سروکله میوههای قاچاق باز هم پیدا شد
محدودیت تنوع میوههای تابستانه در بازار، فرصت را برای سودجویان فراهم کرده تا در سال حمایت از تولید داخل، میوههای ممنوعه خارجی را با قیمتهای گزاف وارد مغازهها کنند.
در حالی که مسئولان هر از گاهی با عزمی جدی برای برخورد با میوههای قاچاق وارد میدان میشوند اما گویا این برخوردها نتیجه موثری نداشته است؛ با وجود آنکه گفته میشود حضور میوههای قاچاق در میدان مرکزی میوه و ترهبار کمرنگتر از گذشته شده اما همچنان شاهد عرضه این محصولات با قیمتهای گزاف در مغازههای سطح شهر هستیم، این در حالی است که سال ۹۷ سال حمایت از تولید داخل نام گذاری و بر مصرف محصولات داخلی تاکید شده است.
به گزارش تجارتنیوز ، گزارشها نشان میدهد سیب سبز فرانسوی، انگور آفریقای جنوبی، گلابی و لیموترش خارجی از جمله محصولاتی هستند که همچنان با قیمتهای گزاف در سطح مغازههای شهر به فروش میرسند به طوری که دو کیلو سیب سبز فرانسوی برای مصرف کنندگان حدود ۶۵ هزارتومان و یک کیلو انگور افریقای جنوبی ۴۸ هزار تومان آب میخورد!
محدودیت تنوع میوه و سرمازدگی فرصت را برای سودجویان فراهم کرد
در همین راستا مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران استان تهران اظهار داشت: در این فصل تنوع میوه در کشور ما کم است، هنوز میوههای تابستانه وارد بازار نشدهاند و از طرفی تنوع میوههای انباری مانند سیب، پرتقال و کیوی نیز محدود است بنابراین عدهای از این شرایط سوءاستفاده میکنند و به توزیع و عرضه میوههای خارجی دامن میزنند که این مساله حتما باید مورد پیگیری قرار بگیرد.
رئیس اتحادیه باغداران استان تهران ادامه داد: از تیرماه به بعد تنوع میوههای تابستانه در بازار افزایش مییابد و عرضه این محصولات فراوان خواهد شد.
وی با اشاره به پخش شدن گزارشهایی مبنی بر محدود شدن قاچاق، افزود: بهرحال براساس شواهد موجود، قاچاقچیان برای ادامه کار خود دسیسه چینی کردهاند ضمن اینکه هم اکنون مساله سرمازدگی نیز مطرح شده و آنها از این جو برای سوءاستفادههای بعدی استفاده میکنند.
رئیس اتحادیه باغداران استان تهران اضافه کرد: حتی اگر مشکلی برای تولید ایجاد شود و نیاز به واردات باشد این کار باید با مکانیزم قانونی و با رعایت مقررات انجام شود در غیر این صورت انجام آن به نفع هیچ کس نیست.
شادلو درباره اینکه آیا خسارت سرمازدگی به باغات میوه تا این اندازه جدی است که نیاز به واردات باشد؟، گفت: هنوز نمیتوان در این زمینه اظهارنظر قطعی کرد، این مساله تا پایان اردیبهشت و اوایل خردادماه به صورت قطعی مشخص خواهد شد که کدام محصولات آسیب بیشتری دیدند و کدام یک از سرما مصون ماندهاند.
وی افزود: ما هر سال با چنین وضعیتی در کشور مواجه هستیم و این مساله جدیدی نیست.
واحدهای بدون مجوز توزیعکننده میوه قاچاق تحت نظارت قرار میگیرند
همچنین گفته میشود توزیع و عرضه میوههای ممنوعه فرنگی این روزها که سختگیریها در میدان مرکزی میوه و تره بار افزایش یافته، بیشتر توسط واحدهای میوه فروشی انجام میشود که پروانه کسب ندارند و برای ساماندهی به این اوضاع باید ابتدا واحدهای مذکور را ساماندهی کرد و تحت نظارت قرار داد؛ در همین زمینه اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران گفت: حدود ۳ هزار و ۲۵۰ واحد از اعضای ما دارای پروانه کسب هستند، بیش از هزار مورد نیز در دست اقدام است ضمن اینکه حدود ۲۰۰۰ واحد هم بدون پروانه فعالیت میکنند که توزیع کالاهای قاچاق نیز عمدتا توسط واحدهایی انجام میشود که برای دریافت پروانه کسب دریافت اقدام نکردهاند.
کارگر اضافه کرد: واحدهایی که پروانه کسب دارند تا حدود ۹۰ درصد تحت کنترل ما هستند ضمن اینکه به بازرسها برای کنترل هرچه بیشتر آنها تاکید کردهایم.
وی با بیان اینکه حدود ۲۰ روز مانده به عید، ما به مسئولان واحدهای میوه فروشی ۱۱ منطقه استان تهران توصیههای لازم را در زمینههای مختلف ارائه کردهایم، گفت: یکی از مهمترین این موارد توجه به عدم توزیع کالاهای قاچاق در واحدهای صنفی بوده است.
کارگر افزود: فراخوان مذکور به دلیل تنظیم بازار شب عید و مشکلات ناشی از آن نیمه کاره مانده و انشالله در سال جاری مابقی کار را انجام خواهیم داد.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید داخل و عدم استفاده از کالاهای قاچاق، تصریح کرد: به همین دلیل ما این مساله را با جدیت پیگیری میکنیم.
کارگر درباره اینکه برای مقابله با توزیع میوه در واحدهای فاقد پروانه کسب چه خواهید کرد؟، گفت: این برنامه در ایام بعد از عید تعریف شده که واحدهای بی پروانه نیز باید ساماندهی شوند و تحت نظارت قرار بگیرند.
منبع: مهر
نظرات