طرح جدید مشاغل خانگی آغاز شد
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، از اجرای الگوی جدید مشاغل خانگی در ۸ استان خبر داد و گفت: متقاضیان ساکن در این استانها میتوانند در سامانه www.inhb.ir ثبت نام کنند.
مهناز امامدادی از آغاز اجرای «طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی» با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تجایسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان جهاد دانشگاهی خبرداد و گفت: در ادامه تصویب الگوی توسعه مشاغل خانگی و تصمیماتی که پیرامون اجرای این الگو گرفته شد، این طرح به صورت پایلوت در ۸ استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان غربی آغاز شد که در مرحله نخست در سال گذشته مقدمات اجرا، بسترسازی و ایجاد زیرساختهای طرح در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش تجارتنیوز ، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار ادامه داد: در گام دوم توانمندسازی اشخاص برای ورود به مشاغل خانگی در دستور کار بود که خدمات مشاوره، آموزش، راهنمایی، شبکه سازی و تیم سازی را شامل میشود؛ همچنین در مرحله سوم نیز اتصال به بازار به عنوان یک اصل برای ورود به مشاغل خانگی مورد تاکید بود چراکه عمده مشکلات متقاضیان ورود به این نوع مشاغل عدم توانایی در بازاریابی و رنجیره فروش محصول است.
وی افزود: در سال گذشته در گام نخست مرحله اول طرح شامل شناسایی مشاغل مورد نیاز، متناسب با ظرفیت هر استان و نقش آفرینان در اجرای این طرح به صورت کامل انجام شد؛ همچنین هماهنگیهای مرحله دوم اجرای طرح که توانمدسازی و زیرساختهای آموزشی بود صورت گرفت و فیلمهای آموزشی به زبانهای لری، کردی، آذری و فارسی برای این ۸ استان نیز تهیه شد.
امامدادی با تاکید بر اینکه در الگوی جدید مشاغل خانگی متقاضیان میتوانند از خدمات و امکاناتی نظیر آموزش و مشاوره و نحوه اتصال به بازار پیش از ورود به شغل بهرهمند شوند، گفت: در راستای این تمهیدات، برای اجرای طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی سامانه https://www.inhb.ir/farakhan.html راهاندازی شد و متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی طرفا در هر یک از استانهای مذکور می توانند با اطلاع از شرایط عمومی و اختصاصی با ورود به سامانه پس از انتخاب استان مربوطه نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
فروش برخی محصولات مشاغل خانگی توسط برندهای صاحب نام
وی ادامه داد: همچنین در قالب سومین هدف طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی که موضوع مهم «اتصال به بازار» و «شناسایی نام تجاری» است، با تعدادی از برندهای محلی، استانی، ملی صاحب نام و حتی برندهای بینالمللی هماهنگیهای لازم به آمده تا محصولات با کیفیت تولید شده توسط صاحبان برخی مشاغل خانگی را عرضه کنند.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار، با بیان اینکه نقطه قوت الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی، کاهش وابستگی به تسهیلات است، تاکید کرد: در نظر داریم افراد با اتصال به بازار به مرحلهای برسند که نیازی به تسهیلات نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فقط متقاضیان ۸ استان مذکور میتوانند در سامانه اعلام شده ثبتنام کنند، گفت: اجرای طرح در حال حاضر وارد فاز عملیاتی شده است و متقاضیان در صورت تمایل پس از ثبتنام در سامانه، از خدمات و مزایای مشاورهای و استعداد سنجی بهرهمند میشوند و بعد موضوع تیمسازی و شبکه، ارتقای کمی و کیفی و استانداردسازی محصولات در دستور کار قرار میگیرد.
این مقام مسئول در وزارت کار با بیان اینکه پس از اجرای طرح آزمایشی در ۸ استان مذکور، به تدریج مشاغل موردنیاز در سایر استانها شناسایی و طرح به سایر مناطق نیز تعمیم داده میشود، درباره متقاضیان راهاندازی مشاغل خانگی در خارج از این ۸استان افزود:سامانه قبلی مشاغل خانگی برای افراد متقاضی ساکن در خارج از این استانها نیز به نشانی https://www.mashaghelkhanegi.ir فعال است و درخواستها طبق روال گذشته البته با نظارتهای بیشتر برای جلوگیری از انحراف منابع مورد بررسی قرار میگیرند اما تمرکز در حال حاضر تغییر رویکر به الگوی جدید و توسعه مشاغل خانگی در استانها متناسب با ظرفیتهای استانی است.
امامدادی با اشاره به اهمیت مقوله توزیع و بستهبندی محصولات، از مشارکت با چندین شرکت فعال در عرصه بستهبندی محصولات در قالب الگوی جدید خبرداد و گفت: با این اقدام متقاضیان مشاغل خانگی با نحوه توزیع و بسته بندی محصولات خود آشنا میشوند چراکه در حال حاضر بسیاری از فعالان مشاغل خانگی به رغم تولید محصولات با کیفیت اما با مشکلات نحوه بستهبندی و نوع ارائه محصول شکیل و به اصطلاح مشتری پسند مواجه هستند.
پایداری شغل و پرهیز از وابستگی به وام در الگوی جدید
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار ادامه داد:تلاش میکنیم موضوع تیمسازی و شبکه سازی را مد نظر قرار دهیم چراکه در حال حاضر متاسفانه غالب علاقمندان راه اندازی مشاغل خانگی به دنبال انجام فعالیت به صورت انفرادی هستند که بسیاری از آنها حضور موفق در بازار ندارند. ضمن اینکه غالبا این افراد وابستگی زیادی به تسهیلات بانکی دارند و برای پایداری در شغل خود با مشکلات زیادی مواجه میشوند که با تغییرات کوچک در فعالیت خود و نگاه جدید میتوانند درآمد خود را افزایش دهند؛ به عبارتی ما به دنبال نگاه جدید در مشاغل خانگی هستیم و از نگاه وابستگی به تسهیلات پرهیز خواهیم کرد.
آموزشهای مهارتی رایگان اتصال به بازار
وی همچنین با اشاره به ارائه آموزشهای مهارتی رایگان به متقاضیان واجد شرایط گفت: ممکن است بسیاری از افراد مدارک آکادمیک یا مهارتی داشته باشند اما شیوه بکار گیری و کسب درآمد از حرفه مدنظر را نداشته باشند بنابراین واجدین شرایط استعداد سنجی میشوند و مهارتهای کاربردی و شناخت بازار در قالب آموزشهای کوتاه مدت به آنها ارائه میشود که بسیاری از این دورهها غیرحضوری است. هر چند ممکن است برخی متقاضیان در روند مشاوره تشخیص داده شود نیاز به آموزش نداشته باشند که این افراد نیاز به شرکت در این دورهها ندارند.
این مقام مسئول در وزارت کار تاکید کرد: در حال حاضر الگوی جدید مشاغل خانگی در ۸ استان مذکور که غالبا در نوار مرزی شرقی و غربی کشور قرار دارند، به دلیل نرخ بیکاری بالا و ظرفیتهای اشتغال، به عنوان پایلوت در اولویت قرار گرفتند و در مرحله بعد با اولویت سایر مناطق مرزی این طرح اجرا میشود تا به تدریج در کل کشور اجرایی شود.
منبع:مهر
نظرات