معاون وزیر جهادکشاورزی:
امنیت غذایی کشور در وضع مطلوبی است
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امنیت غذایی کشور در وضع مطلوبی است، گفت: امنیت غذایی کشور درحال حاضر ۸۰ درصد است در حالیکه قبل از دولت تدبیرو امید تنها ۴۵ درصد انرژی غذایی را خودمان تولید میکردیم و به خارج وابسته بودیم.
کشاورز سهشنبه شب در آیین افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی و سیزدهمین نمایشگاه صنعت مرغداری، دامپروری و شیلات به میزبانی استان همدان، اظهار کرد: کشاورزی از ۳رکن کشاورزان، سیاستگذاران و برنامهریزان و بخش خصوصی که به تولید خدمات میدهند، تشکیل شده است.
به گزارش تجارتنیوز، کشاورز با تاکید براینکه بخش خصوصی موتور محرکه اتفاقات تولید است، تصریح کرد: این قشر نقش مهمی در کشاورزی دارند که نهاده و تکنولوژی تولید میکنند.
مردم نگرانی از بابت واردات گندم نداشته باشند
کشاورز با اشاره به بارندگی ۱۶۵میلیمتری درسال زراعی جاری، خاطرنشان کرد: وضعیت کشاورزی کشور با وجود اینکه امسال ۳۰درصد کمتر از نرمال بارندگی داشتیم از سال گذشته بهتر است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در ۵سال گذشته۳ اتفاق بزرگ در کشاورزی ایران رخ داده است، اظهار کرد: رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک از جمله گندم یکی از این اتفاقات بود و مردم کشور نگرانی از بابت واردات نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ۳۸درصد انرژی و پروتئین ما از گندم تامین میشود، ادامه داد: وقتی طریق خودکفایی گندم شروع شد خیلیها فکر میکردند، شدنی نیست.
کشاورز با بیان اینکه سال گذشته رکورد تولید شکر در کشور زده شد، اظهار کرد: در سالجاری با بیش از ۳۴۰هزار تن تولید کلزا رکورد تولید این دانه نیز زده شد که نشان میدهد طلیعه ای در راه است.
تمام کشتها باید به صورت نشائی انجام شود
وی با تاکید براینکه کشاورزی ایران از ۳پدیده رنج می برد، عنوان کرد: کشور ایران دیگر آب گذشته را ندارد و نسخه نیز برای آن داریم که خیلی وسیع و همگانی و نیازمند بخش خصوصی است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه ۵سال مهلت داریم نگرانی هایمان را رفع کنیم، تصریح کرد: این نگرانی مربوط به تمام کشور است و باید کمک کنیم حل شود.
کشاورز تاکید کرد: در این مدت به غیر از سیب زمینی، گندم و جو هرچه کشت میشود باید به صورت نشایی باشد چرا که این روش به طور متوسط ۳۰درصد صر فه جویی در آب و ۲۰درصد افزایش تولید دارد.
وی از بخش خصوصی خواست تا نشاء را به طور انبود تولید کرده و نشا کار وارد مزرعه کند و افزود: راه ماندن ما در کشور این است که آب را مدیریت و سرزمین مان را آباد کنیم.
زراعت دیم در همدان گسترش یابد
وی با تاکید براینکه باید رویکرد سنتی در کشاورزی کنار گذاشته شود، خاطرنشان کرد: زراعت دیم در استان همدان خوب آغاز شده اما باید سرعت گیرد.
کشاورز با اشاره به اینکه باید شکنندگی زراعت دیم را از بارندگی به حداقل برسانیم، افزود: انتظار داریم زراعت دیم در همدان سرعت بگیرد و همدان این کار را گسترش دهد.
وی با بیان اینکه باید در زراعت دیم تنوع ایجاد شود، تصریح کرد: باید شخم، دیسک و کشت مستقیم کنار گذاشته شود.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه نسخه کشاورزی با تغییر اقلیم این است که هیچگاه خاک را بدون پوشش نگذاریم، بیان کرد: پوشش باعث حفظ رطوبت و باکتری های خاکزی میشود.
کشاورزی ایران ناپایدار است
کشاورز چالش دیگر کشاورزی ایران را ناپایداری دانست و ادامه داد: خاکهای ما در حال فرسایش هستند، بنابراین باید از روشهایی که فرسایش به حداقل برسد، استفاده شود.
وی با تاکید براینکه ارزش پایداری بیش از هر تولید و درآمد مقطعی است، یادآور شد: تناوب، روشهای خاکورزی و آبیاری راه حل های این چالش است.
وی با اشاره به اینکه تهدید کاهش ماده آلی خاک وسیع تر از آب است، بیان کرد: شرایط تولید خوب داشتن خاک خوب است و تولیدکنندگان ادوات و مواد غذایی خاک می توانند به این موضوع کمک کنند.
قیمت تمام شده محصولات کشاورزی بهینه باشد
کشاورز با تاکید براینکه قیمت تمام شده محصولات کشاورزی باید بهینه باشد، اظهار کرد: قرار نیست مسابقه افزایش هزینه بگذاریم بلکه راه توسعه ایجاد امکان پس انداز برای فعالان اقتصادی است، به طوریکه اگر پسانداز نشود، توسعهای رخ نمیدهد.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: همه باید چشممان به سمت بهینه کردن هزینه باشد که برای کاهش هزینه باید کشاورزی دقیق شود.
وی خاطرنشان کرد: ظرف ۵ سال گذشته سالانه ۶درصد بهره وری را افزایش دادهایم.
منبع:ایسنا
نظرات