بررسی خودروی برقی ایرانی یوز، خودروی لاکچری یا کاربردی؟
نخستین نمونه «خودروی برقی یوز» که اولین بار در سال ۹۷ رونمایی شده بود، چند ماه قبل در حالی به خیابانها آمد که حواشی بسیاری از جمله در مورد قیمت چند صد میلیونی آن مطرح شد.
نخستین نمونه «خودروی برقی یوز» که اولین بار در سال ۹۷ رونمایی شده بود، چند ماه قبل در حالی به خیابانها آمد که حواشی بسیاری از جمله در مورد قیمت چند صد میلیونی آن مطرح شد. خودرویی کوچک و دو نفره که بر اساس پلتفرم اوپن سورس رنو توئیزی ساخته شده است.
این خودرو در شرایطی پا به صنعت خودروی کشور گذاشته که وزارت صمت وعده تولید سالانه ۵۰ هزار دستگاه خودروی هیبریدی و برقی تا سال ۱۴۰۴ داده است. صنعتی که هماکنون دو شرکت اصلی آن در کشور با زیان انباشته حدود ۸۵ هزار میلیارد تومانی مواجهاند.
از سوی دیگر در دنیا میل به این دست خودروها رو به افزایش است به طوری مه شرکت تسلا، تنها در یک نمونه سفارش تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی برقی بهارزش ۴.۲ میلیارد دلار داشت. ۳.۵ برابر درآمد نفتی سال گذشته ایران.
با این شرایط آیا این خودرو میتواند در صنعت خودروسازی کشور به تولید انبوه برسد؟ آیا با توجه به گمانههایی در مورد هزینه تولید و قیمت نهایی مطرح است، امکان استفاده فراگیر آن وجود خواهد داشت؟ با امکانات و وضعیت فنی یوز تا چه اندازه میتوان به استفاده عمومی از آن فکر کرد؟ و در نهایت آیا یوز یک خودروی لوکس و لاکچری برای گروهی محدود خواهد بود یا کاربردی؟
محمد قاسمی، خبرنگار تجارتنیوز و عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو در این گزارش به بررسی و ارزیابی یوز میپردازند.
تصویربرداران: پدرام مدنی، مهدی دباغ زاده
تدوین علی اسلامی
نظرات