خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۳۴۳۰

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

خودروهای اقتصادی جهان با قیمت میلیاردی به ایران رسیدند

خودروهای اقتصادی جهان با قیمت میلیاردی به ایران رسیدند

سرانجام پس از وقفه دو ساله، خودروهای وارداتی هرچند با سرعت لاک‌پشتی، در حال تحویل به متقاضیان هستند. محصولاتی که قرار بود با قیمت‌های اقتصادی وارد بازار شوند و با محصولات داخلی قابل رقابت باشند، اما با نرخ‌های نجومی سر از بازار درآوردند.

به گزارش تجارت‌نیوز، بیش از 21 ماه از تصویب قانون آزادسازی واردات خودرو می‌گذرد و با این وجود، دولت و وزارت صمت تا کنون از انجام آن به صورت گسترده سر باز زده است. حال اما رفته رفته، این خودروها با سرعت قطره‌‍چکانی تحویل متقاضیان می‌شوند؛ خودروهایی که غالباً چینی هستند و قرار بود با قیمت‌های پایین وارد بازار شوند تا با محصولات ایرانی رقابت کنند. اما اکنون این خودروها هم به محصولاتی لوکس در بازار تبدیل شده‌اند که ارتباط چندانی با قدرت خرید مردم ندارند. 

خودروی اقتصادی با قیمت 4 میلیاردی!

طی هفته‌های گذشته چند مدل خودروی وارداتی تحویل خریداران شد که گاهی اوقات با قیمت‌های عجیب و غریب سر از بازار درآوردند.

یکی از اولین خودروهای وارداتی تعیین‌قیمت‌شده، چانگان CS35 پلاس شرکت سایپا بود که به دلیل عرضه با تیراژ بالا، اختلاف چندانی در بازار ندارد. این خودرو در دو تیپ مختلف، اختلاف حدوداً 150 میلیون تومانی در بازار به نسبت کارخانه دارد. زوتی DL5 این شرکت نیز در بازار با قیمت یک میلیارد و 270 میلیون تومان معامله می‌شود که اختلاف 210 میلیون تومانی با قیمت شرکتی دارد.

برخی دیگر از محصولات به دلیل اینکه برند غیرچینی به شمار می‌روند و بازار تشنه خودرو، چندین سال منتظر این محصولات بوده است، با تقاضای بالایی مواجه هستند که همین عامل در کنار عرضه کم آن‌ها، باعث نرخ‌گذاری عجیب خودروها در بازار می‌شود.

فیات 500 یکی از اقتصادی‌ترین خودروهای ایتالیایی در بازار جهانی است. این خودرو با توجه به تیپ‌های مختلفی که دارد از قیمت 16 هزار دلار الی 27 هزار دلار در بازار جهانی به فروش می‌رسد که با توجه به محدودیت ارزی خودروهای وارداتی در ایران، نسخه‌های پایه این محصول وارد کشور شده است. فیات 500 با قیمت دو میلیارد و 200 میلیون تومان توسط شرکت واردکننده به فروش می‌رسد؛ اما در بازار حدود سه میلیارد و 100 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

هیوندای النترا در رده سوم این قیمت‌گذاری قرار می‌گیرد که با وجود تعیین نرخ دو میلیارد و 200 میلیون تومانی در سامانه یکپارچه، با سه میلیارد و 460 میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود و این یعنی اختلاف یک میلیارد و 260 میلیون تومان از شرکت تا بازار!

شاید بتوان تویوتا کرولا 2023 را در بازار فعلی، دومین محصول گران وارداتی دانست. محصولی که یکی از اقتصادی‌ترین خودروهای بازار جهانی شمرده می‌شود؛ اما دو میلیارد و 15 میلیون تومان در سامانه یکپارچه قیمت‌گذاری شد و اکنون، با قیمت‌های بالای چهار میلیارد تومان در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود.

در حال حاضر لقب گران‌ترین خودروی وارداتی برای کیا سلتوس وارداتی کوشا خودرو است که احتمال می‌رود در روزهای آینده، این مقام را به دیگر محصولات وارد شده واگذار کند. این خودرو با قیمت دو میلیارد و 625 میلیون تومان توسط شرکت واردکننده به فروش می‌رسد؛ اما در بازار تشنه فعلی از چهار میلیارد تومان تا پنج الی شش میلیارد تومان معامله می‌شود.

بازار در انتظار قیمت‌های بالاتر

همان‌طور که اشاره شد به دلیل عرضه قطره‌چکانی خودروها، بسیاری از مدل‌های به فروش رفته در سامانه یکپارچه تحویل خریداران نشده و به همین دلیل در بازار آزاد نیز تعیین قیمت نشدند. بنابراین انتظار می‌رود با ورود خودروهایی همچون هونگچی H5 و هیوندای توسان که قیمت جهانی بالاتری به نسبت دیگر محصولات دارند، نرخ‌های نجومی در بازار خودروهای وارداتی عادی‌سازی شود.

حال سوالی که مطرح می‌شود این است، آیا دولت با قیمت‌گذاری‌های چند برابری روی خودروهای وارداتی قصد رقابت آن‌ها با محصولات چند صد میلیون تومانی ایرانی را دارد یا صرفاً به دنبال کسب سودهای کلان از طریق مالیات و تعرفه‌های گمرکی بوده است؟

در ابتدای کار قرار بود خودروهای ارزان‌ جهانی با تعرفه گمرکی پایین به دست مصرف‌کننده برسد تا از این طریق رقابت محصولات ایرانی و وارداتی در بازار فراهم شود؛ اما تعرفه گمرکی 90 درصد و بالاتر در کنار سود بازرگانی 11 درصد و بیشتر، تنها باعث شد که سود حاصل از واردات، دوباره به جیب دولت برود و مردم عادی، همان پراید و سمند خود را سوار شوند.

برای اطلاعات بیشتر صفحه اخبار خودرو تجارت‌نیوز را دنبال کنید.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.