برقی کردن چاههای کشاورزی شتاب گیرد
نماینده مردم شهرستانهای دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: با هدف صرفهجویی در سوختهای فسیلی باید فرایند برقی کردن چاههای کشاورزی شتاب گیرد.
سید کمال الدین شهریاری افزود: بسیاری از کشاورزان اکنون به دلیل برخودار نبودن از انرژی برق ناگزیر به مراجعه هفتگی به جایگاههای سوخت برای تامین گازوئیل هستند که این امر باعث افزاش چشمگیر هزینه های آنها شده است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی بیان کرد: در استان بوشهر مصرف برق بخش کشاورزی 7 درصد و نصف میانگین مصرف کشور در بخش کشاورزی است که این نشان از نبود لازم برای برقی کردن چاه های کشاورزی استان بوشهر است.
شهریاری ادامه داد: در ارتباط با حل مشکل کمبود برق شهرستانهای دشتی و تنگستان نیز 2 پست 132 کیلوولت برق پیشبینی شده که اجرای آنها در انتظار تامین اعتبار است.
وی در ارتباط با وضعیت تامین آب نوار ساحلی تنگستان گفت: سال گذشته آب شیرینکن هفت هزار و 500 مترمکعبی با قابلیت افزایش ظرفیت تا 10 هزار مترمکعب کلنگ زنی شد که انتظار میرود با پیشبینی سازوکار مورد نیاز سرمایهگذار طرح را وارد فاز اجرایی کند.
شهریاری با تاکید بر ساماندهی اراضی مردم مستقر در حریم بستر رودخانه مند اظهار کرد: اکنون اراضی واحدهای مسکونی، مزارع و مراکز دامپروری حاشیه رودخانه مند به وسعت 15 هزار کیلومترمربع در حریم بستر رودخانه واقع و تملک شده است.
وی افزود: با توجه به آغاز عملیات اجرایی چند سد در حوزه آبریز رودخانه مند این رودخانه میزان آب گذشته را نخواهد داشت از این رو باید در ساماندهی اراضی بستر رودخانه مند بازنگری لازم صورت گیرد.
شهریاری ادامه داد: با توجه به آغاز سدهای دشت پلنگ و خائیز انتظار است سد خائیز نیز که امسال در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفته تا پایان سال جاری عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی تاکید کرد: یکی از محورهای اصلی توسعه استان بوشهر کشاورزی است که این امر ایجاب کرده در تامین آب موردنیاز این بخش چاره اندیشی شود که در این ارتباط تسریع عملیات اجرایی سدهای ذخیره آب اجتناب ناپذیر است.
منبع: ایرنا
نظرات