خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۶۲۹۹۶

علائم هشداردهنده‌ای که می‌گوید از کارتان استعفا دهید

علائم هشداردهنده‌ای که می‌گوید از کارتان استعفا دهید

حتما بارها برایتان پیش آمده که یک روز بدِ کاری را پشت سر گذاشته، شرکت را با عصبانیت ترک کرده و به خود قول داده باشید، استعفا دهید و شغل دیگری انتخاب کنید. اما جدای از عصبانیت‌های لحظه‌ای، چطور می‌توان متوجه شد، آیا زمان استعفا فرا رسیده یا هنوز باید فرصت دیگری به خود و

حتما بارها برایتان پیش آمده که یک روز بدِ کاری را پشت سر گذاشته، شرکت را با عصبانیت ترک کرده و به خود قول داده باشید، استعفا دهید و شغل دیگری انتخاب کنید. اما جدای از عصبانیت‌های لحظه‌ای، چطور می‌توان متوجه شد، آیا زمان استعفا فرا رسیده یا هنوز باید فرصت دیگری به خود و شغل فعلی داد؟

برای پاسخ به این پرسش همیشه به حس درونی‌تان اتکا کنید. اگر عمیقا از شغل خود متنفر هستید، به‌طور قطع باید همین حالا به‎دنبال فرصت‌های تازه بروید. فراموش نکنید، داشتنِ یک شغل بد و نارضایتیِ مداوم از آن، مشکلات سلامت روحی و جسمی را به‌دنبال دارد.

اگر برای پاسخ به پرسش بالا مردد هستید، با چشمانی باز، احساسات، افکار و اتفاقات زندگی خود را مورد بررسی قرار دهید و به نشانه‌هایی که در ادامه مقاله عنوان می‌شود، توجه کنید. شما باید هرچه سریع‌تر شغل فعلی خود را رها کنید، اگر:

۱- از سر کار رفتن وحشت دارید

آیا هر شب پیش از آنکه بخوابید، از اینکه فردا صبح باید به اداره بروید، وحشت‌زده‌اید؟

داشتنِ دلهره برای فعالیت‌هایی که فردا باید انجام دهید، تا حدی طبیعی است اما اگر حتی فکر کردن به هشت ساعتی که باید در محیط کارتان بگذرانید، برایتان خوفناک است، یعنی خیلی سریع برای نوشتن نامه استعفا اقدام کنید.

۲- مدام طفره می‌روید و کارها را به تعویق می‌اندازید

طبیعی است که گاهی همه ما فعالیت‌های کاری‌مان را به‌تعویق بیندازیم. اما اگر هیچ موضوع، نکته و مسئله‌ای درباره شغلتان شما را در طول روز درگیر نمی‌کند، وقت بیشتری را صرف تفکر در مورد این موضوع کنید که آیا فعالیت‌ کاری‌تان مناسب شما هست یا خیر. در نظر داشته باشید، دست‌کم بخشی از شغل شما باید برایتان جالب باشد تا باعث شود در طول ساعات کاری در شبکه‌های اجتماعی وقت‌گذرانی نکنید.

۳- آثار منفی شغل فعلی را در سلامتتان حس می‌کنید

آیا تعداد روزهایی که ناگهان بیمار می‌شوید، زیاد شده است؟ مرخصی‌هایتان از سقف مجاز گذشته است؟ آیا مدام باید به دمنوش‌های آرامش‌بخش و قرص‌های خواب‌آور متوسل شوید؟ آیا وقتی برای ورزش کردن ندارید، غذای سالم نمی‌خورید و به‌اندازه کافی نمی‌خوابید؟

این نکته را هیچ‌گاه فراموش نکنید: هیچ شغلی در دنیا ارزش آن را ندارد که سلامت خود را قربانیِ آن کنید.

۴- مدام در مورد شغلتان گله می‌کنید

به مکالماتی که با دوستان و اعضای خانواده‌تان دارید، خوب فکر کنید. آیا دائما از همکاران، محیط کار یا شغلتان شکایت می‌کنید؟

به یاد داشته باشید، یکی از ویژگی‌های یک شغل خوب این است که انرژی مثبت به زندگی شما وارد کند. برعکس اگر شغلتان علت شکایت‌های شماست، یعنی رضایت شغلی ندارید و باید هرچه سریع‌تر فکری درباره آن کنید.

استعفا

اگر اشتیاق خود را برای شغلی که به آن مشغول هستید، از دست داده‌اید، حتما به فرصت‌های دیگری که می‌تواند شور و اشتیاق را در شما زنده کند، فکر کنید.

۵- توانایی‎هایتان از کاری که انجام می‌دهید، بیشتر است

برای همه در کار پیش می‌آید که گاهی کارهایی سطح پایین‌تر از توانایی‌های‌شان انجام دهند. اما اگر در مجموع بر این باورید که از ظرفیت‌های شما به‌درستی استفاده نمی‌شود یا سطح آگاهی، تخصص و توانایی‌تان بیشتر از کاری است که انجام می‌دهید، پس گیر نیافتید. برای فرصت‌های متناسب با مهارت‌هایتان هوشیار باشید تا هرچه سریع‌تر به رضایت شغلی دست پیدا کنید.

۶- احساس می‌کنید جایی برای پیشرفت وجود ندارد

هیچ‌گاه برای شغلی که فرصت رشد (چه از لحاظ فردی و چه حرفه‌ای) برای شما ایجاد نمی‎کند، وقت تلف نکنید. تخصیص وقت و انرژی زیاد به شرکتی که از پیشرفت شما حمایت نمی‌کند یا در مسیر رشد با شما همراه نیست، در طولانی‌مدت انگیزه‌تان را از بین می‌برد و ناگهان متوجه می‌شوید، در برابر شغلی که زمانی عاشقش بودید، بی‌تفاوت شده‌اید.

اگر فکر می‌کنید به‌اندازه کافی یا حتی بیشتر منتظر مانده‌اید، تجدیدنظر کرده و هر چه زودتر اقدام کنید.

۷- جو منفی در محیط کار حاکم است

ارتباط برقرار کردن با دیگران و احساس شادی در یک محیط کاریِ سمی که در آن یا همکاران دائما شکایت می‌کنند یا رئیستان همیشه ناراضی است، بسیار سخت است. این فضای بدبینانه همچنین می‌تواند شور و اشتیاق لازم برای انتخاب‌های شغلی را در شما از بین ببرد.

اگر در چنین محیطی کار می‌کنید، قبل از آنکه بیش از این متحمل آسیب شوید، به‌دنبال محیط کاری متناسب با حال خودتان بگردید.

۸- شرکت‌های دیگری به‌دنبال استخدام شما هستند

اگر مدیران شرکت‎های دیگر به شما پیشنهاد کار داده‌اند و شما هم از شغل فعلی خود ناراضی هستید، آن را چراغ سبزی برای عبور از وضعیت فعلی تلقی کنید. فرصت‌ها را از دست ندهید.

۹- فرهنگ سازمان یا شرکتی که در آن کار می‌کنید، مناسب شما نیست

گاهی پیش می‌آید، دوست دارید در محیطی با انعطاف‌پذیریِ بیشتری کار کنید. مثلا گاهی کارتان را در منزل انجام دهید یا ساعات کاری‌تان منعطف باشد.

اگر چنین روحیه‌ای دارید اما در یک شرکت با فرهنگ سنتی و ساعات کار هشت صبح تا پنج بعدازظهر گیر افتاده‌اید، مطمئن باشید هرگز به رضایت شغلی نخواهید رسید؛ حتی اگر سایر جنبه‌های شغلی برایتان جذاب و لذتبخش باشد.

بر سر این موضوع با مدیرتان مذاکره کنید؛ در صورت توافق همه چیز به نفع شماست. اما اگر این روش جواب نداد، خوب است بدانید مشاغل دیگری در شرکت‌های دیگر متناسب با سبک زندگی شما موجود است.

استعفا

دست‌کم بخشی از شغل شما باید برایتان جالب باشد تا باعث شود در طول ساعات کاری در شبکه‌های اجتماعی وقت‌گذرانی نکنید.

۱۰- نمی‌توانید در محل کارتان اظهارنظر کنید

باید در محل کارتان به‌اندازه کافی اعتمادبه‌نفس داشته باشید، راحت باشید، نظرات خود را ابراز کنید و افکارتان را با دیگران به‌اشتراک بگذارید. هرگز یک محیط کاری سرکوبگرانه را تحمل نکنید.

۱۱- با شغلتان ارتباط برقرار نمی‌کنید

اگر اشتیاق خود را برای شغلی که به آن مشغول هستید، از دست داده‌اید، حتما به فرصت‌های دیگری که می‌تواند شور و اشتیاق را در شما زنده کند، فکر کنید. تغییر شغل در مقایسه با گذشته بیشتر متداول شده و سعی کنید در دامِ شغلی که با آن ارتباط برقرار نمی‌کنید، نیافتید.

مدام به علائم هشداردهنده اطرافتان دقت کنید. گاهی این علائم به‌وضوح می‌گویند، شما به‌لحاظ حرفه‌ای به تغییر یا حتی تحول نیاز دارید.

۱۲- مدام نقاط ضعف شغلتان را توجیه می‌کنید

«خوب، حقوقم کافی نیست، رئیسم آدم خوبی نیست، اما این شغل مزایای زیادی دارد.»، «همکاران خودخواهی دارم اما در مقابل دستمزدم بالاست.»، «حقوقم کم است اما حداقل نهار و قهوه مجانی در اداره می‌خورم.»

این جملات برایتان آشناست؟ آیا از اعماق وجود می‌دانید که نقاط ضعف شغلتان به نقاط قوتش می‌چربد، اما مدام از مشکلات چشم‌پوشی می‌کنید؟

همه کارهای دنیا خوبی‌ها و بدی‌هایی دارد؛ اما با در نظر گرفتن توانایی‌ها و مهارت‌هایتان می‌توانید شغلی پیدا کنید که نقاط قوتش بیشتر از نقاط ضعف آن باشد.

ترک شغل

اگر در یک محیط کاریِ سمی کار می‌کنید، پیش از آنکه متحمل آسیب شوید، به‌دنبال محیط کاری متناسب با حال خودتان بگردید.

۱۳- در حال خواندن این مقاله هستید

چرا روی این مقاله کلیک کردید و دوست داشتید مطلبی درباره استعفا بخوانید؟ احتمالا چیزی در ناخودآگاه‌تان شما را برای ترک شغل قلقلک می‌دهد.

یک بار دیگر به تمام موارد بالا توجه کنید. اگر یکی از آن روزهای کاریِ پرتنش را پشت سر گذاشته‌ و با عصبانیت شرکت را ترک کرده‌اید، خیلی این موضوع را جدی نگیرید. اما اگر این علائم هشداردهنده را به‌رسمیت می‌شناسید، یعنی زمان تغییر شغل رسیده است.

نکته آخر: تا جایی که ممکن است استراتژیک عمل کنید؛ بهتر است پیش از آنکه نامه استعفا را بنویسید، شغل دیگری پیدا کرده باشید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار