حاتمیان:
دولت با حمایت از تولیدکنندگان قیمت محصولات کشاورزی را کنترل کند
یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: بخش های مختلف بازار متاثر از بخش کشاورزی و تولید داخل کشور است. اگر میزان عرضه محصولات متناسب با متقاضیان باشد، قیمتها خود به خود پایین می آید.
عبدالله حاتمیان با اشاره به افزایش قیمت ۱۱ کالای پرمصرف مردم به ویژه میوه و تخممرغ نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی، اظهار داشت: در خصوص افزایش قیمت تخم مرغ در مقایسه با سال گذشته می توان یکی از دلایل آن را آنفلوانزای مرغی دانست که آسیب زیادی را به مرغداران وارد کرد و تعداد زیادی مرغتخمگذار را از بین برد.
به گزارش تجارتنیوز ،حاتمیان در ادامه گفت: ما شاهد افزایش قیمت کالاهای اساسی به ویژه تخممرغ و میوه هستیم که دلیل آن این است که گرانیها در هر بخش بر روی بخش دیگر اثر گذاشته است. به عنوان مثال کشاورزی که گیلاس کشت میکند زمانی که هزینههایش افزایش مییابد به ناچار با گران کردن محصول خود درصدد تامین هزینههای لازم برای تولید خود برمیآید.
حاتمیان تصریح کرد: اما در خصوص راهکار باید بگویم که امروز در جنگ اقتصادی هستیم و شرایط غیر متعارف است به گونهای که امکان پیشبینی وجود ندارد. آمریکا جنگ اقتصادی را شروع کرده است و همه بخش ها تحت فشار هستند. از نظر من دولت باید سطح حمایتی خود از لایه های تولید را افزایش دهد و سطح حمایتی و خدماتی خود را به لایه های تولید نزدیک سازد.
نماینده مردم درگز در مجلس تصریح کرد: از آنجا که امسال خشکسالی مخوفی در کشور به ویژه در خراسان وجود دارد دولت باید برای کنترل قیمتها در بخش دام و کشاورزی در سال آینده، حمایت خود را از دامداران و کشاورزان افزایش دهد. برخی از دامهای دامداران حتی علوفه ندارند. دولت باید در این شرایط از دامداران حمایت کند و لازم است علوفه ارزان قیمت در اختیار دامداران قرار دهد. از سوی دیگر دولت باید برای کشت سال زراعی آینده بذر ارزان قیمت در اختیار کشاورزان قرار دهد و بیمه کشاورزان را به موقع بپردازد.
حاتمیان خاطرنشان کرد: بخش های مختلف بازار متاثر از بخش کشاورزی و تولید داخل کشور است. اگر تولید کنندگان را در نیابیم این افراد از گردونه تولید خارج می شوند و ما ناچار می شویم با قیمتی چند برابر بیشتر محصول از خارج کشور وارد کنیم.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان گفت: حمایت دولت از تولیدکنندگان می تواند منجر به کنترل قیمتها شود. اگر میزان عرضه محصولات متناسب با متقاضیان باشد، قیمتها خود به خود پایین میآید. از سوی دیگر اگر کشاورز بتواند محصول خود را ارزان تولید کند، دیگر شاهد افزایش قیمت نخواهیم بود.
منبع:ایسنا
نظرات