کد مطلب: ۹۵۴۴۱۰

محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

وقتی فرد از آزادراه عبور می‌کند یعنی مجوز برداشت را به بانک مرکزی می‌دهد/ اگر بعد از یک ماه فرد پول عوارض را پرداخت نکند، چگونه باید از او پول گرفت؟

وقتی فرد از آزادراه عبور می‌کند یعنی مجوز برداشت را به بانک مرکزی می‌دهد/ اگر بعد از یک ماه فرد پول عوارض را پرداخت نکند، چگونه باید از او پول گرفت؟

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: عوارض آزادراهی متعلق به بخش خصوصی است. آن هم بخش خصوصی است و فرد سرمایه‌گذاری انجام داده است، شما از این مسیر عبور می‌کنید و باید ۱۵ هزار تومان پرداخت کنید اما بعد از یک ماه پرداخت نمی‌کنید من این پول را باید چگونه از شما بگیرم؟

به گزارش تجارت نیوز،

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح چهارشنبه 21 آذر 1403 در جریان بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق، بند «ش» تبصره ۱ لایحه بودجه را تصویب کردند. بر اساس این بند «بانک‌ مرکزی موظف است به‌منظور حمایت از الکترونیکی کردن آزادراه‌های کشور به‌گونه‌ای اقدام نماید که در چهارچوب مقررات، امکان پرداخت تعرفه آزادراه‌ها از حساب بانکی اشخاص فراهم شود»/ مصوبه‌ای که به بانک مرکزی اجازه می‌دهد برای افرادی که عوارض خود را ظرف مدت یک ماه نپرداخته و اقدام به معرفی حساب بانکی نکرده یا موجودی حساب‌شان کفاف عوارض استفاده از آزادراه‌ها را نمی‌دهد، بدون اجازه پول را از حساب آنان برداشت کند.

محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره این مصوبه صحبت کرده که در ادامه متن کامل آن را می‌خوانید.

*** 

پرداخت عوارض آزادراه اگر قرار باشد به صورت دستی انجام شود سخت و وقت‌گیر است

*درباره تصویب عوارض آزادراه‌ها و مجوز به دولت برای برداشت بدون اجازه از حساب شهروندان که در صحن علنی مجوز آن به وسیله مجلس به بانک مرکزی داده شد توضیحاتی ارائه می‌دهید؟

آزادراه‌ها در اختیار بخش خصوصی است و یکی از تلاش‌های ما این است که بخش خصوصی را در پروژه‌های عمرانی کشور دخیل کنیم. در همه جای دنیا هم همین شکل است. با وجود شرایط اقتصادی خوب درصدی پول از شهروندان می‌گیرند.

پرداخت عوارض آزادراه اگر قرار باشد به صورت دستی انجام شود سخت و وقت‌گیر است و موجب ایجاد صف‌های طولانی و ترافیک ایجاد می‌شود. به همین دلیل مصوب کردیم که به صورت الکترونیک و از طریق سامانه انجام شود.

عوارض به صورت خودکار از حساب معرفی‌شده از سوی افراد برداشته می‌شود

*حرفی درباره بخش الزام به پرداخت عوارض آزادراه‌ها نیست. موضوع بر سر نحوه این پرداخت است که اگر تاخیر داشته باشد چگونه انجام خواهد شد؟

مصوب شد  یک حساب معرفی شود که به عنوان مثال اگر شما هر روز در مسیر تهران-قم سفر می‌کنید، از این حساب به صورت خودکار کم می‌شود.

وقتی فرد از آزادراه عبور می‌کند یعنی مجوز برداشت را به بانک مرکزی می‌دهد

*من به عنوان شهروند اجازه می‌دهم به صورت اتوماتیک هر زمان که از آزادراه عبور کردم عوارض از حسابم کسر شود. ولی اگر بعد از یک ماه من عوارض خود را پرداخت نکردم بانک مرکزی اجازه دارد بدون اجازه از حساب من پول برداشت کند؟

وقتی شما از مسیر عبور می‌کنید یعنی مجوز را به بانک مرکزی می‌دهید که برداشت کند. 

*اگر من این مجوز را صادر نکرده باشم چطور؟

شما هر روز دارید از این مسیر عبور می‌کنید.

*ببینید، من شهروندی هستم که دو بار یا سه بار در سال از این آزادراه عبور می‌کنم و مجوز برداشت خودکار از شماره حساب خود را هم نداده‌ام. بعد از یک ماه که این مصوبه تصویب شده هم عوارض را پرداخت نمی‌کنم. چطور قرار است از من این پول گرفته شود؟ بدون اجازه از حساب من برداشت می‌شود؟

شما با عبور خود این مجوز را صادر می‌کنید. پس این عدد عوارض چگونه پرداخت شود؟ این بدهکاری چگونه باید تسویه شود؟

اگر بعد از یک ماه فرد پول عوارض را پرداخت نکند، چگونه باید از او پول گرفت؟

*حریم خصوصی من که نباید به خاطر پرداخت عوارض یا هر چیز دیگری نقض شود و به حساب بانکی‌ام بدون مجوز خودم دسترسی داشته باشند؟

پس بدهی شما چگونه پرداخت شود؟ چون این عوارض متعلق به بخش خصوصی است. آن هم بخش خصوصی است و فرد سرمایه‌گذاری کرده، شما از این مسیر عبور می‌کنید و باید ۱۵ هزار تومان پرداخت کنید اما بعد از یک ماه پرداخت نمی‌کنید، من این پول را باید چگونه از شما بگیرم؟

*یعنی چون نمی‌توانید پول را از من بگیرید باید بدون اجازه از حساب بانکی من پول برداشت کنید؟

خب چاره چیست؟ به دادگاه شکایت کنم؟

زمان پرداخت عوارض طولانی شود دیگر انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باقی نمی‌ماند

*چرا دادگاه؟ بالاخره جایی دست دولت به من می‌رسد، مانند زمان فروش خودرو، تغییر پلاک، تخلفات و... در همه این موارد و موارد دیگر دولت می‌تواند پول عوارض را هم از فرد بگیرد؟

زمان این پرداخت و پروسه طولانی می‌شود و بعد از طولانی شدن هم دیگر انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باقی نمی‌ماند. البته باید در نظر بگیرید که این احتمالاً درصد کوچکی را دربر می‌گیرد.

مجلس مجوز تسویه‌حساب عوارض در زمان تعویض پلاک، فروش و دیگر موقعیت‌ها را داده است

*اصلاً بحث میزان درصد این برداشت نیست. بحث بر سر این است که اگر اینجا بدون اجازه از حساب من شهروند برداشت و حریم خصوصی‌ام نقض شد، در موارد دیگری هم ممکن است این اتفاق رخ دهد و هر جایی اجازه نقض حقوق شهروندی من را به خود خواهد داد؟ این بدعت‌گذاری است؟

البته ما در ادامه اجازه داده‌ایم که در زمان تعویض پلاک و فروش دیگر موقعیت‌ها هم این تسویه‌حساب انجام شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار