حجم ویدیو: ۳۱.۲۸M مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۴:۲۱ دانلود ویدیو

منصور غیبی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز مطرح کرد؛

کنترل قیمت مسکن با ابزار سرکوب/ دولت ترمز اقتصاد را کشیده است

مینا علیزاده مینا علیزاده

بازار مسکن مدت‌هاست در رکود جدی به سر می‌برد و نه تنها خرید و فروش، که ساخت و ساز هم در این بازار به کما رفته است. منصور غیبی، کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است که سیاست‌های دولت منجر به خواب بازار شده و این نهاد به قیمت ایجاد رکود در بازار تلاش کرده است، قیمت‌ها را کنترل کند بدون آنکه به پیامدهای کلان اقتصادی آن بیندیشد!

به گزارش تجارت‌نیوز ، در حالی دولت مدعی است قیمت‌ها را در بازار مسکن کاهش داده که بررسی‌ها نشان می‌دهد، این هدف حتی در صورتی که در کف بازار هم محقق شده باشد، به قیمت رکود بازار تمام شده و صنعت ساختمان را به کما برده است.

منصور غیبی، کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است دولت در بازار دخالت کرده و اولین نتیجه آن تحمیل رکود به بازار و اقتصادبوده است. او در بخش دوم گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در این باره اظهار کرد: «دولت ترمزدستی اقتصاد را کشیده و خروجی آن یک خروجی حداقلی و خرد بوده است تا قیمت کنترل شود؛ ولی آسیب عدم گردش مالی در اقتصاد مسکن خیلی بیشتر از اینهاست که اعلام شود قیمت مسکن کاهش پیدا کرده است!»
غیبی عنوان کرد: «مطالعاتی که من انجام داده‌ام نشان می‌دهد در دوره‌های زمانی پنج تا 6 ساله، شاهد افزایش 200 تا 220 درصدی قیمت مسکن بودیم و کاهش قیمت در این بازه بین 11 تا 20 درصد اتفاق افتاده است. یعنی به ازای 100 درصد افزایش 10 درصد کاهش داشته‌ایم. اینکه انتظاری 50 درصدی برای کاهش قیمت داشته باشیم منطقی نیست و تایید نمی‌شود. یعنی ممکن نیست ملکی که تا دیروز 100 میلیون تومان معامله می‌شد الان به 50 میلیون تومان برسد!»

این کارشناس اقتصاد مسکن بیان کرد: «کاهش قیمت مسکن حتی اگر در حد 10 تا 15 درصد در حوزه مسکن اتفاق بیفتد زمانی می‌توانیم این کاهش قیمت را تایید کنیم که نمونه آماری برای مثال در شهر تهران حداقل 10 هزار واحد باشد. اکنون زیر هزار و 500 عدد است و برای مثال، این تعداد با 10 الی 20 درصد نیز معامله شود چون با این روند کاهشی حجم معاملات افزایش پیدا نکرده است! این کاهش قیمت در سطح کلان و تاثیرگذار بر تمام معاملات ملکی نبوده است.»
غیبی اضافه کرد: «اگر دولت بتواند همزمان با حفظ این کاهش قیمت رونق را نیز در حوزه مسکن شکل دهد و آمار فروش از نظر تعداد واحد افزایش پیدا کند می‌توان گفت کارنامه مثبتی است که دولت می‌تواند به نام خود ثبت کند.»

بخش نخست این گفت‌وگو را می‌توانید در لینک « رکود، گریبان بازار مسکن را گرفته است! / راهکارهای خروج از رکود » مشاهده و مطالعه کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی