کد مطلب: ۳۷۴۱۴۵

مهدی عبادی، دبیر انجمن فینتک ایران در گفتگو با تجارت‌نیوز:

اعلام پیامکی رمز دوم بانکی هزینه‌ای برای کاربر ندارد

اعلام پیامکی رمز دوم بانکی هزینه‌ای برای کاربر ندارد

دبیر انجمن فینتک ایران می‌گوید: تاکنون سناریویی از سوی بانک‌ها برای دریافت هزینه ارسال پیامک به مشتریان مطرح نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، از اول خرداد ماه امسال رمز دوم کارت‌های بانکی از حالت ایستا به حالت پویا تغییر می‌یابد، به این معنا که کاربر برای هر بار استفاده از این رمز باید از بانک مورد نظر رمز یک‌بار مصرف درخواست کند.

اعلام این رمز قرار است از دو طریق اپلیکیشن مخصوص بانک یا ارسال پیامک صورت گیرد که در صورت ارسال پیامک مشتریان بانک‌ها مجبور به پرداخت هزینه ارسال پیامک خواهند شد.

با وجود این، دبیر انجمن فینتک ایران در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گوید که تاکون سناریویی از سوی بانک‌ها برای دریافت هزینه از مشتریانشان مطرح نیست.

این در حالی است که بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای به بانک‌ها اعلام کرده است: هرگونه فرآیند تامین امنیت پرداخت‌های بدون حضور کارت باید با انجام هزینه‌های منطقی و معقول و مطابق قیمت تمام‌شده فنی در آن بانک به‌صورت یک زیرساخت دائمی صورت گرفته و صرفه و صلاح بانک به‌طور کامل در آن مد نظر قرار گیرد.

مهدی عبادی می‌گوید: برای بانک‌ها دو کانال در نظر گرفته شده که اولی اپلیکیشن و دومی پیامک کردن رمز است. هر کسی که امکان استفاده از اپلیکیشن را دارد می‌تواند از این روش استفاده کند اما کسی که امکان استفاده از این راه را به هر دلیلی ندارد، پیامک دریافت خواهد کرد.

او ادامه می‌دهد: در این دو راه هم تا امروز اعلام شده که قرار نیست هزینه‌ای از کاربران دریافت شود و در صورتی که روزی این برنامه وجود داشته باشد که هزینه‌ای از مشتریان دریافت شود، مشتریان می‌توانند این امکان را لغو کنند.

وی اضافه کرد: در گذشته نیز زمانی که هزینه‌های پیامک برداشت وجه از حساب برای مشتریان اعمال شد، امکان کنسل کردن این امکان به وجود آمد و من تصور می‌کنم که در این حوزه هم همین اتفاق خواهد افتاد. اما در حال حاضر همه این خدمات را رایگان دریافت می‌کنند و زمانی که قرار شد هزینه‌ای دریافت شود، کاربران این حق انتخاب را خواهند داشت.

او در واکنش به اینکه کاربران گوشی‌های آیفون در ایران به دلیل تحریم اپ‌های ایرانی در آی‌اواس مجبور به انتخاب گزینه ارسال پیامک خواهند شد، ادامه می‌دهد: این چالشی است که ایجاد شده و تا زمانی که وجود دارد، کاربر می‌تواند رمز دوم داینامیک را کنسل کند و با همان رمز ایستا و ثابت که در حال حاضر استفاده می‌شود، کار کند یا اینکه گوشی خود را تغییر دهد. در این زمان کاربر باید مسئولیت اتفاقاتی که برای حسابش می‌افتد را بر عهده بگیرد.

عبادی تصریح می‌کند: در حال حاضر بانک مرکزی با ایجاد رمز دوم پویا یا داینامیک مسئولیت کلاهبرداری از حساب کاربر را بر عهده بانک‌ها می‌گذارد، یعنی اگر از رمز دوم پویا کلاهبرداری یا سرقت اطلاعات کارت صورت بگیرد، مسئولیت این اتفاق با بانک است، در حالی که تا به امروز این مسئولیت با کاربر بود و به آن معنی است که سطح امنیت اطلاعات کاربر یک سطح بالاتر می‌رود و اگر برداشت غیرمجازی از حساب کاربر انجام شود، بانک موظف است آن ضرر را جبران کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.