فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۰۶۲۶۱

شلوار جین چقدر برای محیط زیست ضرر دارد؟

شلوار جین چقدر برای محیط زیست ضرر دارد؟

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد که پوشیدن شلوار جین مد سریع (فست مد) می‌تواند به اندازه رانندگی با ماشین برای محیط زیست مضر باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز، دانشمندان اظهار کردند که پوشیدن شلوار جین مد سریع به همان اندازه بد است که بیش از ۶ مایل را با ماشین رانندگی کنید. اثرات زیست‌محیطی صنعت مد سریع شامل استفاده از آب، آلودگی شیمیایی، انتشار دی‌اکسیدکربن و زباله‌های نساجی است.

محققان دانشگاه فناوری گوانگدونگ چین تصمیم گرفتند، تأثیرات زیست‌محیطی شلوار جین کلاسیک از مزارع پنبه تا محل دفن زباله را بررسی کنند. آنچه آنان پیدا کردند بسیار تکان‌دهنده است.

شلوار جین مد سریع به‌طور قابل‌توجهی با شلوار جین سنتی در دفع سریع آنها متفاوت است. کیفیت پایین آنها و تاکید بر روندهای زودگذر باعث می‌شود آنها فقط چند بار قبل از زباله‌ شدن پوشیده شوند. هر بار که کالای مد سریع تولیدوحمل می‌شود، مقدار قابل توجهی (۲.۵ کیلوگرم) دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند. این ردپای کربن ۱۱ برابر بیشتر از شلوار جینی است که در طول زمان فرسوده می‌شود.

شرکت‌های مد سریع برای پایین نگه‌داشتن قیمت‌ها، به چند روش کلیدی ناپایدار تکیه می‌کنند:

مواد با کیفیت پایین، لباس‌ها از پارچه‌های مصنوعی مشتق شده از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شوند که در طول تولید باعث آلودگی می‌شوند. پارچه‌ها به سرعت فرسوده می‌شوند که منجر به چرخه تعویض سریع‌تر می‌شود.

استثمار کارگران، بسیاری از شرکت‌ها برای کاهش هزینه‌ها، کارگران کارخانه‌های خارج از کشور خود را استثمار می‌کنند که نیروی کار ارزان است و مقررات در این مورد ضعیف هستند. برای همگام شدن با روند، شرکت‌ها اغلب لباس‌ها را از طریق هوا به جای دریا ارسال می‌کنند که انتشار گازهای گلخانه‌ای بسیار بیشتری را منتشر می‌کند.

کیفیت بالاتر به معنای پوشیدن طولانی‌تر است؛ شلوار جین کلاسیک برای ماندگاری ساخته شده است. آنها از مواد بادوام‌تری ساخته شده‌اند که می‌توانند در برابر سایش مکرر، شست‌وشوی و زمان خود مقاومت کنند.

پتانسیل برای تولید اخلاقی و پایدار؛ در حالی که مشکلاتی در تمام تولیدات پوشاک وجود دارد، شرکت‌هایی با قیمت‌های بالاتر اغلب فرصت‌های بیشتری برای اطمینان از تولید اخلاقی و کشف انتخاب‌های مواد پایدار مانند پنبه ارگانیک دارند.

دکتر یا ژو، نویسنده اصلی این مقاله اظهار کرد که  شلوار جین تأثیر قابل‌توجهی بر محیط‌ زیست دارد. این چیزی نیست که اکثر ما هنگام بررسی جدیدترین سبک‌ها به آن فکر می‌کنیم.

مشکل مد سریع، خود شلوار جین نیست. اینگونه است که ما آنها را می‌خریم و دور می‌اندازیم؛ حقیقت سخت اینجاست.

مد سریع فقط در مورد فروش لباس نیست، بلکه ایجاد حس مصنوعی نیاز به چیزهای بیشتر است. با روندهای دائمی در حال چرخش، چرخه‌های تولید سریع و تبلیغات رسانه‌های اجتماعی و برندها، به‌طور فعال این احساس را ایجاد می‌کنند که همیشه جدیدترین اقلام را بخرید.

دکتر ژو افزود که «تغییر گرایش‌های مد، مردم را وادار می‌کند تا به‌طور مکرر لباس بخرند و از آنها برای پیروی از آخرین روندها برای مدت کوتاهی استفاده کنند». چنین مصرف بی‌رویه‌ای منجر به افزایش چشمگیر مصرف منابع و انرژی در صنعت پوشاک شده است.

مد سریع با پایین نگه داشتن قیمت‌ها به‌طور فریبنده، خرید را بی‌اهمیت جلوه می‌دهد. ممکن است سه تیشرت بخرید اما تاثیر آن را مانند کالای با کیفیت بالاتر احساس نکنید. این عدم ارتباط بین هزینه و ارزش واقعی (محیط زیستی، اجتماعی) باعث می‌شود که ما بدون فکر زیاد، بیش از حد مصرف کنیم.

لباس‌های مد سریع به دلیل ساختار نامرغوب و طرح‌های متمرکز بر روند، این ذهنیت را تشویق می‌کند که لباس‌ها ذاتا یکبار مصرف هستند و آنها قرار نیست جزء اصلی کمد لباس شما باشند، بلکه به اشیایی قابل تعویض تبدیل می‌شوند.

مشکل با دور انداختن وسایل مد سریع خاتمه نمی‌یابد. بسیاری از این لباس‌ها بازیافت نمی‌شوند و به‌دلیل ترکیبات مصنوعی آن به‌طور طبیعی به خوبی تجزیه نخواهند شد. در عوض، برای کشورها با کوه‌هایی از لباس‌های دست دوم که نمی‌توانند آن را مدیریت کنند، به مشکل تبدیل می‌شوند و خطرات بهداشتی و زیست‌محیطی را ایجاد می‌کند که مدت‌ها پس از از مد افتادن لباس‌ها ادامه می‌یابد.

این تحقیق فقط مشکل را آشکار نکرد، بلکه راه‌های قدرتمندی را برای تغییر نحوه خرید ارائه کرد. افزایش طول عمر یک لباس، منحصر به فرد بودن و خلاقیت و مقرون به صرفه بودن و دسترسی هستند.

هر بار که به مد سریع «خیر» می‌گویید و رویکردی پایدارتر در پیش می‌گیرید، پیامی ارسال می‌کنید. بیایید این روندهای آلاینده را تغییر دهیم و مد را به چیزی تبدیل کنیم که بتوانیم در مورد آن برای سیاره و کمدهایمان احساس خوبی داشته باشیم.

منبع : ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.