه اول امسال نیز سه نیرو بر رفتار بازیگران بازار ارز مسلط بود که کاهش نوسان و ثبات نسبی قیمت دلار را به همراه داشته است. دلیل دیگر افزایش قیمت مسکن در خردادماه امسال را می‌توان تداوم خریدهای سرمایه‌ای ملک در بهار امسال دانست.

البته کارشناسان در این باره معتقد هستند این روند نزولی متوسط قیمت و قیمت دلاری مسکن، آنگونه که تابستان امسال در جریان بود، ادامه‌دار نیست؛ گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت مسکن در مهرماه امسال نیز گواهی بر این امر است.

کارشناسان پیش از این نیز می‌گفتند با بالا رفتن نسبی تعداد معاملات قیمت‌ها دوباره بر مدار افزایشی بازمی‌گردند و در غیر این صورت بازار در رکود تورمی فرو خواهد رفت.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه مسکن تجارت‌نیوز بخوانید.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.