فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۳۲۴۷۶

وزیر اقتصاد دولت دهم:

عملکرد اقتصادی دولت روحانی، هیچ بوده است

عملکرد اقتصادی دولت روحانی، هیچ بوده است

شمس‌الدین حسینی وزیر پیشین اقتصاد، در مصاحبه‌ای به انتقاد از عملکرد دولت یازدهم پرداخت.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از دولت بهار، سید شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت دهم اظهار داشت: در دولت یازدهم به شدت نظام آماری کشور تخریب شد. بنابراین تلاش خواهیم کرد زنگار از آمار اقتصادی برداشته شود.

وی با اشاره به برخی از اظهارات مسئولان دولت یازدهم مبنی بر اینکه دولت نهم و دهم اقتصاد را 30 سال به عقب برگرداند، گفت: برای بنده اصلا خوشایند نیست که بگویم 4 سال عملکرد اقتصاد دولت یازدهم هیچ بوده است.

حسینی با تأکید بر اینکه اقتصاد ایران را مثل فرزند خودم دوست دارم، از مسئولان دولت یازدهم خواست که عملکرد خود در حوزه تولید ملی، بیکاری، رفاه اجتماعی و توسعه انسانی را بازگو کنند.

به اعتقاد وزیر اقتصاد دولت دهم وضعیت تولید ملی، بیکاری، رفاه اجتماعی و توسعه انسانی در طول 4 سال دولت یازدهم کاهش داشته است.

وی به ارائه آماری در مورد مسائل مختلف اقتصادی پرداخت و گفت: تولید ناخالص داخلی کشور بدون نفت در سال ۱۳۸۴، ۱۳۲ هزار میلیارد تومان بود. این عدد در سال ۹۱ به ۱۷۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید. بنابراین به طور متوسط طی ۸ سال ۵ درصد رشد داشته است که در پایان سال ۹۴ به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. یعنی رشد در این ۴ سال صفر بوده است.

حسینی در مورد نرخ بیکاری نیز گفت: نرخ بیکاری در بهار ۱۳۸۴ زمانی که محمود احمدی‌نژاد در مرداد همان سال دولت را تحویل گرفت، ۱۲ درصد بود و در سال ۱۳۹۲ به ۱۰.۶ درصد کاهش یافت و این عدد امروز از ۱۲ درصد فراتر رفته است و در بهار ۱۳۹۵، ۱۲.۲ درصد شده است.

وزیر اقتصاد دولت دهم خاطرنشان کرد: توزیع درآمد بر حسب ضریب جینی که مرکز آمار ایران منتشر کرده است، در مناطق شهری در سال ۱۳۸۴، ۴۰.۶ درصد بوده است و در سال ۹۱، به ۳۵.۴ درصد کاهش یافته است که این در حد معجزه است.

وی ابراز تأسف کرد در سال ۱۳۹۴ توزیع درآمد بر حسب ضریب جینی به ۳۷ درصد افزایش یافته است.

حسینی با بیان اینکه تولید ناخالص داخلی بدون نفت کاهش یافته است، گفت: جمعیت سالی ۱.۵ درصد رشد داشته، پس درآمد سرانه مشخص است که کاهش یافته است.

وزیر اقتصاد دولت دهم تصریح کرد: شاخص رفاه اجتماعی در ۸ سال دولت نهم و دهم بدون در نظر گرفتن نفت ۴۴ درصد افزایش یافت و در سال ۹۱ تا ۹۴ با کمال تأسف ۶ درصد کاهش یافت.

وی با بیان اینکه فراگیرترین شاخص توسعه و اقتصاد، توسعه انسانی است گفت: توسعه انسانی در سال ۲۰۰۵، ۰.۶۹ درصد بوده و به استناد دفتر آمار سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۲ به ۰.۷۶ ارتقا یافته و ما به توسعه انسانی باردار رسیدیم.

حسینی تأکید کرد: برخی‌ها تلاش دارند به گذشته برگردند. شما امروز باید به کارنامه خودتان را نگاه کنید و آمارهای خودتان را بگویید.

وزیر اقتصاد دولت‌دهم در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه دولت نهم و دهم خزانه خالی را به دولت یازدهم تحویل داده است، گفت: می‌گویند خزانه خالی است. ۱۰۴ هزار میلیارد تومان سرانه پرداختی به کشور در سال ۹۱ بوده است. این عدد در سال ۹۲ به ۱۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده، بنابراین چطور ادعا می‌کنند خزانه خالی بوده در حالی که ۴۰ درصد نیز افزایش داشته است.

وی افزود: سال گذشته (۹۵) پرداختی و عملکرد خزانه کشور ۲۸۲ هزار میلیارد تومان بوده، یعنی ۱۰۴ هزار میلیارد تومان در سال ۹۱ دو برابر شده است.

حسینی با اشاره به هزینه جاری کشور گفت: کل بودجه جاری کشور در سال ۹۱، ۸۹ هزار میلیارد تومان بوده و پرداختی‌های خزانه بابت بودجه‌های جاری در سال گذشته (۹۵)، ۲۰۸ هزار میلیارد تومان شده است. این درد را انسان به کجا ببرد؟ این پول‌ها پس کجا رفته است؟

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.