مشاور اقتصادی وزیر کار:
کاهش نرخ بیکاری برای جامعه ملموس نیست
اقتصاددان و مشاور اقتصادی وزیر کار با بیان اینکه کاهش نرخ بیکاری برای جامعه قابل درک و قابل پذیرش نیست، گفت: در کمتر خانوادهای دیده میشود که جوان بیکار وجود نداشته باشد.
بایزید مردوخی در نخستین نشست از سلسله نشستهای عدالت اجتماعی با موضوع اشتغال و عدالت اجتماعی که عصر امروز در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: برای اینکه در زمینه اشتغال دستاوردی داشته باشیم یکی از راهکارهای مرسوم اجرای طرحهای اشتغالزا است که همیشه رایج بوده اما متاسفانه چشممان را بر روی یک موضوع اساسی به نام آموزش و آموزش عالی بستهایم.
به گزارش تجارتنیوز ، مشاور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: توانمندسازی یکی از موضوعاتی است که این وزارتخانه برای آن تمرکز کرده است اما اگر قرار است به صورت بنیادین مشکل اشتغال را حل کنیم نیازمند ایجاد تغییرات و تحولات در دو سطح آموزش متوسطه و عالی هستیم.
این اقتصاددان ادامه داد: هر چند وزارت کار مسئول تنظیم بازار کار و متولی سیاستهای اشتغال است اما مسئولیت اصلی ایجاد اشتغال برعهده وزارتخانههایی است که به صورت مستقیم با تولید و تجارت در ارتباط هستند.
مردوخی گفت: اشتغال زمانی ایجاد میشود که در کشور سرمایه گذاری صورت گیرد. ما هر چند مسئله را مشخص کردهایم اما راهکاری برای فائق آمدن به بحران بیکاری نداریم.
وی افزود: یکی از مهمترین و اساسیترین اقداماتی که باید انجام دهیم اصلاح ساختارهای دولتی و تسهیل فرایند مجوزهای کسبوکار است ضمن اینکه در کنار اعمال سیاستهای حمایتی باید در قوانین و مقررات ناظر بر فعالیتهای اقتصادی تجدیدنظر کنیم.
مشاور اقصادی وزیر کار با تاکید بر اینکه اعمال سیاست های تشویقی برای سرمایه گذاران یکی دیگر از موضوعات مهم در جهت توسعه اشتغال است، گفت: توسعه اشتغال با دو رویکرد ملی و منطقهای باید در دستور کار قرار گیرد ضمن اینکه دولت بایدبه جای تمرکز در تصمیم گیری برای سیاستهای اشتغال در تهران باید این تصمیمگیری را در سطح استانها تعمیم دهد و به استانهای سراسر کشور اختیار دهیم مبتنی بر مزیتهای محلی خود طرحهای منجر به اشتغال ارائه دهند.
مردوخی با اشاره به آمارهای ارائه شده مبنی بر نرخ تورخ تکرقمی و کاهش نرخ بیکاری گفت: این آمارها هر چند برای سیاستگذاران قابل قبول است اما برای جامعه قابل درک نیست.
وی افزود: امروز کمتر خانوادهای وجود دارد که جوان بیکار در آن وجود نداشته باشد. بنابراین در این شرایط ارائه آمار از کاهش نرخ بیکاری برای جامعه قابل قبول نیست یا وقتی از نرخ تورم تک رقمی صحبت میشود، اما مردم در کف جامعه با قیمتهای بالای کالاهای اساسی مواجه میشوند نمیتوانند این آمارها را بپذیرند.
مردوخی گفت: بنابراین هر چند این آمارهای اقتصادی مبتنی بر استانداردهای جهانی است اما نباید متکی بر آنها باشیم.
منبع: مهر
نظرات