فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۶۹۹۷

منصور غیبی، تحلیلگر بازار مسکن، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

قدرت کافی برای معاملات مسکن شکل نگرفته است/ اقتصاد مسکن ۱۳ درصد از اقتصاد ملی را تشکیل می‌دهد

قدرت کافی برای معاملات مسکن شکل نگرفته است/ اقتصاد مسکن ۱۳ درصد از اقتصاد ملی را تشکیل می‌دهد

بازار مسکن همواره بخش مهمی از اقتصاد کشورها به شمار رفته و حتی به حوزه‌ای برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. با این‌ حال چند سالی است وضعیت بازار مسکن کشور نامطلوب و بحرانی است؛‌ منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، به تجارت‌نیوز گفته است که اقتصاد مسکن حدود ۱۳ درصد از اقتصاد ملی کشور را تشکیل می‌دهد. او تاکید کرده که هنوز قدرت کافی برای معاملات مسکن شکل نگرفته است.

به گزارش تجارت نیوز،

بازار مسکن چند سالی است در وضعیت رکود قرار گرفته و با وجود افزایش نسبی قیمت‌ها، حتی برای سرمایه‌گذاری نیز جذاب نیست؛ تمام این موارد نشان می‌دهد بازار مسکن در شرایط بحرانی به سر می‌برد و دولت باید با مداخله درست، وضعیت بازار مسکن را بهبود بخشد.

منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، به تجارت‌نیوز گفته است دیگر قدرت و قوت کافی برای معاملات مسکن وجود ندارد و دولت باید با جدیت به بازار ورود و آن را اصلاح کند.

۱۳ درصد اقتصاد ملی را اقتصاد مسکن تشکیل داده است

غیبی در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز مطرح کرد: «نکته مهمی که در اقتصاد مسکن مطرح است، توجه ویژه به واقعیت‌های این اقتصاد و طریقه مواجهه با فرایند ناشی از غنا، اصلاح و روند رو به رشد این اقتصاد در جامعه است.»

او ادامه داد: «نباید از این مساله غافل بود، وقتی بین ۱۱ تا ۱۳ درصد از اقتصاد ملی کشور را اقتصاد مسکن که عبارت از مهندسی ساختمان، املاک، ساخت‌وساز، خدمات فنی و مهندسی، تولیدات حوزه ملک و آپارتمان و کارخانه‌های مرتبط است تشکیل می‌دهد، بالانس کردن این موارد و در مسیر رشد قرار دادن این همه فرایند، نباید از شیوه‌های سعی و خطا و شعاری تبعیت کند.»

نباید در حوزه سیاست‌گذاری مسکن احساسی رفتار کرد

این کارشناس اقتصاد مسکن افزود: «طبیعتاً زمانی که فقط شعار می‌دهیم، احساسی برخورد می‌کنیم و غیرواقع‌بینانه قضاوت می‌کنیم، رأی،‌ سیستم، نهاد، سازمان و سامانه تشکیل می‌دهیم؛ این موارد باید در جامعه اقتصادی در حوزه کل ساختمان، شامل مقوله ساخت و مهندسی موضوع و تولیدات مرتبط با آن، در نظر گرفته شوند.»

او گفت: «چه در حوزه نهادینه‌شده برای خرید و فروش و چه در تولیداتی که به عرصه ظهور رسیده‌اند، این تولیدات را باید به بازار ارائه کرد.»

دولت باید با ارائه یک برنامه جامع، با قدرت وارد بازار مسکن شود

غیبی اضافه کرد:‌‌ «این چرخه را نمی‌توان با سعی و خطا پیش برد. طی روزهای اخیر، در سخنان وزیر مسکن و شهرسازی شنیدم که اذعان دارند طبق آمار رسمی، بالغ بر ۲۰ هزار واحد ساختمانی در پنج سال اخیر به مردم تحویل داده شده است. این کجا و شعار چهار میلیون مسکن کجا؟ تبعات ناشی از این شیوه در ارائه آمار و نگاه به اقتصاد مهم مسکن کجا؟»

این کارشناس بازار مسکن درباره بهبود این وضعیت توضیح داد:‌ «در نتیجه، می‌طلبد که دولت با قدرت وارد عمل شود و یک برنامه جامع، اول در یک نظام کنترلی، سپس در یک نظام نظارتی و بعد اجرای برنامه‌ها ارائه کند.»

وضعیت بلاتکلیفی که از دولت قبل شدت گرفته، باید اصلاح شود

غیبی افزود: «باید اصلاحات را از گذشته شروع و بهینه و بعد برنامه موثر خود را اجرا کنیم؛ زیرا همین خطاهاست که باعث ایجاد بلاتکلیفی در رفتار حوزه ملک و مسکن شده است. به‌ویژه که این بلاتکلیفی از دولت قبل شدت گرفته و حی و حاضر است و باید اصلاح شود.»

او ادامه داد: «پس باید با یک نگاه واقع‌بینانه کمک کنیم تا این اقتصاد، یعنی اقتصاد مسکن، به رشد و غنای لازم برسد؛ بعد خود این بخش، تولید ثروت، فرصت، ملک و آپارتمان می‌کند و مصرف‌کننده‌ها را سازماندهی می‌کند.»

این کارشناس بازار مسکن افزود: «همچنین نظام پشتیبانی و حمایتی را به‌ صورت واقع‌بینانه و غیرشعاری عملیاتی می‌کند و این امکان وجود دارد که با برقراری تعادل، کل اقتصاد مسکن به سرانجام برسد.»

قوت کافی در حوزه معاملات ملکی شکل نگرفته است

غیبی درباره انتظارات برای خرید توضیح داد: «در خصوص آمار مربوط به خرید و فروش و شرایط بازار، رصدهای میدانی و سوالاتی که به‌ صورت میدانی مطرح می‌شود، نشان می‌دهد هنوز قوت و قدرت کافی در حوزه معاملات ملکی شکل نگرفته است. مردم در انتظار رصد بازارهای موازی، روابط بین‌الملل و انتخابات اخیر در جوامع و همچنین شرایط تثبیت این دولت هستند.»

یک انباشت انتظاری پشت صف متقاضیان مصرفی در حال شکل‌گیری است

این کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: «همین موضوع مردم را منتظر نگه داشته تا این اتفاقات بگذرند و سپس وارد بازار شوند. ولی طبیعتاً یک انباشت انتظاری، پشت‌ صف متقاضیان مصرفی و حتی سرمایه‌گذاران در حال شکل‌گیری است.»

غیبی در آخر گفت: «این مساله باید تخلیه شود و خریدار با آرامش وارد حوزه ملک و معامله شود، تا تنشی مازاد وارد نشود که به گرانی کاذب در این حوزه بینجامد.»

گزارش‌های بیشتر را در صفحه مسکن بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.