کارخانه تولید انواع رنگها
رنگها یکی از تأثیرگذارترین مواد در زندگی روزانه و صنایع مختلف هستند. رنگها و متعلقات رنگ در انواع مختلفی تولید و به بازار مصرف عرضه میشوند.
شناخت اجمالی از ویژگیهای انواع رنگ و در کنار آن انواع تینر ، کمک شایانی در انتخاب و خرید صحیح میکند؛ بنابراین لازم است با مشخصات رنگها و کاربردهای هریک آشنایی هر چند مختصری داشته باشید تا در زمان خرید، دچار سردرگمی نشوید.
صنعت رنگسازی
رنگها از جمله پوششهایی به شمار میروند که علاوه بر زیبایی بصری در مقاومت دیوارها، سازهها و صنایع بسیار تأثیرگذار هستند. رنگ ترکیبی از رزین، افزودنیها و رنگدانه را شامل میشود. پایه ساخت هر رنگی، رزین است و رزین در دو نوع طبیعی و مصنوعی یافت میشود. بنا به تقاضای بالا در صنعت رنگسازی ، نیاز به تولید رزین مصنوعی با ترکیب شیمیایی در آزمایشگاهها افزایش یافته است. از نامآشناترین محصولات رزین طبیعی، کهربا و صمغ را میتوان نام برد. رزین ماده بسیار چسبناکی است که طی فرایندهای شیمیایی ساخته میشود.
انواع رزین
انواع رزین در واحدهای تولیدکننده رنگ و رزین، با توجه به کاربردی که در صنایع دارند، ساخته و عرضه میشوند. رزین اپوکسی مخصوص قالبگیری و انجام فعالیتهای هنری است و رزین پلیاستر در برابر حرارت و الکتریسیته، مقاومت خوبی دارد. همچنین رزین PVA امروزه در صنایع بستهبندی مواد غذایی به عنوان یک ماده بیخطر مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع تینر
رنگها بر دو اساس ساخته میشوند؛ رنگهایی که بر پایه روغن هستند و رنگهایی که بر پایه آب تولید میشوند. تینر یکی از این حلالهای نفتی برای رنگهای با پایه روغن به شمار میرود که در ویژگیهای رنگ به خصوص در براق کردن، بسیار مؤثر است. انواع تینر ویسکوزیته، قدرت حلالیت، نقطه جوش و تبخیر متفاوتی دارند؛ از این رو به هنگام خرید باید به این ویژگیها توجه کرد.
- برای اینکه رنگهای سیلر و کیلر را رقیق کنید و از طرفی اگر نیاز به رقیق کننده بیرنگ دارید، تینر فوری به خوبی به شما کمک میکند.
- برای رقیق کردن انواع رنگهای کورهای باید از تینر کورهای استفاده کنید که سرعت زیادی در تبخیر دارد.
- رنگهای ترافیکی که برای رنگ کردن معابر و خیابانها به کار برده میشوند، تینر مخصوصی برای رقیق کردن با همین نام نیاز دارند.
- از انواع دیگر تینرها، تینر اپوکسی است که به هنگام استفاده از رنگهای اپوکسی و پرایمرهای اپوکسی مورد استفاده قرار میگیرد. در حالت کلی میتوان گفت که تینر به عنوان یار همیشگی رنگ شناخته میشود.
انواع رنگ
رنگها بنا به کاربردشان، در انواع مختلفی تولید میشوند. حال میخواهیم بدانیم هرکدام از رنگهای تولید شده توسط کارخانه تولید انواع رنگ ها ، در کدام گروه قرار گرفته و چه کارایی دارند. رنگها در سه دسته تهیه و عرضه میشوند: ساختمانی، صنعتی و ترافیکی که در ادامه به بررسی مختصر هریک خواهیم پرداخت.
رنگهای ساختمانی
برای رنگآمیزی دیوارهای یک ساختمان، به رنگ ساختمانی نیاز دارید. انواع رنگ ساختمانی ، بنا به سلیقه افراد و نقش آنها در رنگآمیزی تولید میشوند.
- برای اینکه بدون نیاز به نقاش، دیوارهای محل زندگی خود را رنگآمیزی کنید، رنگ پلاستیکی بهترین انتخاب است. این رنگ، بر پایه آب بوده و نیازی به حلال نفتی ندارد. نیم پلاستیک درجه ۱ و ۲ از انواع رنگ پلاستیکی محسوب میشوند.
- اگر به دیوارهای با بافت برجسته علاقهمندید و همچنین شستوشوی دیوارها جزو اولویتهای شما در انتخاب رنگ است، باید به دنبال رنگهای اکریلیک باشید. رنگ اکریلیک مخصوص نما، پایه آب و سیلر اکریلیک پایه آب از انواع رنگهای اکریلیک پیشنهادی هستند.
- یک سری از رنگها به عنوان پوشش به کار میروند و در اصل رنگ نیستند. این رنگها بلکا نام دارند. بلکا بسیار راحت استفاده میشود و به هیچ زیرسازی نیاز ندارد. همچنین این رنگ جایگزین کاغذ دیواری میشود.
- روغن الیف، مادر رنگ PVA و پرایمین اکریلیک پایه آب از دیگر انواع رنگ ساختمانی هستند.
رنگهای صنعتی
برای رنگ کردن مخزن آب، مواد شیمیایی و یا بدنه خودروها هرگز از رنگ ساختمانی استفاده نمیکنند. برای این کار نیاز به انواع رنگ صنعتی دارید. این نوع رنگها، در صنایع خودروسازی، تجهیزات صنعتی و ساختوسازها به کار میروند. رنگهای صنعتی هم بنا به کاراییهای متفاوت در انواع مختلفی تولید میشوند.
- برای محافظت از شیرآلات و لولهها در برابر زنگزدگی، رنگهای پودری و پیگمنتهای رنگی بسیار مناسب هستند.
- یک سری از رنگهای صنعتی با نام رنگهای مقاوم حرارتی شناخته میشوند. در ترکیب این رنگها رزین سیلیکونی به کار میرود. در پوشش داخلی کورهها و شومینهها که حرارت بسیار بالایی دارند، از رنگهای مقاوم حرارتی بهره میگیرند.
- در رنگآمیزی تانکرهای آب از انواع رنگ صنعتی آستر اپوکسی آهن اکسید قرمز و ضدخوردگی فسفات بهره میگیرند؛ بنابراین برای هر کاربرد صنعتی که در نظر داشته باشید، انواع رنگ صنعتی آن نیز وجود دارد.
رنگهای ترافیکی
انواع رنگ ترافیکی با هدف رنگآمیزی آسفالت، بتن، خیابانها و جادهها تولید میشوند. اگر دقت کرده باشید، رنگهای مورد استفاده در خطکشی خیابانها، به مدت طولانی باقی میمانند و در زمان کوتاهی از بین نمیروند؛ بنابراین، این رنگها در برابر نور آفتاب و ترددهای جادهای بسیار مقاوم هستند. البته رنگ ترافیکی خود به دستههای مختلف سرد، گرم و چند جزئی تقسیم میشود و هرکدام در شرایط متفاوتی کاربرد دارند.
- از انواع رنگ ترافیکی ، رنگ روغن و رنگ ترافیک کولورو کائوچو مخصوص رنگآمیزی جدول هستند.
- رنگ اکریلیک ترموپلاست سرد به علت پایین بودن نسبی مقاومت، برای مکانهای کم تردد مانند پارکینگ آپارتمانها و نوع گرم آن برای موقعیتهای پرتردد مانند خیابانها و جادههای پرترافیک مناسب هستند.
روشان فام؛ کارخانه تولید انواع محصولات باکیفیت
همان طور که در این مطلب به بیان مختصری از ویژگیهای انواع رنگ ، رزین و تینر پرداخته شد، متوجه شدیم که هر رنگ کاربرد مخصوصی دارد. رنگها در انواع ساختمانی، انواع رنگ صنعتی و ترافیکی تولید میشوند که هرکدام از اینها نیز به دستههای مختلفی تقسیم میشوند و انتخاب آنها به سلیقه و نیاز مشتری بستگی دارد. رزین که پایهایترین ماده در ترکیب رنگ به شمار میرود، کاربردهای دیگری هم در صنعت و هنر دارد. از طرفی برای رقیق شدن هر رنگ، یک تینر مخصوصی هم در نظر میگیرند. انواع این محصولات در کارخانههای تولید رنگ ساخته میشوند.
امروزه به دلیل گسترش نیاز مخاطبان این صنعت، کارخانههای بسیاری در این حوزه فعالیت میکنند. روشان فام با سابقه درخشان چندین ساله در تولید و عرضه باکیفیتترین تولیدات رنگ ، رزین و متعلقات به یکی از موفقترین مجموعههای فعال در این حوزه تبدیل شده است. جهت کسب اطلاعات جامع از انواع محصولات به وبسایت رسمی روشان فام مراجعه کنید و در صورت وجود هرگونه سوالی، با کارشناسان خبره این مجموعه در ارتباط باشید.
نظرات