فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۸۹۱۳

حسن محتشم، عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان تهران در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» مطرح کرد:

صنعت ساختمان از رکود خارج می‌شود / دولت توان ادامه سیاست های انقباضی را ندارد

صنعت ساختمان از رکود خارج می‌شود / دولت توان ادامه سیاست های انقباضی را ندارد

طی سال‌های اخیر، تورم عمومی مشکلات بسیاری را برای ساخت مسکن ایجاد و سازندگان را با موانع بسیاری روبه‌رو کرده است؛ به نحوی که موجب خروج نیروی متخصص و سرمایه از این حوزه شده است. با توجه به این شرایط صنعت ساختمان، سال 1402 را چگونه پشت سر گذاشته و چه افقی در مقابل دارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، ساخت مسکن در چند سال اخیر متاثر از شرایط اقتصاد کلان و تورم موجود، شرایط نامطلوبی را تجربه کرده و دچار وضعیتی رکودی شده است. امسال نیز با توجه به رکود حاکم بر بازار معاملات، این صنعت پیشران مسیر ناهموارتری را پشت سر گذاشته و فعالان این حوزه را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

ایده دولت ها برای مدیریت اقتصاد معیوب بوده است

حسن محتشم، عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران درباره وضعیت ساخت و ساز در سال 1402 توضیحات بیشتری به «تجارت‌نیوز» ارائه داد و بیان کرد: « ساخت و ساز مساله‌ای تولیدی است؛ بنابراین همیشه تحت تاثیر اقتصاد جاری کشور قرار می‌گیرد.»

وی افزود: «دولت‌ها تا کنون ایده‌ای معیوب را در اقتصاد پیاده کرده‌اند؛ نقدینگی سرازیر که جریان اقتصاد را فعال می‌کند، اما در پی آن تورم به‌وجود می‌آید. پس از مدتی هم که دولت می‌بیند وضعیت قیمت‌ها در جامعه نگران‌کننده شده است، جریان نقدینگی را کند و در نهایت آن را متوقف می‌کنند.»

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران اظهار کرد: «ساخت و ساز از تصمیم‌گیری‌های کلان تبعیت می‌کند، یعنی هنگامی که اقتصاد فعال است و خرید و فروش انجام می‌شود، پول حاصل از فروش واحدهای مسکونی به چرخه اقتصاد بازمی‌گردد و بار دیگر در ساخت و ساز از آن استفاده می‌شود.»

رکود، گردش سرمایه را متوقف می‌کند

او در مورد وضعیت ساخت مسکن در شرایط رکودی بازار معاملات گفت: «در شرایط رکودی کسی آپارتمان نمی‌خرد و طبیعتا پول سازنده نیز در ساختمان‌های ساخته‌شده حبس می‌شود و مجبور است منتظر بماند تا خریداری پیدا شود. به این ترتیب توانایی ساخت در این شرایط را ندارد.»

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران بیان کرد: «بنابراین، امسال ساخت و ساز متاثر از شرایط اقتصاد کلان وضعیت مطلوبی را تجربه نکرده و وضعیت خوبی نداشته است. اگر اقتصاد فعال شود ساخت و ساز نیز رونق می‌گیرد.»

دولت نمی‌تواند به سرکوب بازارها ادامه دهد

محتشم همچنین درباره چشم‌انداز صنعت ساخت مسکن با توجه به رکود فعلی بازار توضیح داد: «رکود فعلی نمی‌تواند ادامه‌دار باشد و مشکلات خاص خود را به بار می‌آورد؛ فنری که دولت برای پیشگیری از شرایط تورمی فشرده است، باعث می‌شود سرمایه‌ها به‌جای ورود به بازارهای تولیدی مختلف در بانک‌ها بمانند.»

او توضیح داد: «به این پول‌های خوابیده در بانک‌ها بهره‌ای 25 تا 30 درصدی تعلق می‌گیرد و در نتیجه برای دولت بار هزینه‌ای دارد. دولت در این شرایط مجبور است فنر را کمی آزاد کند که باعث می‌شود گردش اقتصاد فعال و تولید هم افزایش پیدا کند.»

وضعیت ساخت مسکن در سال آینده بهبود می‌یابد

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران افزود: «البته امسال آمار صدور پروانه ساخت، اندازه مطلوبی داشته، اما ساخت و ساز به حد کافی نرسیده است. به‌نظر می‌رسد پروانه‌های صادر شده آماده هستند تا اگر شرایط اقتصاد فعال شود در محدوده مجوزها، ساخت  و ساز را آغاز کنند. در این راستا ممکن است وضعیت ساخت در سال آینده شرایط بهتری داشته باشد.»

البته در این بین برخی دیگر از فعالان حوزه ساخت و ساز معتقد هستند، شرایط رکودی حاکم بر بازار مسکن با توجه وضعیت تورم و دیگر بحران‌ها راه پرپیچ و خمی را تا رسیدن به رونق و آرامش در پی دارد و صرف افزایش نسبی ساخت و ساز این صنعت به سال‌های پیشین خود بازنخواهد گشت!

گزارش‌های بیشتر را در صفحه مسکن تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.