فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۱۸۱۶۷

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

تاثیر تصمیمات جدید دولت بر معامله رمزارزها/ آیا مردم باید نگران باشند؟

تاثیر تصمیمات جدید دولت بر معامله رمزارزها/ آیا مردم باید نگران باشند؟

توضیحات شب گذشته، رئیس کل بانک مرکزی در مورد محدودیت‌هایی خرید و فروش رمزارزها، نگرانی‌هایی را در میان برخی فعالان این حوزه برانگیخت اما یک کارشناس بازارهای مالی معتقد است نهاد رگولاتوری نمی‌تواند به صورت شفاف اعلام کند می‌خواهد از رمزارزها برای مقابله با تحریم‌ها استفاده کند و به ناچار موضوع را به این شیوه مطرح کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، عبدالناصر همتی، سکاندار بانک مرکزی شب گذشته از مصوبه‌ای در هیات وزیران در مورد رمزرزها خبر داد؛ بر اساس این مصوبه افرادی که به طور قانونی و رسمی رمزارز تولید می‌کنند، می‌توانند برای واردات از آن بهره بگیرند.

آنگونه که باشگاه خبرنگاران در این مورد گزارش داده، همتی افزوده است که به زودی صرافی‌هایی مشخص می‌شوند و افراد می‌توانند از بیت‌کوین فقط برای مبادلات تجاری استفاده کنند.

به گفته او، خرید و فروش بیت‌کوین آزاد نمی‌شود و فقط آنهایی که به طور رسمی رمزارز استخراج کرده‌اند، برای واردات کالا می‌توانند از آن استفاده کنند.

آزادسازی گام به گام معامله با رمزارزها

این تصمیمات در شبکه‌های اجتماعی با اعتراضاتی مواجه شد و برخی کاربران در مورد سرنوشت بیت‌کوین‌هایی که افراد خریداری کرده‌اند و تکلیف اشخاصی که در این حوزه فعال هستند، ابراز نگرانی کردند.

با وجود این، امیر‌حسین نام‌آور، کارشناس بازارهای مالی معتقد است تصمیمات جدید هیات دولت، تاثیر مثبتی بر بازار رمزارزهای کشور دارد.

او به تجارت‌نیوز می‌گوید: فرایندهای اداری در کشور به گونه‌ای است که مدیران نمی‌توانند مسائل را در حد وسیع طرح و مدیریت کنند. اگر قرار باشد موضوعی آزاد شود، این اتفاق باید گام به گام رخ دهد تا مدیران هم مخالفان را با موضوع همراه کرده و هم کلیت آن را نهادینه کنند.

نام‌آور می‌افزاید: زمانی که استخراج رمزارز آزاد شد، عده‌ای گلایه کردند چرا فقط ماینینگ، اکنون بانک مرکزی مصارف تجاری رمزارزها را پذیرفته است. در آینده نیز ناچار است که معامله رمزارزها از سوی افراد عادی را نیز بپذیرد.

زمانی که استخراج رمزارز آزاد شد، عده‌ای گلایه کردند چرا فقط ماینینگ، اکنون بانک مرکزی مصارف تجاری رمزارزها را پذیرفته است، در آینده نیز ناچار است که معامله رمزارزها از سوی افراد عادی را نیز بپذیرد

دولت ناچار به قانون‌گذاری است

این کارشناس بازارهای مالی تاکید می‌کند: فعالیت در حوزه رمزارزها را نمی‌توان به صورت کامل مسدود کرد. حتی در آمریکا هم که رگولاتوری از ابتدا نگاه منفی به این حوزه داشته و دارد، به تداریج برای معاله رمزارزها قانونگذاری انجام شده است.

حسین نام‌آور

امین‌حسین نام‌آور، کارشناس بازارهای مالی معتقد است تصمیمات جدید هیات دولت، تاثیر مثبتی بر بازار رمزارزهای کشور دارد

به گفته او، اکنون شرایط به گونه‌ای است که مالکان صرافی‌های بزرگ فعال در این کشور، در فهرست ۲۰۰ ثروتمند نخست دنیا قرار دارند.

نام‌آور می‌افزود: بازار رمزارزها ثروت‌آفرین است و ایران نیز ناچار است از ظرفیت‌های آن استفاده کند. در واقع دولت می‌تواند از این راهکار بین‌المللی، برای مقابله با تحریم‌ها و بازپس‌گیری منابع مسدود شده در کشورهای دیگر استفاده کند.

افراد عادی می‌توانند کیف‌پول خود را در اختیار واردکنندگان قرار دهند و نمی‌توان جلوی چنین فرایندی را گرفت. به عبارت دیگر، باز هم در این میان معامله صورت می‌گیرد

استفاده از رمزارزها برای مقابله با تحریم‌ها

اما همه افرادی که استخراج رمزارزها را انجام می‌دهند، لزوما نه واردکننده هستند و نه با ملزومات واردات آشنایی دارند. تکلیف آنها چه می‌شود.؟

نا‌م‌آور در پاسخ توضیح می‌دهد: افراد عادی می‌توانند کیف‌پول خود را در اختیار واردکنندگان قرار دهند و نمی‌توان جلوی چنین فرایندی را گرفت. به عبارت دیگر، باز هم در این میان معامله انجام می‌شود.

او می‌گوید: در واقع بانک مرکزی نمی‌تواند به صورت شفاف اعلام کند می‌خواهد از رمزارزها برای مقابله با تحریم‌ها استفاده کند و به ناچار موضوع را به این شیوه مطرح کرده است.

گام بعدی؛ پذیرش معامله مردم عادی

تکلیف کسانی که اکنون بیت‌کوین‌هایی را خریداری کرده‌اند و در این حوزه فعالیت می‌کنند با تصمیمات جدید بانک مرکزی چه می‌شود؟

نام‌‌‌آور معتقد است، شرایط برای مردم عادی تغییر نمی‌کند: «زمانی که بانک مرکزی به صورت کلی رمزارزها را قبول نداشت مردم معامله‌ها را انجام می‌دادند، بنابراین اکنون که بخشی از آن را پذیرفته است، آنها باز به کار خود ادامه می‌دهند و این موضوع قابل رصد هم نیست.»

بانک مرکزی نمی‌تواند به صورت شفاف اعلام کند می‌خواهد از رمزارزها برای مقابله با تحریم‌ها استفاده کند و به ناچار موضوع را به این شیوه مطرح کرده است

او تاکید می‌کند: نهاد رگولاتور ناچار است به سمت قانونگذاری برود. این موضوع به نفع دولت هم هست چرا که درآمدزایی دارد.

به گفته این کارشناس بازارهای مالی، زمانی دولت به طور کلی با رمزارز مخالف بود، در گام بعد ماینینگ را پذیرفت، اکنون با معامله برای واردات موافقت کرده است و بدون شک گام بعدی، پذیرش ترید از سوی افراد عادی است.

آخرین اخبار و گزارش‌ها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.