علی جنتی، سفیر اسبق ایران در کویت، در گفت‌وگوی ویدئویی با «تجارت‌نیوز» پاسخ داد:

مذاکره با ایران تا چه اندازه در روند صلح منطقه تاثیرگذار است؟

سفیر اسبق ایران در کویت معتقد است: خیلی از اوقات اینها به طور غیرمستقیم سعی می‌کنند با ایران مذاکره‌ کنند تا نیروهای مقاومت را کنترل کرده باشند. این است که بله قطعاً در مذاکراتی که برای آتش‌بس در غزه و بیرون راندن اسرائیل از غزه در حال صورت گرفتن است ایران می‌تواند نقش خیلی موثری ایفا کند.

به گزارش تجارت نیوز،

علی جنتی، سفیر اسبق ایران در کویت در گفت‌وگو با برنامه صدای دیپلمات در پاسخ به این سوال که مذاکره با ایران تا چه اندازه در روند صلح منطقه تاثیرگذار است گفت:

باید دید در پای میز مذاکره به چه دلیلی، اگر بگوییم برای منافع خودمان در داخل کشور و برداشتن برخی از تحریم‌ها، نه آن به درد این کار نمی‌خورد. ولی اگر بگوییم برای اینکه در غزه آتش‌بسی برقرار شود یا فشاری روی اسرائیل بیاید تا بتواند سریع‌تر از غزه خارج شود [امکان‌پذیر است]. حتماً حملاتی که انصارالله در یمن علیه اسرائیل ترتیب می‌دهد و هم حملات حزب‌الله در شمال لبنان و هم حملاتی که برخی از گروه‌های مقاومت عراقی انجام می‌دهند، اینها طبیعتاً فشاری روی اسرائیل هست تا هرچه زودتر آتش‌بسی را برقرار کند و از غزه خارج شود. حزب‌الله هم رسماً اعلام کرده، ما تا زمانی حمله می‌کنیم که اسرائیل غزه را بمباران می‌کند و مردم را به خاک و خون می‌کشد. اگر اسرائیل آتش‌بسی را که مورد قبول حماس است بپذیرد، بنابراین ما هم متوقف می‌شویم.

پس هر یک از این نیروهای مقاومت الان اهرمی در دست ایران هستند و آمریکا و کشورهای غرب و اصولاً تمام کشورها می‌دانند که بالاخره این اهرم نفوذ ایران است و طبیعتاً مورد توجه قرار می‌دهند، لذا خیلی از اوقات اینها به طور غیرمستقیم سعی می‌کنند با ایران مذاکره‌ کنند تا نیروهای مقاومت را کنترل کرده باشند. این است که بله قطعاً در مذاکراتی که برای آتش‌بس در غزه و بیرون راندن اسرائیل از غزه در حال صورت گرفتن است ایران می‌تواند نقش خیلی موثری ایفا کند.

متن و ویدئو کامل مصاحبه علی جنتی با برنامه صدای دیپلمات را اینجا بخوانید و ببینید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی