فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۵۲۳۵

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

بریتانیا به پیمان تجارت آزاد اقیانوس آرام پیوست/ بزرگ‌ترین توافق تجاری پس از برگزیت

بریتانیا به پیمان تجارت آزاد اقیانوس آرام پیوست/ بزرگ‌ترین توافق تجاری پس از برگزیت

بریتانیا به‌طور رسمی به پیمان جامع و پیشرفته مشارکت ترانس-پاسفیک پیوست که بزرگ‌ترین توافق تجاری این کشور از زمان خروج از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ به شمار می‌رود.

به گزارش تجارت نیوز،

بریتانیا روز یکشنبه رسماً دوازدهمین عضو پیمان تجاری ترانس-پاسفیک (CPTPP) شد که کشورهایی مانند ژاپن، استرالیا و کانادا را شامل می‌شود. این گام در راستای تقویت روابط تجاری این کشور در منطقه آسیا-اقیانوسیه و برقراری پیوندهای تجاری جهانی پس از خروج از اتحادیه اروپا برداشته شد.

در سال گذشته، بریتانیا اعلام کرد به CPTPP خواهد پیوست. این اقدام، بزرگ‌ترین توافق تجاری این کشور پس از برگزیت محسوب می‌شود. 

اعضا و اجرای قوانین

با این توافق، بریتانیا از روز یکشنبه می‌تواند قوانین تجاری CPTPP را اجرا کند و تعرفه‌های سر راه تجارت را با هشت عضو از ۱۱ عضو فعلی پیمان کاهش دهد که شامل برونئی، شیلی، ژاپن، مالزی، نیوزیلند، پرو، سنگاپور و ویتنام می‌شود.

این توافق از تاریخ ۲۴ دسامبر با استرالیا اجرایی می‌شود. قوانین پیمان برای دو عضو دیگر، کانادا و مکزیک، ۶۰ روز پس از تصویب از سوی این کشورها اعمال خواهد شد.

این پیمان اولین توافق تجارت آزاد بریتانیا با کشورهای برونئی و مالزی محسوب می‌شود. در حالی که بریتانیا پیش از این توافق‌نامه‌هایی با سایر کشورها داشت، CPTPP از آنها فراتر رفته و به شرکت‌ها گزینه‌های بیشتری برای استفاده از مفاد «قوانین مبدا» ارائه می‌دهد. نکته جالب توجه این است که CPTPP برخلاف اتحادیه اروپا، یک بازار مشترک برای کالاها یا خدمات ندارد، بنابراین هماهنگ‌سازی مقررات اجباری نیست.

ارزش اقتصادی و پیامدهای استراتژیک

بریتانیا تخمین می‌زند که این پیمان در بلندمدت ممکن است دو میلیارد پوند (۲.۵ میلیارد دلار) در سال ارزش داشته باشد که کمتر از ۰.۱ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است؛ اما این توافق پیامدهایی فراتر از منافع اقتصادی دارد؛ بریتانیا اکنون می‌تواند در مورد پذیرش اعضای جدید مانند چین و تایوان در این گروه تاثیرگذار باشد.

گذشته و آینده پیمان

پیمان تجارت آزاد CPTPP از «مشارکت ترانس-پاسفیک» (TPP) با حمایت ایالات متحده نشأت گرفته است که بخشی از هدف آن مقابله با سلطه اقتصادی رو به رشد چین بود. 

در سال ۲۰۱۷، ایالات متحده تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ از این توافق خارج و این پیمان با عنوان CPTPP بازسازی شد.

image(68)

کاستاریکا به‌ عنوان کشور بعدی برای پیوستن به این گروه در حال طی کردن فرایند عضویت است. اندونزی نیز تمایل خود را برای پیوستن به این پیمان اعلام کرده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار