صالحیامیری: مقام مسئولی نمیتواند درباره مسائل شوش دخالت داشته باشد
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری بااشاره به برخی مسائل مرتبط با حوزه میراثفرهنگی در شوش گفت: شوش ثبت جهانی است و امکان این وجود ندارد که هیچ مقام یا مسئولی در موضوعاتی مثل حریم و .... دخالت داشته باشد.
سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی امروز در جلسه شورای اداری شهرستان شوش که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: در این نشست فرماندار، نماینده و امام جمعه درباره شوش صحبت کردند. من از دیرباز نسبت به شوش دلبستگی داشتم و امروز با عشق و شور به این منطقه آمدم. اعتقاد دارم که شوش باید بار دیگر باید به مردم ایرانزمین و به جهانیان معرفی شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: شوش هویت ماست. شوش یک شهر نیست بلکه یک هویت است و بخشی از تمدن ایرانی به حساب میآید از این رو هرچقدر کاوش در این منطقه انجام شود، یک رمز و راز جدیدی کشف میشود بنابراین شوش سرزمین رمزها و رازهاست.
او ادامه داد: ایرانزمین به شوش میبالد و تمام مردم از جمله دانشآموزان باید با این هویت تاریخی آشنا شوند و در منابع درسی ما موضوعات مرتبط با شوش به کودکان و نوجوانان ما آموزش داده شود. اگر جهانیان شوش را داشتند این منطقه یک مرکز مهم اقتصادی، معیشتی و اشتغال زا بود، از این رو در حال حاضر که فرصت ایجاد شده و در راستای رفع کاستی ها، باید شوش را دوباره مورد بررسی مجدد و بازشناسی قرار دهیم چرا که تمام شاخص ها از شوش، مایه مباهات و بسیار افتخارآمیز است.
شوش متعلق به ایران و جهانیان است
صالحیامیری در ادامه با تاکید بر معرفی و شناسایی ظرفیت بزرگ تمدنی شوش، گفت: صد افسوس که ما نتوانستیم تصویر زیبای شوش را به ایرانیان و جهانیان معرفی کنیم. تمام نهادهای فرهنگی از جمله آموزش و پرورش، صدا و سیما، ائمه جمعه، سازمانهای فرهنگی و ... باید بتوانند شوش را به مردم خصوصا دانشآموزان، نوجوانان و جوانان معرفی کنند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: امروز باید به فرزندان و دانشآموزان خود بگوییم که در سرزمینی زیست میکنید که بسیاری به آن غبطه میخورند. نمونهاش همین شوش است. شوش متعلق به ایران و جهانیان است. شوش از چند هزار سال قبل و در تاریخ کهنش همواره نماد وفاق بوده است.
او در ادامه به وجود آثار فرهنگی تاریخی ملموس و ناملموس در ایران قبل و بعد از اسلام اشاره کرد و گفت: ایران ما مقدس است بنابراین تفکر اشتباه و جعلی تعارض بین اسلامیت و ایرانیت را باید کنار بگذاریم، بر اساس آنچه که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید دارند، تعارضی در این باره وجود ندارد. مردم ما آیینهای دینی مثل محرم، عاشورا و اربعین را گرامی میدارند و آیینهای مثل شب یلدا و چهارشنبهسوری را نیز پاس میدارند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تأکید کرد: ایرانیت و اسلامیت مقوم و مکمل همدیگر هستند، میراث ما، اسلام ما هویت ما هستند لذا هر نقطه ای در این جغرافیا و سرزمین ایران تقدس دارد.
ظرفیت شوش برای جذب گردشگر
صالحیامیری افزود: شعار دولت آقای پزشکیان این است که مردم حق دارند و ما وظیفه داریم. سفر آقای رئیسجمهوری به استان خوزستان فرصت مناسبی برای تحقق حق مردم است. این شهرستان ظرفیت های خوبی به لحاظ مدیریتی دارد و ما میتوانیم با وفاقی که شکل گرفته مشکلات را برطرف کنیم البته وفاق همراه با عدالت محقق میشود. وفاق یعنی دوری از حاشیه و پرداختن به متن مسائل مردم. از این رو شعار و رویکرد دولت چهاردهم نیز این است که وارد حاشیهها نشویم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: شوش این ظرفیت را دارد که برای جهش درخصوص جذب گردشگر آماده شود و زیرساختهای این شهر باید تامین شود. ما در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مسائل این شهرستان توجه ویژه خواهیم داشت و در جمعبندی سفر، مسائل مرتبط با شوش را مطرح و بررسی خواهیم کرد.
او سپس به برخی مسائل مرتبط با حوزه میراثفرهنگی در شوش اشاره کرد و افزود: شوش ثبت جهانی است و امکان این وجود ندارد که هیچ مقام یا مسئولی در موضوعاتی مثل حریم و .... دخالت داشته باشد اما برای رفع مسائل شورایی با ترکیب کارشناسان میراثفرهنگی به این شهرستان اعزام میشوند و هر مقدار که بتوانیم به مردم کمک کنیم انعطاف خواهیم داشت البته و حتما در این باره دو موضوع را به صورت جدی مدنظر قرار خواهیم داد اول حق مردم و دوم وظیفه حاکمیت که صیانت از آثار تاریخی است. مطمئن باشید که در بررسی مسائل شوش نمایندگان دولت و نمایندگان مردمی با یکدیگر رایزنی و گفت و گو خواهند کرد تا هم از حق مردم و هم از حقوق حاکمیت دفاع و صیانت شود.
۷.۵ میلیون زائر مذهبی ایرانی سالانه به عراق اعزام میشوند
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه توسعه گردشگری با رویکرد تحول در مرزها یکی از سیاستهای کلیدی این وزارتخانه است، گفت: مذاکرههایی با کشورهای آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، عراق و تاجیکستان برای تسهیل در ورود گردشگران به استانهای مرزی کشور انجام شده است که میتواند موجب تحول و رونق مناطق مرزی شود.صالحی امیری با اشاره به اهمیت بهره گیری از ظرفیت بازارچههای مرزی برای تحول در مناطق مرزی کشور گفت: سالانه ۷.۵ میلیون گردشگر مذهبی از ایران به عراق اعزام و حدود سه میلیون زائر عراقی در کشور پذیرش میشود که ورود گردشگران عراقی به ایران با رایزنیهای انجام شده افزایش مییابد.صالحی امیری در پایان صحبتهای خود با اشاره به ظرفیتهای شوش خطاب به فرماندار و سایر مسئولان شهرستان خاطرنشان کرد: پیشنهادم این است که با توجه به ظرفیتهای موجود، همایش ملی فرصتهای سرمایهگذاری همه ساله در شوش برگزار شود و مدیران شوش از هماکنون بستههای سرمایهگذاری را تدوین و آماده کنند چرا که آینده شوش درخشان است.
نظرات