قیمت مرغ به ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید
عضو هیاتمدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ آماده به طبخ در خردهفروشیها ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان است.
به گزارش تجارتنیوز ، برومند چهارآیین، عضو هیاتمدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی از کاهش ۳۰۰ تومانی قیمت مرغ نسبت به ابتدای هفته در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خردهفروشیها ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان است.
او عرضه بیش از حد در برابر تقاضا، نبود کشش بازار و ارزان شدن گوشت قرمز را دلیل اصلی افت قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیشبینی میشود که روند فعلی قیمت تا پایان ماه در بازار ادامه یابد.
چهارآیین از افزایش چشمگیر قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا از سوی مرغداران طبق روال همه ساله در این ایام قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به ۴ هزار و ۱۰۰ تا ۴ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که به پیک تقاضا در ابتدای هفته نخست بهمن انتظار میرود قیمت نوسان مجددی در بازار نداشته باشد.
عضو هیاتمدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخهای فعلی بیانگر زیان چشمگیر تولیدکنندگان است که انتظار میرود در ابتدای ماه با افزایش کشش بازار قیمت مرغ به نرخ منطقی خود برسد.
این مقام مسئول از ثبات سایر نهادهها در بازار خبر داد و افزود: هماکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در اختیار واحدهای مرغداری قرار میگیرد و تنها نرخ ذرت نسبت به روزهای اخیر نوسان ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی را در بازار تجربه کرده است.
او با انتقاد از افزایش چشمگیر قیمت ریزمغذی و واکسن در بازار بیان کرد: قیمت نهادههایی همچون ریزمغذی، مکمل، واکسن و دارو نسبت به ابتدای سال بیش از ۴ برابر رشد داشته است در حالی که این افزایش قیمت در نرخ تمام شده تولید لحاظ نشده است.
خرید تضمینی مرغ مطلوب مرغداران نیست
چهارآیین درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ اظهار کرد: اگر چه خرید تضمینی مرغ نسبت به روزهای اخیر تا حدودی در بازار افزایش یافته، اما همچنان مد نظر تولیدکنندگان نیست.
عضو هیاتمدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن مرغ در قالب خرید تضمینی از سطح بازار جمعآوری میشود، گفت: این میزان خرید یک چهارم خرید مد نظر مرغداران است و با این وجود تا زمانی که خرید مرغ به حداقل روزانه ۱ هزار تا ۱ هزار و ۱۰۰ تن به صورت مستقیم از تولید کنندگان نرسد تاثیری در تعادل قیمت در بازار نخواهد داشت.
او ادامه داد: هماکنون قیمت منطقی هر کیلو مرغ گرم ۱۴ هزار تومان بوده که با احتساب هزینههای انجماد و تحویل درب انبارهای شرکت پشتیبانی باید با نرخ ۱۵ هزار و ۴۰۰ تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان از تولید کننده خریداری شود در غیر این صورت مرغداران تمایلی به تحویل مرغ تولید به پشتیبانی امور دام نخواهند داشت.
چهارآیین با اشاره به اینکه صادرات مرغ به سبب نبود رقابت در بازارهای هدف امکانپذیر نیست، گفت: با توجه به تصمیمات متعدد مسئولان دولتی مبنی بر ممنوعیت و آزادسازی صادرات و اشباع شدن بازار توسط رقبا دیگر امکان نفوذ در بازارهای هدف وجود ندارد که بدین ترتیب صادرات مرغ به بازارهای هدف انجام نخواهد گرفت.
عضو هیاتمدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی افزود: اگر چه صادرات به ظاهر آزاد است، اما اخذ تعرفه وعوارض بالای صادرات موجب شده تا صادر کنندگان نتوانند با سایر رقبا به رقابت در بازارهای هدف بپردازند به همین خاطر صادرات محدود و غیر قانونی تاثیری در تعادل قیمت در بازار نخواهد داشت.
به گفته چهارآیین با وجود پتانسیل بالای صنعت مرغداری از مسئولان ذیربط انتظار میرود از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه مبنی بر ممنوعیتهای گاه و بیگاه صادرات و اخذ تعرفه بالای صادراتی اجتناب کنند تا با حضور در بازارهای هدف و رقابتپذیری با سایر رقبا بتوانیم ارز آوری قابل توجهی را نصیب کشور کنیم.
او خرید تضمینی مرغ به نحوه مستقیم و روزانه حداقل ۱ هزار تن را تنها راه حل تعادل قیمت و جلوگیری از زیان مرغداران در بازار برشمرد و گفت: با خرید روزانه ۱ هزار تن مرغ زنده به صورت مستقیم از مرغداران علاوه بر تامین ذخایر استراتژیک میتوان از استمرار زیان مرغداران جلوگیری کرد و در شرایط فعلی هیچ راهی جز خرید تضمینی مرغ از مرغدار جوابگوی تعادل قیمت در بازار نخواهد بود.
نیازی به واردات مرغ نداریم
عضو هیاتمدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ برای تنطیم بازار نداریم، گفت: با وجود پتانسیل بالای صنعت واردات مرغ به معنای تقدیم کردن ۲۵ درصد ارزش افزوده صنعت به تولیدکنندگان خارجی است که این امر با حمایت از تولید داخل مغایرت دارد.
چهارآیین در پایان تصریح کرد: بر اساس ماده ۱۱ جامع نظام دامپروری کشور واردات محصولات پروتئینی همچون گوشت مرغ باید به گونهای باشد که نظام تعرفه آن به نفع تولید داخل و حمایت از تولیدکنندگان باشد ضمن آنکه در شورای فعلی اقتصاد مسئولان تنظیم بازار بهتر است به سبب تولید مرغ بیش از نیاز در مسیر واردات نباشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات